SR > Nyheter

Saturday, 24 October, 19:18

SR - 22 sep 20 kl. 05:48

Fler migranter ger sig ut på MedelhavetUnder de senaste dagarna har åter många flyktingar och migranter kommit till den lilla italienska ön Lampedusa, som ligger långt söderut i Medelhavet. Det är båtar som utgår från Tunisien framförallt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Medelhavet, Lampedusa, Tunisien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, migranterger sig ut på , Medelhavet
SVT - 01 aug 20 kl. 21:42

Ekonomisk kris driver allt fler migranter till Europa

De senaste veckorna har allt fler migranter sökt sig till Italien. Just nu är flyktingförvaren på den lilla ön Lampedusa, bara 16 svenska landmil från Tunisien, överfulla..

Aftonbladet - 11 sep 20 kl. 13:40

Grekland: fler migranter från flyktinglägret ska inte flytta

▸ Grekland kommer inte låta fler migranter från det eldhärjade flyktinglägret i Moria på Lesbos flytta, rapporterar CNN..

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 20:31

Fler migranter korsade Medelhavet


Omkring 45 000 personer korsade Medelhavet i hopp om att nå Europa förra året, enligt Internationella organisationen för migration (IOM). De flesta kom från Syrien, Eritrea och Somalia.Siffran är betydligt högre än 2012, då 13 000 personer tog sig till Europa, men lägre än 2011 då 63 000 personer begav sig ut på den farliga resan, ofta i undermåliga farkoster.

BT - 28 jan 14 kl. 20:33

Fler migranter korsade Medelhavet

Omkring 45 000 personer korsade Medelhavet i hopp om att nå Europa förra året, enligt Internationella organisationen för migration (IOM). De flesta kom från Syrien, Eritrea och Somalia. Siffran är betydligt högre än 2012, då 13 000 personer tog sig till Europa, men lägre än 2011 då 63 000 personer begav sig ut på den farliga resan, ofta i undermåliga farkoster.

SR - 06 mar 17 kl. 13:05

Fler migranter korsar Medelhavet

Antalet migranter som tar sig över centrala Medelhavet för att söka asyl i Europa har ökat kraftigt hittills i år. På måndagen diskuterar EU:s utrikesministrar migrantströmmar från Libyen..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 06:27

Fler migranter räddas utanför Sicilieln

Nyheter Fler rapporter och signaler om att alltfler migranter räddas från båtar utanför Sicilien har kommikt de senaste dygnen

Enligt den italienska kustbevakningen räddades exempelvis fler än 2 000 personer under tisdagen.
Och enligt FN har nästan 20 000 personer hittills i år tagit sig över Medelhavet till Italien..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 06:27

Fler migranter räddas utanför Sicilien

Nyheter Fler rapporter och signaler om att alltfler migranter räddas från båtar utanför Sicilien har kommikt de senaste dygnen

Enligt den italienska kustbevakningen räddades exempelvis fler än 2 000 personer under tisdagen.
Och enligt FN har nästan 20 000 personer hittills i år tagit sig över Medelhavet till Italien..

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 20 kl. 02:31

Italien varnar för fler migranter

Italien uppger att de ekonomiska återverkningarna i spåren av coronpandemin harlett till ett ökat inflöde av migranter. På kort tid har antalet småbåtar som tar sig över Medelhavet från Nordafrika ökat kraftigt. Nästan hälften av de 11 000 migranter som.

UNT - 28 jan 14 kl. 20:31

Fler migranter korsade Medelhavet

Omkring 45 000 personer korsade Medelhavet i hopp om att nå Europa förra året, enligt Internationella organisationen för migration. De flesta kom från Syrien, Eritrea och Somalia. Minst 700 tros ha drunknat på vägen.

DI - 28 jan 14 kl. 20:35

Fler migranter korsar Medelhavet

Omkring 45 000 personer korsade Medelhavet i hopp om att nå Europa förra året, enligt Internationella organisationen för migration (IOM). De flesta kom från Syrien, Eritrea och Somalia..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 14 kl. 20:34

Fler migranter korsade Medelhavet

Omkring 45 000 personer korsade Medelhavet i hopp om att nå Europa förra året, enligt Internationella organisationen för migration (IOM). De flesta kom från Syrien, Eritrea och Somalia. Siffran är betydligt högre än 2012, då 13 000 personer tog sig till Europa, men lägre än 2011 då 63 000 personer begav sig ut på den farliga resan, ofta i undermåliga farkoster..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

SR - 45 minuter sedan

Efter restriktionerna – nattklubbsägare vill ha stöd

Nu ska det sluta klubbas och dansa, sa inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens i veckan. Vilket innebär att regeringen skärper reglerna för nattklubbar med danstillstånd..

SR - 2 timmar sedan

Fler reser utomlands under höstlovet än väntat

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands veckan som kommer..

SR - 2 timmar sedan

MP: Vi har inte förhandlat färdigt

Annika Hirvonen, som var Miljöpartiets representant i den migrationspolitiska kommitteen, är inte lika säker som justitieminister Morgan Johansson, om att det inte behövs fler förhandlingar..

SR - 2 timmar sedan

Ännu ovisst om två högskoleprov är möjligt till våren

På söndag hålls årets enda högskoleprov, för ett begränsat antal deltagare. Och regeringens ambition att det ska bli två högskoleprov till våren istället för ett ligger fast. Men den nationella samordnaren för högskoleprovet, Peter Honeth, vill ännu inte lova att det blir så..

SR - 2 timmar sedan

Oppositionen på väg mot seger i lokalval

På söndag hålls lokalval runt om i Ukraina. Val som ses som en viktig mätare av president Volodymyr Zelenskyjs popularitet. Sedan han valdes med stor majoritet förra året har hans opinionssiffror dalat påtagligt..

SR - 3 timmar sedan

Över tjugo döda efter bombdåd i Kabul

I Afghanistan har två separata bombdåd under dagen krävt över 20 människors liv. Minst tio personer dödades och tjugo skadades av en kraftig detonation utanför en skolbyggnad i västra Kabul. Flera är barn, enligt inrikesministeriet..

SR - 3 timmar sedan

Ministern: Huvuddelen av migrationsförhandlingen avklarad

Migrationsminister Morgan Johansson säger idag att Migrationskommitténs betänkande om en ny flyktingpolitik kommer att bli lagförslag, trots att Miljöpartiet bara stödjer 3 av 26 förslag i betänkandet. Det har regeringspartierna förhandlat om..

SR - 4 timmar sedan

Man knivskuren på centralstationen i Göteborg

I Göteborg har en man i 20-årsåldern blivit knivskuren i ben och rygg vid utgången från Centralstationen mot köpcentrat Nordstan..

SR - 5 timmar sedan

LÅNGLYSSNING: Ändrad syn på brott och straff

Vilken effekt har strängare straff på brottslighetens utveckling? Och hur kommer det sig att den allmänna synen på brott och straff har ändrats så mycket sedan 1960-talet?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.