DN > Nyheter

Sunday, 25 October, 03:19

DN - 22 sep 20 kl. 05:26

Barn rekryteras till kriminalitet – hotas för att stanna
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, rekryterastill , kriminalitet, hotasför att , stanna
SR - 12 nov 13 kl. 12:25

Vanligare att barn rekryteras i Syrien

Enligt Rädda barnen verkar det bli vanligare att barn rekryteras som soldater i kriget i Syrien. Minja Peuchel vid Rädda barnen har träffat flera syriska barn som säger att de flytt just för att slippa bli barnsoldater..

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:00

Barn- och ungdomspsyk hotas av vite för brister i arbetsmiljön

Landstingets barn- och ungdomspsykiatriska klinik brister i arbetsmiljön. Nu hotas kliniken av vite.
Det har Arbetsmiljöverket beslutat efter sin granskning av verksamheten.

SVT - 23 jun 14 kl. 11:01

”Bekymrande information om att barn rekryteras”

Från de oroliga delarna av Irak har Rädda barnen fått signaler om att barn rekryterats till väpnade grupper..

SR - 20 okt 19 kl. 11:03

Kartläggning: Barn rekryteras till gängen

I alla landets 22 särskilt utsatta områden bidrar barn till narkotikaförsäljning. Det visar en kartläggning som Göteborgs-Posten gjort..

Expressen - 24 jan 20 kl. 11:18

Barn i Malmö hotas till att förvara knark

Polisen har inlett en intensifierad jakt på kriminella som använder barn för att förvara eller transportera narkotika.– Yngre pojkar utnyttjas som springpojkar. Det är omfattande, säger Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr i Malmö.

Kristianstadsbladet - 31 dec 13 kl. 01:11

Minst två barn halshöggs i CAR


Minst två barn har halshuggits under våldsvågen i Centralafrikanska republiken (CAR). Ett av dem stympades också, uppger FN:s barnfond Unicef. Under december har minst 16 barn dödats och 60 skadats i våldsamheterna, och enligt Unicef saknar grymheterna mot barnen i landet motstycke.

BT - 31 dec 13 kl. 01:12

Minst två barn halshöggs i CAR

Minst två barn har halshuggits under våldsvågen i Centralafrikanska republiken (CAR). Ett av dem stympades också, uppger FN:s barnfond Unicef. Under december har minst 16 barn dödats och 60 skadats i våldsamheterna, och enligt Unicef saknar grymheterna mot barnen i landet motstycke.

UNT - 13 mar 13 kl. 11:20

Allt fler barn vid fronten i Syrien

Det blir allt vanligare att barn rekryteras till fronten i krigets Syrien. Både rebeller och regeringssoldater använder barn under 18 som bärare, vakter eller soldater, enligt Rädda Barnen. Vissa tvångsrekryteras.

Expressen - 31 dec 13 kl. 09:06

Barn halshuggna i huvudstaden Bangui

Våldet trappas upp allt mer i Centralafrikanska republiken (CAR). Nu slår FN:s barnfond Unicef larm om att minst två barn har halshuggits. – Fler och fler barn rekryteras till väpnade grupper, och de utgör också direkta måltavlor i ohyggliga hämndattacker, säger Unicef-representanten Souleymasne Diabate..

GT - 15 feb 17 kl. 06:00

Grovt kriminella gäng värvar barn i Nordstan

Grupperna av ensamkommande barn och ungdomar i Nordstan beskrivs av polisen som ett "smörgåsbord" för de kriminella nätverken i Göteborg.Chefen över ordningspolisen i city, Leif Wetterskog, befarar att Sveriges största köpcentrum blivit en platsbank där barn rekryteras in i gängen.– Vi tror att rekryterarna är där nere och letar efter individer, säger Leif Wetterskog..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.