SR > Nyheter

Sunday, 25 October, 03:54

SR - 22 sep 20 kl. 05:29

SR granskar skolan – så gjorde viSveriges Radio har i en rad inslag granskat skolsegregationen i Sverige. Så här har vi gjort granskningen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Radio, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SR granskar, skolan, gjorde vi
YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 26 jan 15 kl. 15:09

Karleby granskar skolnätet

Karleby stad ser över hela skolnätet i vår. I dag finns det sju svenska lågstadieskolor i staden, framtiden för två av dem har nu utretts. Enligt arbetsgruppen för Chydenius skola är det bästa alternativet att bygga ut och renovera.

YLE - 03 okt 15 kl. 09:07

Inger Damlin: Satsa mer och spara mindre på skolan

Läser min tidning och gläds. Mitt bland alla bilder av människor på flykt och rubriker om urusel behandling av flyktingar har det hänt någonting. Engagemanget har vaknat.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 11:24

Granskar bluffar i historien

Gustav Vasa åkte skidor mellan Sälen och Mora, det vet vi. Och att den svarta medborgarrättsrörelsen startade när Rosa Parks vägrade resa sig på bussen. Eller?

Kristianstadsbladet - 26 mar 12 kl. 15:41

Skolinspektionen granskar misshandel

I början av mars misshandlades en elev på Tyringe skola med sparkar och knytnävsslag. Skolinspektionen kräver nu svar från skolan kring hur den hanterat situationen.
Misshandeln skedde utanför lärarrummet.

HBL - 06 mar 13 kl. 11:41

Nu ska skolan bli jämställd

Malin Gustavsson är den enda i Svenskfinland med titeln jämställdhetskonsult. Trots att många upplever jämställdhetsarbetet som viktigt saknas ofta kunskapen om hur man ska skapa jämställdhet i praktiken. Nu får skolorna hjälp på traven.

Nyheter 24 - 01 mar 12 kl. 12:39

Ingen forskning bakom förändringarna i skolan


NYHETER24 GRANSKAR DEL 1. Reformer, reformer, reformer. Den svenska skolan genomgår ständiga förändringar, många av dem mycket omfattande.

BT - 28 feb 14 kl. 12:45

Därför vill Folkpartiet förstatliga skolan

Den svenska skolan måste bli bättre. Bättre på att rusta eleverna med kunskap. Bättre på att ge eleverna arbetsro.

BT - 03 okt 14 kl. 08:25

Rödgrön röra gör det lönsamt att strunta i skolan

En glad nyhet: Alliansens restaurangmomssänkning blir rödgrön regeringspolitik.
Dessutom har statsminister Stefan Löfvens parti mot medlemmarnas och s-väljarnas vilja förvandlat sig till Rutavdragskramare så här i elfte timman. Där rök 10 000 lärarjobb.

Supermiljöbloggen - 26 apr 19 kl. 11:06

Åkesson: ”Greta borde gå i skolan” SMB: SD borde gå i skolan

Jimmie Åkesson (SD) uttalade sig i TV4:s "Malou efter 10" om Greta Thunberg. Han kallade Gretas världsberömda och hyllade klimatengagemang för en iscensatt pr-kampanj, påpekade att hon "bara är ett barn" och tycker att hon borde gå i skolan istället (vilket hon ju redan gör). Men kanske är det Åkesson och SD som borde gå i skolan - klimatskola.

Nyhetskanalen - 02 sep 11 kl. 10:25

Skolan i fokus - TV4 granskar

Under tiden 5-9 september har TV4Sverige och TV4Nyheterna en fokusvecka om skolan. Vi har en serie inslag i olika ämnen relaterade till skolan..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Paket från Kina blir dyrare när kemikalieskatt införs

Postnord kommer att höja deklarationsavgiften för att e-handla från länder utanför EU, till exempel Kina, när den nya kemikalieskatten på kläder och skor införs 2022. Avgiften kan hamna på uppemot 200 kronor, jämfört med dagens 75 kronor..

SR - 1 timme sedan

ICAN: "En historisk milstope"

Nu står det klart att FN:s konvention om kärnvapenförbud kommer att börja börja gälla den 22 januari..

SR - 6 timmar sedan

Frankrike och Turkiet i diplomatisk bråk

En diplomatisk konflikt har blossat upp mellan Turkiet och Frankrike.

SR - 7 timmar sedan

Ny havsström har upptäckts

Forskare vid Universitetet i Bergen har upptäckt en hittills okänd havsström som sträcker sig öster om Island ner mot Färöarna..

SR - 9 timmar sedan

Vintern är här – och så även ishalkan

Den första meteorologiska vintern har kommit till Sverige. Från Trerikesröset i norr till Åre i söder har dygnsmedeltemperaturen varit noll grader eller lägre i minst fem dygn..

SR - 10 timmar sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

SR - 10 timmar sedan

Efter restriktionerna – nattklubbsägare vill ha stöd

Nu ska det sluta klubbas och dansa, sa inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens i veckan. Vilket innebär att regeringen skärper reglerna för nattklubbar med danstillstånd..

SR - 11 timmar sedan

Fler reser utomlands under höstlovet än väntat

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands veckan som kommer..

SR - 11 timmar sedan

MP: Vi har inte förhandlat färdigt

Annika Hirvonen, som var Miljöpartiets representant i den migrationspolitiska kommitteen, är inte lika säker som justitieminister Morgan Johansson, om att det inte behövs fler förhandlingar..

SR - 12 timmar sedan

Ännu ovisst om två högskoleprov är möjligt till våren

På söndag hålls årets enda högskoleprov, för ett begränsat antal deltagare. Och regeringens ambition att det ska bli två högskoleprov till våren istället för ett ligger fast. Men den nationella samordnaren för högskoleprovet, Peter Honeth, vill ännu inte lova att det blir så..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.