Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Monday, 26 October, 11:30

Vestmanlands Läns Tidning - 22 sep 20 kl. 06:09

Debatt: Det borde vara lika förutsättningarReplik på Jakop Dalundes debattinlägg "Sluta ge flyget en gräddfil – investera i tågen i....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Jakop Dalundes, Sluta

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattDet , bordevara , lika, förutsättningar
Magazin24 - 04 mar 14 kl. 07:28

Inför V86: Jagar revansch med ovana förutsättningar

Senast var han på väg mot seger när galoppen kom i sista sväng.
Nu ska I Saw You ta revansch, med för honom ovana förutsättningar.
- Det klart att man är lite utelämnad när man har tillägg men han är minst lika bra bakifrån som från ledningen, säger hästens tränare Åke Lindblom.

Ekonomistas - 17 jan 18 kl. 09:30

Kapitalbeskattningens förutsättningar

Idag presenteras SNS Konjunkturrådsrapport 2018, Kapitalbeskattningens förutsättningar. Den är skriven av mig (ordförande) och docenterna i nationalekonomi Spencer Bastani, Linnéuniversitetet och Åsa Hansson, Lunds universitet. Rapporten kan laddas ned på SNS hemsida (eller på min hemsida) där det även finns annat materiel, och rapporten presenteras även i en artikel på DN Debatt.

Supermiljöbloggen - 07 nov 14 kl. 09:16

Pär Holmgren: ”Inget annat land har bättre förutsättningar än Sverige”

Då har vi fått ännu en påminnelse från FN:s klimatpanel om den allvarliga situation som vi har försatt oss själva i. Rapporterna från klimatpanelen är långa, men egentligen går de att sammanfatta i en kort mening. ”Läget är värre än i den förra rapporten.

SmålandsPosten - 01 apr 14 kl. 06:28

Olika förutsättningar i förskolan

Vårdnadshavare till barn på Fjärilens och Ekebos förskola i Urshult fick i januari­ information om ändrade tider för allmän förskola, gällande barn med föräldrar som är föräldralediga eller arbetslösa. Tidigare var de 15 timmarna som barnen är berättigade till uppdelade på tre dagar, fem timmar per dag. De nya tiderna är tre timmar per dag fem dagar i veckan.

DalaDemokraten - 31 maj 17 kl. 06:30

Debatt: Ge förskolepersonalen rätt förutsättningar - gör heltid och tillsvidareanställning till norm

Varje gång du lämnar vid grinden ska det vara i förvissningen om att personalen har bästa möjliga förutsättningar att ge ditt barn verktyg att lära, leka och utvecklas. Kommuner och landsting måste prioritera frågan om tillsvidareanställning på heltid högre inom all sin offentligt finansierade verksamhet, skriver debattörerna..

BT - 08 mar 14 kl. 07:43

"Samma förutsättningar och rättigheter oavsett kön"

I dag är det den internationella kvinnodagen. BT undrade vilken fråga som är den viktigaste för jämställdheten. Så här svarar Ida Legnemark, 31 år, Borås.

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 11:07

Centerpartiet om Rockströms förslag: ”Sverige har unikt goda förutsättningar”

Kristina Yngwe, partiets miljöpolitiska talesperson, menar att målet om en fossiloberoende fordonsflotta till år 2030 bör kompletteras med fler ambitiösa mål. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Supermiljöbloggen - 12 sep 16 kl. 09:46

”Alla hushåll som producerar egen el från sol och vind bör ges samma förutsättningar”

Problematiskt att den nuvarande skattelättnaden endast främjar de som bor i villa, menar OX2, som driver Sveriges största vindkraftskooperativ. Regeringen har tidigare i år tillsatt en utredning som ska titta på vissa skattefrågor som har koppling till framställning av förnybar el. Bland annat ska utredaren undersöka: förutsättningarna för och lämpligheten av att låta fler, såsom andelsägare av förnybar elproduktion (t.

DN - 13 nov 17 kl. 17:08

”Bristande förståelse för fattigdomens förutsättningar”

REPLIK DN Debatt 11/11. Idén med en basinkomst är att skapa möjligheter att streta och bygga bättre liv och förutsättningar för sig själva. Chanserna till det finns bara om det finns samhällsstrukturer som möjliggör denna strävan, skriver Mats Målqvist, docent i global hälsa..

HBL - 17 feb 15 kl. 12:16

Forskare: Finland har goda förutsättningar i hybridkrig

Finland har goda förutsättningar att försvara sig mot hybridkrigföring, uppskattar säkerhetspolitikexperterna Charly Salonius-Pasternak och Jarno Limnéll. Eftersom hybridkrigföring är annorlunda än traditionell krigföring krävs det ett starkt helhetssäkerhetstänkande där den samhälleliga beredskapen lyfts fram. Enligt forskarna bör satsningarna på utvecklingen av kommunikation och cybersäkerhet höjas till helt andra nivåer än i dag.

BT - 26 apr 14 kl. 09:01

"Förutsättningar för en folkfest"

Inget seedningslopp till Göteborgsvarvet i år. UT-milen tror ändå på ett litet deltagarrekord tack vare det soliga vårvädret. – Det finns bra förutsättningar för en folkfest, säger Jörgen Larsson, tävlingsledare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.