DI > Ekonomi

Thursday, 29 October, 11:37

DI - 21 sep 20 kl. 15:43

Tiden rinner ut: Las-bråket kan utlösa regeringskris
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiden, rinnerut , Las-bråketkan , utlösa, regeringskris
DI - 13 maj 19 kl. 10:07

Försvarsbråket fortsätter – tiden rinner ut för Björn von Sydow

Han löste den diplomatiska krisen med kungadömet i Saudiarabien, men frågan är om han kan ena partierna i frågan om framtida försvarsanslag. Tiden håller på att rinna ut för S-nestorn Björn von Sydow, ordförande i försvarsberedningen. .

SR - 01 jun 20 kl. 19:33

Ramberg om las-bråket: ”Svårt för V att fälla regeringen”

Den omdiskuterade las-utredningen, som presenterades idag, har skapat politisk osämja bland riksdagspartierna. Utredningen får hård kritik av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), men välkomnas av samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna. Vänsterpartiet har hotat att fälla regeringen om förslaget blir verklighet, men det kan bli svårt, enligt Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg..

SVT - 02 jun 20 kl. 09:15

Bush: las-bråket visar hur dåligt januariöverenskommelsen fungerar

Kristdemokraternas Ebba Bush kallar oenigheten kring las-utredningen ett underkännande av januariuppgörelsen. Hon tror att Stefan Löfven kommer skjuta frågan framför sig för att vinna tid. – Då kan man säga att man håller sig till Januariöverenskommelsen men inget händer, säger hon..

SR - 26 jan 17 kl. 19:28

Grekland utlämnar inte militärer till Turkiet

Greklands högsta domstol beslutade i dag att inte utlämna de åtta militärer som flydde i en helikopter efter den misslyckade kuppen i Turkiet i somras.Turkiet har hela tiden krävt att de utlämnas för att ställas inför rätta och dagens beslut riskerar att ytterligare försämra en redan känslig relation mellan länderna..

Sydsvenskan - 03 aug 12 kl. 06:30

Här är vi utlänningar fortfarande exotiska

För ett par månader sedan tog jag med min japanska vän Yagi till en hemmafest. Festen hölls i ett stort hus som delades av åtta personer, hälften av dem japaner, resten gaijins ? utlänningar.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 10:00

Språket visar vägen i all undervisning

SKURUP Med tydligt fokus på språket har läsförståelsen tagit ett kliv framåt på Mackleanskolan.
– Kunskap visar man ofta genom språket. Men har man inte språket kan man inte visa och uttrycka vad man kan, säger Emma Björemark, lärare i engelska och svenska.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Efter bråket – Nike avslutar samarbetet med Jon JonesSprallig The Mauler vinner mot Jones – välter bord

Titelmatchen mot världsmästaren Jon Jones, 27, var egentligen avsedd för svenske Alexander "The Mauler" Gustafsson, 27, men olyckligtvis ställdes den in. Anledningen var att Gustafsson drog på sig en knäskada som senare resulterade i operation och rehabilitering. Ersättaren till titelmatchen blev i stället MMA-fightern och före detta olympiske brottaren Daniel Cormier, 35.

YLE - 21 apr 16 kl. 05:50

Nu ska polisens utlänningskontroller utredas

Diskrimineringsombudsmannens byrå kommer att begära en utredning av Helsingforspolisen. Byrån har blivit kontaktad gällande polisens utlänningsgranskningar och flera har känt sig etniskt profilerade. Polisen har enligt lagen rätt att kontrollera om en person som inte är finländsk medborgare har laglig rätt att vistas i landet.

News55 - 01 dec 15 kl. 11:44

”En kloak i det svenska språket” – Björn Ranelid till angrepp mot statsminister Löfven

Björn Ranelid har tröttnat på statsminister Stefan Löfven, åtminstone dennes språkbruk då han härom sistens uttalade sig om våndan och oron inför att unga män som är bosatta i Sverige åker till Syrien och låter värva sig till terrorister. Stefan Löfven hade om detta sagt att ”Det är inte okej”. Något som fick Björn Ranelid att skriva ett långt, förargat inlägg på sin officiella Facebooksida på måndakvällen: ”Så talar en statsminister i Sverige i dag.

Cornucopia - 12 jan 19 kl. 10:17

Uppgörelsen: Inga förändringar i LAS förrän tidigast 2021

Bland många frågor i uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna så viftas det med en moderniserad arbetsrätt. Men det uppgörelsen egentligen säger är att frågan ska utredas. Resultaten från utredningen ska genomföras 2021, om inte parterna kommer överens om något annat.

Skånskan - 20 dec 15 kl. 01:00

Siffertricksande räd­dar bud­get­ta­ket

Opinion Fi­nans­mi­nis­ter Mag­da­le­na An­ders­son (S) gör som hon lär­de sig av Gö­ran Pers­son när hon var pla­ner­ings­chef på stats­råds­be­red­ning­en och se­dan stats­sek­re­te­ra­re på fi­nan­sen – hon trick­sar lite med be­tal­ning­ar­na för att kla­ra ut­gifts­ta­ket.
Det gjor­de An­ders Borg (M) ock­så nå­gon gång så pro­tes­ter­na lär inte bli allt­för hög­ljud­da. Or­sa­ken till att det är risk för att ut­gifts­ta­ket spräcks näs­ta år är den ovän­tat sto­ra asyl­in­vand­ring­en un­der hös­ten, så möj­lig­he­ter­na att för­ut­se kost­nads­ök­ning­en var näst in­till obe­fint­lig när ut­gifts­ta­ket fast­ställ­des.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.