Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 31 October, 08:51

Aftonbladet - 22 sep 20 kl. 06:45

Stereotypa könsroller i svensk reklam▸ Smala, vita och unga. Det är framför allt sådana personer som är med i svensk reklam..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stereotypa, könsrolleri svensk , reklam
Resume - 27 nov 13 kl. 12:59

Media Markt bjuder tittarna på stereotypa könsroller


Media Markt tar ett nytt – tyskt – reklamkoncept till Sverige. Här är filmerna som bjuder på en rejäl dos stereotypa könsroller inför julen..

Nyheter 24 - 03 dec 13 kl. 07:21

"Städa precis som mamma" – ÖoB drar in sexistisk leksak"Stereotypa könsroller"

En liten rosa skurhink, sopborste och skyffel. Allt packeterat i en rosa förpackning med bubblig text som förklarar innehållet: "Clean just like mommy". Överskottsbolagets leksak har orsakat ramaskri efter att en kvinna sett förpackningen och postat ett kritiskt inlägg på bolagets Facebooksida.

SR - 22 dec 16 kl. 09:06

Svensk ordbok kritiseras för stereotypa könsroller

Svensk ordbok – utgiven av Svenska akademien – befäster könsförtryckande strukturer och stereotypa könsroller. Det anser litteraturprofessorn Ebba Witt Brattström som riktar skarp kritik mot ordboken..

Expressen - 05 okt 17 kl. 21:01

Tramsig såpa med stereotypa könsroller

Sjukhusserien Syrror är tillbaka. Den som gillar tramsig såpa med stereotypa könsroller får en högtidsstund.Själv biter jag i skämskudden och försöker ignorera faktafelen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stereotypa killar löper större risk att bli våldsamma

Ungdomar som är negativa till jämställdhet och som håller med om påståenden kring stereotypa könsroller är i riskzonen för att begå våld eller kränkningar, det visar ny forskning från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Enligt Dagens Eko ökar risken för unga killar tre gånger. Även unga tjejer som har samma syn på könsroller påverkas negativt, men inte lika mycket.

Resume - 28 nov 13 kl. 09:33

Nina Åkestam dömer ut Media Markts nya reklam


Resumés bloggare Nina Åkestam är kritisk till Media Markt som tar sitt tyska reklamkoncept med stereotypa könsroller till Sverige. – I det här fallet är det ganska glasklart att en svensk publik inte tycker att reklamen är kul. Snarare stör de sig på den, konstaterar hon..

UNT - 01 apr 14 kl. 23:04

Stopp för stereotypa könsroller

Jämställdhetstänket i Uppsalas förskolor ska förbättras. Det efter att Skolinspektionen riktat kritik mot förskolornas sätt att arbeta..

UNT - 01 apr 14 kl. 23:08

Stopp för stereotypa könsroller

Jämställdhetstänket i Uppsalas förskolor ska förbättras. Det efter att Skolinspektionen riktat kritik mot förskolornas sätt att arbeta..

YA - 03 feb 19 kl. 00:01

Skolinspektionen: stereotypa könsroller på Kastanjeskolan enligt granskning

Kastanjeskolan har en hel del att jobba på. Enligt en granskning utförd av Skolinspektionen finns inget strategiskt jämställdhetsarbete och man pekar på en rad utvecklingsområden. ”Jättebra att de trycker på punkter som kan förbättras” säger skolchef Bengt Persson..

SVT Debatt - 03 apr 19 kl. 12:51

”Könskorrigeringar befäster stereotypa könsroller”

”Att utsätta barn för den sjuka inställning som dagens könsdebatt innebär är både grymt och helt onödigt”, skriver Paula Jacobsson..

YLE - 22 sep 15 kl. 16:33

Sexismen lever och mår bra i media och reklam

Kvinnor porträtteras fortfarande väldigt annorlunda än män i medier och reklam, trots att vi tror oss leva i ett relativt jämställt samhälle, säger den svenska genusvetaren, genusfotografen och journalisten Tomas Gunnarsson. Problemet är större än vi inser. - Kvinnor porträtteras fortfarande väldigt mjukt, som omsorgsfulla föräldrar - samtidigt som de ska behaga med sitt utseende, och fokusera på att vara smala, snygga och sexiga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.