Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Friday, 30 October, 11:12

Vestmanlands Läns Tidning - 21 sep 20 kl. 09:12

Insändare: Låt bli att förstöra språketAnvänd bara ordet sjukt när det handlar om sjukdom, smitta, infektion eller annat....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Låtbli att , förstöra, språket
YLE - 17 okt 15 kl. 08:18

Göran Honga: Vi i Österbotten måste jobba mot samma mål

Österbotten har alla möjligheter att hållas i topp också i framtiden. Det jag saknar är lagandan och den äkta dialogen inom det politiska livet, skriver gästkolumnisten Göran Honga. Vi står inför stora förändringar inom den offentliga förvaltningen.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

YLE - 09 dec 13 kl. 09:43

Det var lappen som var droppen

Spela upp klipp på Arenan
Annemarie Södergård vill se en skälig nivå på den svenska servicen. Då hälsocentralen gav henne en informationstext på knagglig svenska fick det vara nog – så hon drog igång diskussionen om svenskan i Åbo. Annemarie Södergård har ett flertal gånger sett skyltningar på dålig svenska på olika håll i Åbo.

YLE - 11 mar 14 kl. 09:13

Snusdebatten handlar inte om snuset

Den inflammerade debatten om snuset handlar om mycket mer än om själva preparatet. Det säger folklorist Blanka Henriksson. Hon har för Svenska litteratursällskapet räkning forskat i den snusdebatt som pågick i finlandssvenska tidningar mellan åren 2008-2011.

Nerikes Allehanda - 10 feb 15 kl. 05:15

Kan de svenska så är det också fel

Utanför Marieberg Galleria står en grupp med tiggare och bråkar om vem som ska få sitta utanför ingången och be förbipasserande om småpengar. Det är januari, fyra minusgrader och snöstorm. De kommer från ett härjat Rumänien där fattigdomen har tvingat dem att lämna hus och hem och resa till ett annat land.

YLE - 13 jan 14 kl. 17:38

Ålands enspråkighet debatteras

Det svenska språkets särställning på Åland väcker debatt. Det är Helsingforspolitikern och kolumnisten Mikael Sjövall som har fått fart på debatten både på Åland och på fastlandet. Sjövall hävdade i Hbl att Åland inte borde användas för att göra reklam för Finlands sätt att behandla minoriteter.

Cornucopia - 03 sep 16 kl. 19:43

Aftonbladet: SD anställde rysk desinformatör till riksdagskansliet

Enligt Schibsted/Aftonbladet är den av SD-"all media ljuger"-svansen uppskattade bloggaren Egor Putilov anställd av Sverigedemokraternas riksdagskansli. Han uppträder också enligt Aftonbladet under flera olika alias där han också ska ha publicerat vitt skilda åsikter och även debatterat mot sig själv via medias debattsidor. Ännu en rysk koppling finns alltså mellan Putins svenska arm bland "Sverigevännerna" i Sverigedemokraterna och Ryssland och uppenbarligen är det inte bara "all media" som ljuger.

YLE - 04 apr 14 kl. 14:39

Helena von Alfthan: Mycket åsikter och ingen debatt

Jag tycker om debatt, jag vill höra vad andra människor tycker. Det började i högstadiet. Varje rast pratade jag om Kuwaitkriget med mina klasskamrater.

YLE - 25 dec 14 kl. 07:06

Carola överlevde tsunamin 2004

- Jag minns att jag satt uppe i trädet och såg ner på förödelsen. Det var som en avstjälpningsplats. Det finns inte en chans att mina barn har klarat det här, tänkte jag.

Skånskan - 23 apr 19 kl. 15:30

De viktiga folkbiblioteken

Just nu gör du något som de flesta i världen inte kan: du läser en insändare skriven på svenska. Det är ett språk som talas och skrivs av en liten del av världens befolkning. Lägg därtill att 800 miljoner människor över 15 år, är analfabeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.