NT > Nyheter

Monday, 26 October, 02:42

NT - 22 sep 20 kl. 05:25

Ingves antas skruva upp BNP-prognosenStyrräntan kvar på noll i tre år till och oförändrade stödköpsprogram, väntas bli beskedet från Riksbankens Stefan Ingves efter veckans penningpolitiska möte. Någon ändring av prognosen för framtida styrränta väntas inte heller. Däremot kan BNP-prognosen för Sverige justeras upp..
Läs mer på NT
Läs mer om:
BNP, Riksbankens Stefan Ingves, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingves, antas, skruvaupp , BNP-prognosen
Cornucopia - 19 dec 17 kl. 14:03

Regeringen slaktar BNP-prognosen för i år - tror på återhämtning 2018

Regeringen med finansminister Magdalena Andersson (s) slaktar BNP-prognosen för 2017, men tror på ökad tillväxt 2018 och höjer sin prognos för 2018. Att bostadspriserna ska fortsätta falla avfärdar finansministern.
Allmänheten göre sig icke besvär.

DI - 06 aug 18 kl. 09:22

KI skruvar upp BNP-prognosen

Statliga Konjunkturinstitutet (KI) höjer BNP-prognosen för innevarande år, men sänker samtidigt prognosen för 2019 en aning..

DI - 07 apr 11 kl. 10:17

LO skruvar upp BNP-prognosen

LO-ekonomerna skruvar upp BNP-prognosen rejält i sin senaste konjunkturrapport. Den nya chefsekonomen Ola Pettersson passar samtidigt på att ge regeringens politik en känga..

DI - 04 okt 11 kl. 12:26

Irlands centralbank skruvar upp BNP-prognosen

Irlands centralbank höjer BNP-prognosen för 2011 till 1,0 procent, från tidigare 0,8 procent..

DI - 30 nov 17 kl. 10:23

S&P höjer BNP-prognosen för euroområdet

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors höjer BNP-prognosen för euroområdet till 2,3 procent för 2017 och 2,0 procent 2018..

DI - 09 apr 19 kl. 14:37

Italien sänker BNP-prognosen från 1 procent till 0,1 procent

Italien sänker BNP-prognosen för 2019 till 0,1 procent från tidigare 1 procent. Det framgår av ett utkast till det ekonomiska och finansiella dokumentet som Bloomberg News tagit del av. .

Cornucopia - 16 jan 20 kl. 12:38

Regeringen sänker BNP-prognosen - höjer arbetslöshetsprognosen rejält

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson sänker sin BNP-prognos över svensk ekonomis tillväxt för 2020 och 2021 rejält, och skruvar upp arbetslöshetsprognosen kraftigt. Samtidigt kommer man fortsätta amortera på offentliga sektorns skulder, men välfärden ska prioriteras så t ex rättsväsendet eller försvaret kan inte räkna med några pengar. Regeringen tror också att styrräntan kommer sänkas.

Opinionen.se - 07 maj 13 kl. 09:47

Norge sänker BNP-prognosen

Den norska tillväxten stannar på 1,4 procent i år, enligt en reviderad prognos från Norges finansdepartement. I höstas beräknades tillväxten till 2,5 procent i år. För 2014 väntas Norges ekonomi ha fått ny fart med en tillväxt på 3,0 procent.

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 10:56

Regeringen skriver ner BNP-prognosen

I den senaste prognosen, i samband med höstbudgeten den 15 november, räknade regeringen med en BNP-tillväxt på 2,1 procent i år och 1,6 procent nästa år. Den offentliga sektorns finansiella sparande väntas nu uppgå till 0,6 procent i år och 0,7 procent nästa år (+1,2 respektive +2,0 procent i november). Den öppna arbetslösheten bedöms uppgå till 6,3 procent i år och 6,4 procent nästa år (6,4 respektive 6,4 procent i november).

Cornucopia - 29 apr 20 kl. 09:44

Konjunkturinstiutet sänker BNP-prognosen till -7.0% - tidigast återhämtad ekonomi 2022

Myndigheten Konjunkturinstitutet (KI) publicerade på morgonen en reviderad BNP-prognos utifrån aktuellare data inklusive permitteringarna anmälda till Tillväxtverket. Den nya prognosen liggerr nu på -7.0% för i år, och en återhämtning på +4.

BT - 10 jan 12 kl. 14:41

Portugal sänker BNP-prognosen

Portugal står inför några bistra år. Tillväxten stannar på 0,3 procent efter en BNP-minskning på 3,1 procent i år, enligt landets centralbank.
Bakom ligger bedömningar om att den privata konsumtionen minskar kraftigt.

Fler nyheter från NT

NT - 5 minuter sedan

Uppstickaren snuvade stjärnorna på segern

Två blev tre i toppen av veckans PGA-tävling och den tänkta tvekampen mellan Jon Rahm och Justin Thomas slutade med att doldisen Patrick Cantley tog hem segern..

NT - 30 minuter sedan

Pence kampanjar trots smittade medarbetare

USA:s vicepresident Mike Pence fortsätter att valarbeta bland folk trots att flera av hans medarbetare har bekräftats coronasmittade..

NT - 1 timme sedan

Vått väder väntar i veckan

Veckan inleds med milt och blött väder, i större delar av landet.Det kommer mer regn söderifrån över Götaland under måndagen..

NT - 1 timme sedan

Tårgas vid chilensk folkomröstning

Chilensk polis använde tårgas mot demonstranter i centrala Santiago i samband med en folkomröstning..

NT - 3 timmar sedan

Upprörda kyrkprotester mot abortlag i Polen

Rasande demonstranter har stormat kyrkor i flera städer Polen för att protestera mot den skärpning av landets abortlagstiftning som väntas efter ett domstolsutslag i veckan..

NT - 3 timmar sedan

Svag biohelg i USA – Neeson-film i topp

Inget är som det brukar på den amerikanska biografmarknaden..

NT - 3 timmar sedan

Oppositionen ser ut att vinna valet i Litauen

En mittenhögerallians som varit i opposition går mot seger i parlamentsvalet i Litauen, visar resultat när huvuddelen av rösterna i den andra valomgången räknats..

NT - 3 timmar sedan

Isak bröt långa måltorkan

Alexander Isak, 21, hade inte gjort mål i Real Sociedad-tröjan sedan sedan 6 juli..

NT - 3 timmar sedan

Kulusevski inbytt poängräddare för Juventus

Juventus var på väg mot en chockförlust hemma mot Hellas Verona. Då byttes Dejan Kulusevski in. Svensken räddade en poäng genom sitt 1-1-mål..

NT - 4 timmar sedan

C: Lagstifta om bättre individuell vård

Centerpartiet vill att regeringen tar fram förslag på lagändringar för att försäkra att personer på särskilt boende får bättre förutsättningar för individuellt anpassad vård..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.