UNT > Lokalt

Friday, 23 October, 00:59

UNT - 21 sep 20 kl. 20:04

Äldre ska få vård på särskilda mottagningarVårdcentralerna i länet ska få särskilda äldremottagningar. Tanken är både att ge äldre bättre vård och att avlasta akuten..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreska , , vård, särskilda, mottagningar
News55 - 02 dec 16 kl. 11:19

Allt färre äldre får plats på särskilda boenden

I snitt 21 procent av befolkningen över 80 år bodde på någon typ av särskilt boende år 2000. Femton år senare hade andelen sjunkit till 13 procent, det visar kommunstatistik från kommun- och landstingsdatabasen Kolada som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. – Tusentals platser har försvunnit de senaste åren samtidigt som antalet äldre har ökat, säger Helle Wijk, docent vid Göteborgs universitet, till Nyhetsbyrån Siren.

News55 - 18 apr 17 kl. 11:48

Pensionärsförbunden om de undernärda äldre: “Oacceptabelt”

I genomsnitt 15,6 procent av de 253 000 äldre över 65 år som är i behov av hemtjänst, bor på korttidsboende eller särskilt boende lider av undernäring. Fler än 100 000 riskerar att bli undernärda, det framkommer i statistik från det nationella kvalitetsregistret Senior alert och Socialstyrelsen. “Oacceptabelt”, tycker Christina Tallberg, ordförande för PRO.

News55 - 21 apr 17 kl. 14:55

Debattörerna: “Äldres särskilda behov kräver personal med rätt utbildning”

Andelen äldre i Sverige som har behov av omfattande vård och omsorg ökar i stadig takt. För att bemöta dessa behov krävs personal med rätt utbildning, något som inte är en självklarhet i dag skriver flera debattörer i en debattartikel i GP. Vård av äldre är ett komplext område som kräver specifik geriatrisk kompetens från vårdpersonalen.

News55 - 02 mar 16 kl. 06:03

Ny rapport visar: äldre bidrar till mer BNP än bilindustrin

År 2015 var 179 000 personer i åldern 65-74 år sysselsatta, enligt en ny rapport som SPF Seniorerna tagit fram. Seniorernas sysselsättningsgrad har ökat kraftigt från knappt 10 procent 2005 till drygt 16 procent 2015, en större ökning än för alla andra åldersgrupper under perioden 2005 till 2015. Bidrar till mer BNP än bilindustrin – Jag blev glatt överraskad, siffrorna var genomgående bättre än vad jag hade väntat mig, säger Christina Rogestam, SPF Seniorernas ordförande.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 05:30

Valfrihet för äldre

Vi blir äldre och äldre och behovet av platser i särskilt boende ökar. Lagen om valfrihet, LOV, infördes av Alliansregeringen 2009, men konstigt nog är det bara hälften av landets kommuner som infört den, framför allt gällande hemtjänst. Inte ens tio procent av landets kommuner använder LOV inom särskilt boende, men i Skåne är andelen högre.

Skånskan - 05 mar 20 kl. 05:00

Dörren stod olåst – äldre rymde nattetid

KLÅGERUP En olåst nödutgång möjliggjorde för en boende att mitt i natten ta sig ut och försvinna från Solgården. Nedkyld och medtagen hittades personen till slut av polisen.
Händelsen är nu anmäld enligt lex Sarah där det konstateras att personalen brast i gällande rutiner.

Skånskan - 02 maj 16 kl. 14:00

Särskilda boenden sätts under lupp

STAFFANSTORP Att det finns ett missnöje med särskilt boende kom inte som en överraskning för vård- och omsorgsansvariga i Staffanstorp.Där jobbar man redan med flera åtgärder och kvalitetsanalyser. Men de röda siffrorna i socialstyrelsens öppna jämförelser var ändå ytterligare ett besked på att det finns klagomål.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 17:48

Äldre nöjda med hemtjänsten

TOMELILLA
De flesta äldre är nöjda med hemtjänsten för ordinärt boende och särskilt boende i Tomelilla kommun.
Det visar socialstyrelsens årliga undersökning. Socialstyrelsen undersöker årligen vad personer som fyllt 65 år och som har hemtjänst i ordinärt boende eller på särskilt boende tycker om sin äldreomsorg.

YA - 05 aug 13 kl. 06:30

Äldre får hemlagat efter strid om tillagning

De boende på Tulpanen och Pilegården får behålla den hemlagade maten när Aleris tar över driften den 1 oktober. Tidigare har beskedet varit att maten ska komma från Dafgårds i Västergötland.
Om två månader, den första oktober, tar det privata vårdföretaget Aleris över driften av äldreboendena Tulpanen och Pilegården.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 06:00

”Storebror ser dig” testas bland äldre

HÖÖR En kameralins som sköter tillsynen av äldre som ligger och sover och ett klockarmband som skvallrar om var en dement person befinner sig.
Det låter som plockat ur en framtidsfilm men blir snart verklighet när äldreomsorgen tar ny teknik till sin hjälp.Tänk dig att 86-åriga Greta, som är dement, går vilse under sin dagliga promenad i parken och förvirrar sig iväg mot ett håll där hon inte känner igen sig alls.

News55 - 07 dec 17 kl. 14:42

Matsalar för Härjedalens äldre stängs ner

Senioren i Sveg, Mobacka i Lillhärdal och Fjällglimten i Vemdalen är de tre äldreboenden som Härjedalens kommun har beslutat att stänga matsalarna på. Och beslutet står inte oemotsagt, det rapporterar P4 Jämtland. Inga-Lill Svenssons mamma bor på ett trygghetsboende i Sveg och brukar äta i matsalen på äldreboendet Senioren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.