Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 31 October, 13:25

Cornucopia - 21 sep 20 kl. 09:15

Gästinlägg: Förmånsbilarna och landsbygdenNedanstående är ett gästinlägg skrivet av Mats Svensson, civilingenjör och bosatt på landsbygden och författare till ”Den trettonde bomben”.
Jag hamnade i en diskussion med Lorenz Tovatt (MP) på Twitter, där han påstod att bara tre procent av förmånsbilarna rullar på landsbygden, och att det därför var berättigat att chockhöja kostnaden för förmånsbilar.Gästbloggarens förmånsbil, Mitsubishi Outlander plugin-hybrid av 2018 års modellFör det första har vare sig jag eller någon annan fått redovisat för oss varifrån Tovatt fått detta påstående. Sedan är det verkligen läge att ifrågasätta det.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
 Mats Svensson, Den, Lorenz Tovatt, Twitter, Outlander, Tovatt, Stockholm, Lund, Jag, Sverige, Norrland, Skånes, Tovatts, Skåne, KambodjaGång, Strandvägen, Hitlers, Lorentz Tovatt, Miljöpartiet, Svensson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gästinlägg, Förmånsbilarnaoch , landsbygden
Politologerna - 03 dec 16 kl. 07:35

Delat land

Detta är ett gästinlägg författat av Anders Lindbom. Lindbom är professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet och har i år varit gästforskare vid New York University. *** Jag har tillbringat detta amerikanska valår som gästforskare vid New York University.

Politologerna - 12 sep 17 kl. 09:06

När och varför blev Sverige ett jämlikt land?

Det här är ett gästinlägg av Erik Bengtsson, forskare vid Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet. *** På 1900-talet utmärkte Sverige sig som världens antagligen mest jämlika ekonomi. Marquis Childs hyllade på 1930-talet Per Albins Sverige som en ”tredje väg” mellan USA-kapitalism och Sovjet-socialism, och han har inte varit ensam: Paul Krugman har pekat på Sverige 1980 var världens bästa samhälle, och likt en rad andra betraktare beundrat graden av social och ekonomisk jämlikhet förenat med välstånd i mitten av 1900-talet.

Ekonomistas - 05 aug 20 kl. 09:44

Övergången till fossilfritt kräver lägre skatter på användningen av gator och vägar

Detta är ett gästinlägg av professor emeritus Jan-Eric Nilsson. Det  baseras på Vägtrafikinstitutets rapport 2020:1051, Framtidens beskattning av vägtransporter. Intressegrupper har till syfte att tillvarata medlemmarnas speciella intressen och förekommer i många former i samhällets olika delar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.