PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 31 October, 16:52

PrivataAffärer - 21 sep 20 kl. 16:34

SEB en av de banker som nämns i läckaLäckan handlar om misstankerapporter, som kallas SARs, som banker dagligen skickar till finansinspektionerna runt om i världen, som en del i arbetet för att motverka penningtvätt eller annan finansiell brottslighet. Denna läcka handlar om misstankerapporter till den amerikanska myndigheten Fincen. ”SARs är polisiärt underrättelsematerial som banker inte får kommentera . Det är också viktigt att påpeka att läckan inte nödvändigtvis visar hela bilden av historien, bland annat eftersom den endast ger en delmängd av de SARs som rapporterats till den amerikanska myndigheten. Det framkommer inte heller om de banker som omnämns i läckan också har skickat misstankerapporter till sina länders finanspolis, och inte heller vilka ytterligare åtgärder som banker och myndighete
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, SARs, Fincen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEBen av de , bankersom , nämnsi , läcka
DI - 22 mar 19 kl. 13:39

Norska finanstilsynet pekar på penningtvättbrister i flera banker

Norska finansinspektionen, finanstilsynet, beskriver i sin årsredovisning att man hittat brister i flera bankers processer för att upptäcka penningtvätt. En av bankerna som nämns är Svenska Handelsbanken..

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 19:00

TTIP är ett mot demokratiska rättigheter

Julia Eriksson Ståhl skriver (22/1) att det äntligen ser ljust ut för TTIP- avtalet, trots att antalet motståndare är stort. Enligt författaren är dock de enda motståndarna retoriska vänsteranhängare, med inget annat bättre för sig än att släcka detta ljus.Detta är långt ifrån sanningen då det finns ett växande motstånd till TTIP bland många politiska grupper, höger som vänster, över hela Europa och också i USA.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.