SR > Nyheter

Sunday, 25 October, 03:54

SR - 22 sep 20 kl. 05:31

Skolsegregationen ökar i SverigeAllt fler elever går på en skola som är segregerad. Det visar Sveriges Radios granskning av elevsammansättningen på landets grundskolor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Sveriges Radios

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolsegregationen, ökari , Sverige
Alliansfritt Sverige - 13 sep 14 kl. 12:15

Skolsegregationen ökar i Stockholms skolor

Det är mycket som inte fungerar som det ska i det borgerliga skyltfönstret Stockholm. Sjukvården är som bekant ett smärre haveri och på sätt och vis även skolan. Svenska Dagbladet skriver nu om att skolsegregationen bland stadens skolor har ökat.

Expressen - 19 maj 15 kl. 17:38

Nu ökar Sverige pressen på Rumänien

Nu ökar Sverige pressen på Rumänien om tiggarna. Under de närmaste veckorna åker två svenska delegationer på besök till landet. – Jag har ambitionen att föra samtal om att en hel del människor som utsätts för extrem diskriminering och lever i djup fattigdom i Rumänien kommer till Sverige och gör bedömningen att det är bättre att sitta på gatorna och tigga än möjligheten att få jobb och utbildning i Rumänien, säger Veronica Palm, S..

SR - 07 aug 18 kl. 15:30

Hudcancerfallen ökar – Sverige bland de värsta i världen

Antalet fall av hudcancer i Sverige ökar. Sverige är på fjärde plats i världen i antalet nya fall per capita, enligt en ny tysk studie som jämfört data från 62 länder..

SVT - 20 jun 19 kl. 02:10

Skilsmässor bland äldre ökar – Sverige unikt med hög acceptans från barnen​

Skilsmässor bland de som är 60 år och äldre ökar. Sedan millennieskiftet har antalet fördubblats. Något som är unikt för Sverige är att vuxna barn har en stor acceptans för föräldrars skilsmässor..

SVT - 07 aug 18 kl. 09:37

Hudcancerfallen ökar – Sverige på fjärde plats i världen

Sverige ligger på fjärde plats när det gäller antalet nya fall av hudcancer i förhållande till folkmängd, enligt en ny tysk sammanställning som jämför data från 62 länder. Bara i Nya Zeeland, Australien och Schweiz upptäcks fler fall per capita..

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 06:42

Skolsatsningar lyfter Sverige

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven besöker i dag Kristianstad. Med anledning av besöket skriver han och Heléne Fritzon en debattartikel om hur utbildningssatsningar ska lyfta Sverige.
För oss socialdemokrater har bildningsidealet varit ledande i allt reformarbete.

DN - 17 nov 18 kl. 09:19

Forskare ense om att skolvalet ökar segregationen

Rapport efter rapport bekräftar att skolsegregationen ökar i Sverige. Det fria skolvalet är en av de kraftigast bidragande orsakerna.  Men trots bred samsyn om orsakerna bakom utvecklingen är frågan politiskt polariserad.

Alliansfritt Sverige - 16 maj 13 kl. 08:47

Klyftorna ökar ? mest mellan vad olika moderater säger om ökade klyftor

KLYFTOR. Imorse kom OECD:s rapport över klyftorna. Sverige är inte längre det mest jämlika landet, och klyftorna har ökat rejält.

Alliansfritt Sverige - 17 nov 13 kl. 16:22

Silverrävar inom KD förespråkar förnyelse på sitt egna speciella vis

Platsen är ett kristdemokratiskt partikontor någonstans i Sverige. Två män i medelåldern, som råkar bära likadana frisyrer i samma silvervita nyans, funderar hur de skall få sitt parti att sluta sjunka snabbare än de svenska skolresultaten. Idéerna bollas fram och tillbaka utan att man egentligen kommer på något riktigt bra.

Alliansfritt Sverige - 01 jul 14 kl. 20:26

Sjukfrånvaron ökar. Var i regeringens beräkningar gick det fel?

Regeringen har varit nöjda med de skärpta reglerna för sjukförsäkringen, utan att gå närmare inpå varför. Lite trist, för vi skulle gärna sett deras miner när Försäkringskassan visade att andelen sjukfrånvarande växer, och detta gäller både kort- och långsjukskrivna. Förra året rapporterades det in 542 000 nya sjukdomsfall, och den psykiska ohälsan växer mest.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 14 kl. 16:13

I borgerlighetens Sverige äter barn utan tänder knäckebröd och äldre får leva i överfyllda blöjor

Vatten och bröd till frukost som barn och en vägd blöja som gammal. Visst låter det som en värdigt liv? För den borgerliga verkligheten ser ut så.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Paket från Kina blir dyrare när kemikalieskatt införs

Postnord kommer att höja deklarationsavgiften för att e-handla från länder utanför EU, till exempel Kina, när den nya kemikalieskatten på kläder och skor införs 2022. Avgiften kan hamna på uppemot 200 kronor, jämfört med dagens 75 kronor..

SR - 1 timme sedan

ICAN: "En historisk milstope"

Nu står det klart att FN:s konvention om kärnvapenförbud kommer att börja börja gälla den 22 januari..

SR - 6 timmar sedan

Frankrike och Turkiet i diplomatisk bråk

En diplomatisk konflikt har blossat upp mellan Turkiet och Frankrike.

SR - 7 timmar sedan

Ny havsström har upptäckts

Forskare vid Universitetet i Bergen har upptäckt en hittills okänd havsström som sträcker sig öster om Island ner mot Färöarna..

SR - 9 timmar sedan

Vintern är här – och så även ishalkan

Den första meteorologiska vintern har kommit till Sverige. Från Trerikesröset i norr till Åre i söder har dygnsmedeltemperaturen varit noll grader eller lägre i minst fem dygn..

SR - 10 timmar sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

SR - 10 timmar sedan

Efter restriktionerna – nattklubbsägare vill ha stöd

Nu ska det sluta klubbas och dansa, sa inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens i veckan. Vilket innebär att regeringen skärper reglerna för nattklubbar med danstillstånd..

SR - 11 timmar sedan

Fler reser utomlands under höstlovet än väntat

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands veckan som kommer..

SR - 11 timmar sedan

MP: Vi har inte förhandlat färdigt

Annika Hirvonen, som var Miljöpartiets representant i den migrationspolitiska kommitteen, är inte lika säker som justitieminister Morgan Johansson, om att det inte behövs fler förhandlingar..

SR - 12 timmar sedan

Ännu ovisst om två högskoleprov är möjligt till våren

På söndag hålls årets enda högskoleprov, för ett begränsat antal deltagare. Och regeringens ambition att det ska bli två högskoleprov till våren istället för ett ligger fast. Men den nationella samordnaren för högskoleprovet, Peter Honeth, vill ännu inte lova att det blir så..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.