DI > Ekonomi

Sunday, 01 November, 02:30

DI - 21 sep 20 kl. 16:28

Svart på vitt: Så drar de rikaste i från resten av befolkningen
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svart, vitt, drar de , rikastei från , resten av befolkningen
Cornucopia - 20 sep 13 kl. 11:55

Bostadsbubblan: 865 miljarder till de rikaste svenskarna

Herrarna Stefan Fölster, Daniel Jahnson och Jakob Lundberg har fått en debattartikel publicerad hos Bonnier/DN. Man konstaterar att bostadsbubblan fördelat ut 865 miljarder till den rikaste halvan av svenskarna, via de systemfel som finns i Sverige. Bostadspriserna skulle också varit 30% lägre om vi hade haft samma bostadspolitik som i Finland.

YA - 14 maj 14 kl. 04:00

Skillnader i klyftor

En ny bok om inkomstskillnader har välkomnats av vänstern men ger inte en rättvis bild av situationen i Sverige.
Sju av tio svenskar vill att inkomstskillnaderna minskar medan 25 procent tycker att det är bra som det är. Det visar en undersökning som SVT låtit Sifo genomföra där 1 000 personer fått svara på frågan: ”Tycker du att inkomstskillnaden bör minska, förbli som de är eller öka?

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

YLE - 13 nov 16 kl. 11:01

Kroatiska krigare i kravatt - färggrann sidensjal blev dagens smala slips

Det finns en liten - men väsentlig - detalj i mannens klädsel: Ett band som knyts runt skjortkragen. Bandet ses fortfarande i vissa kretsar som helt nödvändigt, framför allt i affärsvärlden. Slipsen, eller kravatten, är en halsbeklädnad som existerat i hundratals år.

VA - 14 jun 11 kl. 07:00

Ryssinvasionen är här

14 juni Vladimir Antonov är angelägen, han vill verkligen bli Saab-ägare. Om han lyckas blir han den åttonde ryska så kallade oligarken i ordningen som har tagit över ägandet i ett helt eller delvis svenskägt bolag. I alla fall så vitt känt.

BLT - 03 maj 11 kl. 13:09

Fantasyepos med moraliska gråzoner

Den påkostade fantasyserien "Game of thrones" är en vuxnare version av "Sagan om ringen", med fokus på sex och maktspel.
- Det är mycket våldsamt och ibland ganska vulgärt, medger Nikolaj Coster-Waldau, vars rollfigur har ihop det med sin syster.
Danske Nikolaj Coster-Waldau spelar Jaime Lannister, en riddare från riket Västeros rikaste familj.

Sydsvenskan - 11 feb 12 kl. 06:30

Hokus, pokus, filiklasslös!

Margaret Thatchers trolleritrick var så framgångsrikt att det har gått på export, konstaterar Patrik Svensson.
Det finns en ganska rolig scen i filmen ?Järnladyn?.

HBL - 18 apr 14 kl. 06:00

USA är ingen demokrati

Forskare har granskat USA:s politiska beslut i ljuset av majoritetens opinion. Slutsatsen: USA är en oligarki där medelklassens politiska åsikter ignoreras.Professorn och vänstertänkaren Noam Chomsky har sagt det flera gånger: USA är ingen demokrati, utan en poliarki - ett land där en elit tar de ekonomiska och politiska besluten, medan resten av befolkningen förväntas vara passiv.

Expressen - 09 jul 16 kl. 11:56

Nu vill miljardärerna mäta sin filantropi

Mark Zuckerberg, Bill Gates och Jeff Bezos. Många av världens rikaste vill bidra till en bättre värld. Men nu vill de också få svart på vitt hur deras välgörenhetspengar gör mest nytta.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång – Det ligger nånting i det. Och du tror att döden innebär slutet? Jonas skrattade.

HBL - 20 aug 14 kl. 07:19

Ny låt – men lika fel

Mycket gick fel när Kristiina Halkola 1969 sjöng den mytomspunna ­låten om Finlands 20 rikaste familjer. Lika fel blir det 45 år senare när Esko Seppänen gör en ny version av låten.Det är tidigare EU-parlamentarikern och riksdagsmannen Esko Seppänen (VF) som i sin nya bok om Finlands rikaste, Suomen rikkaat, tar sig tillbaka till 1969 och det omstridda tv-programmet Oma.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.