News55 > Nyheter

Friday, 30 October, 00:29

News55 - 22 sep 20 kl. 05:30

Existentiell oro på årets digitala bokmässaKris och oro präglar årets Bokmässa i Göteborg – där författarsamtalen tar upp ämnen som klimatförändringar, klassamhällets återkomst och ekonomin efter pandemin. Mässan är helt digital och gratis för alla att följa. Borta är mingel med tillhörande skva. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Bokmässa, Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Existentiell, oropå årets , digitala, bokmässa
SVT - 25 aug 20 kl. 09:58

Svenska författare i fokus på årets digitala bokmässa

Årets bokmässa 2020 blir digital med fokus på svenska författare. Alex Schulman, Majgull Axelsson och Åsa Linderborg är några av namnen, men även internationella stjärnor som Salman Rushdie och Jacqueline Woodson medverkar..

YLE - 04 sep 17 kl. 18:49

Alla röster ska få höras på Åbo Bokmässa

I oktober är det för 26:e gången dags för Åbo Bokmässa. Bokmässan i Åbo är Finlands äldsta och i år fokuserar man på Finlands jubileumsår. Mässan äger rum i Åbo mässcentrum 6-8 oktober och bjuder i år på 770 uppträdanden, 500 programpunkter och över 100 utställare.

YLE - 23 okt 14 kl. 06:30

Dags för bokmässa i Helsingfors

Mellan den 23 och 26 oktober fylls Mässhallen i Helsingfors av böcker när den 14:e upplagan av bokmässan slår upp sina dörrar. Temaland i år är Italien, men på plats finns givetvis en hel del finlandssvenska och nordiska författare. Tors 23.

YLE - 07 maj 17 kl. 07:46

Författare våndas över Göteborgs bokmässa – är bojkott svaret?

Finlandssvenska författare våndas på grund av Göteborgs bokmässa. Arrangörerna tillåter en högerextrem tidning delta i mässan och många branschproffs backar. Bojkott känns spontant rätt för Tatjana Brandt, men är det klokt?

YLE - 02 jun 15 kl. 13:33

Nesser och Lagercrantz till Åbo bokmässa

De svenska författarna Håkan Nesser och David Lagercrantz hör till författargästerna på Åbo bokmässa i höst. I Finland är kriminalförfattaren Nesser mest känd för sin deckarserie om kommissarien Van Veeteren. Lagercrantz har skrivit fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics biografi och är aktuell med boken Det som inte dödar oss, som är en fortsättning på Stieg Larssons Millenniumtrilogi.

YLE - 16 mar 17 kl. 06:57

Tårget och Åbo bokmässa i Evento Awards-final

Restaurang Tårget vid Lilltorget i Åbo är en av de tre finalisterna till priset Evento Awards. Tårget tävlar i kategorin restauranger och kaféer, där de två andra finalisterna är Löyly och Meripaviljonki. Åbo bokmässa har gått till final i kategorin mässor, där man tävlar med Helsingfors Bokmässa och Love me do-bröllopsvenemanget i kategorin mässor.

YLE - 24 sep 13 kl. 11:44

Tyskland temaland på Helsingfors Bokmässa

Den 13:e upplagan av Helsingfors Bokmässa går av stapeln mellan den 24 och den 27 oktober, och i år har man valt att fokusera alldeles speciellt på Tyskland och tysk litteratur och kultur när man sammanställt programmet. Anledningen till att man valt just Tyskland till temaland i år är dels att Goetheinstitutet i Finland fyller 50 år i år, dels att Finland i sin tur kommer att vara temaland under den tyska bokmässan i Frankfurt nästa år, berättar Stig-Björn Nyberg som är programchef för bokmässan: Spela upp klipp på Arenan Det digra utbudet under årets upplaga av bokmässan hittar man givetvis på webben. Nämnas kan också att temaland under Helsingfors Bokmässa nästa år, dvs.

YLE - 23 okt 14 kl. 06:15

Följ med Helsingfors bokmässa hela helgen

På torsdagen börjar Helsingfors bokmässa i Mässcentret i Böle. Följ programmet på bokmässans Edith Södergran -scen i direktsändning på Yle Arenan hela helgen. I år uppträder 180 författare, journalister och andra experter i över hundra programpunkter på bokmässan, årets största litterära evenemang på svenska i Finland.

YLE - 23 okt 14 kl. 06:15

Följ Helsingfors bokmässa hela helgen

På torsdagen börjar Helsingfors bokmässa i Mässcentret i Böle. Följ programmet på bokmässans Edith Södergran -scen i direktsändning på Yle Arenan hela helgen. I år uppträder 180 författare, journalister och andra experter i över hundra programpunkter på bokmässan, årets största litterära evenemang på svenska i Finland.

YLE - 24 okt 13 kl. 10:26

Helsingfors Bokmässa kör igång

I år är Tyskland temaland på Bokmässan i Helsingfors (25-28.10) och mer än 20 författare från det tyska språkområdet besöker mässan. I Tysklands monter presenteras utöver barnboks- och seriesamlingarna från bokmässan i Frankfurt också en specialsamling av verken i den tyska tävlingen Deutscher Buchpreis 2013 som motsvarar Finlandiapriset.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 14:00

Startade bokmässa för att kunna prata med sina barn

LÄSARE. Hazem Youness var orolig för att han inte skulle kunna prata med sina barn. Det var upprinnelsen till att han tog initiativet till den arabiska bokmässan i Malmö, som blev en oväntad framgång och i år anordnas för andra gången.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.