Expressen > Nyheter

Thursday, 29 October, 23:50

Expressen - 21 sep 20 kl. 08:57

Svensk giftmassa från batterier skickas till Polen – olagligtFöretaget Urecycle i Karlskoga har under flera år olagligt exporterat giftigt batteriavfall till Polen och Bulgarien, rapporterar Sveriges Radio.  Det handlar om den ”svart massa” som finns i batterier, och som ska återvinnas. Det kommer efter Expressens avslöjande i vintras att Urecycle dumpat ”svart massa” på olika platser i Sverige. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Polen, Urecycle, Karlskoga, Bulgarien, Sveriges Radio, Expressens, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk giftmassafrån , batterier, skickastill , Polen, olagligt
News55 - 09 feb 20 kl. 18:45

Därför fraktas svenskt kött till Polen och tillbaka

Köttjätten Scans bacon kommer från svenska djur, men köttet skickas till Polen för att saltas, formas, rökas, skivas och packas för att sedan skickas till Sverige. Det gäller även den ekologiska varianten, enligt kvällstidningen. Scan har tidigare motiverat beslutet med att det sparar pengar.

Cornucopia - 12 dec 17 kl. 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrt

Enligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Sveriges nuvarande luftvärn EldE 97 HAWK har sitt ursprung från tidigt 60-tal.

News55 - 02 feb 20 kl. 10:45

Därför skickas lokalt fiskade räkor tur och retur till Afrika

Räkorna fiskas ofta utanför Norges och Grönlands kuster. Ibland fraktas de dock så långt som till Afrika för att handskalas. Detta för att spara pengar.

Nyteknik - 10 dec 18 kl. 12:13

Northvolts fabrik i kolintensiva Polen: ”Inget bekymmer”

Företaget Northvolt säger sig vilja producera världens grönaste batterier men satsar samtidigt på en ny fabrik i kolintensiva Polen. Koldioxidavtrycket där är inget bekymmer enligt vd Peter Carlsson..

YLE - 06 maj 15 kl. 03:50

Billigare batterier revolutionerar elförsörjningen

Vindkraft och solenergi har gjort stora framsteg under senare år, men det som har hållit tillbaka utvecklingen och som många har kritiserat är att den energi de producerar är kortvarig. Massiva batterier som låter hushåll lagra förnybar energi har ändå snabbt blivit billigare. Andreas Frejborg.

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:01

Fjärdeklass byter kakor mot gamla batterier

STAFFANSTORP Minst 400 ”batterikakor ”bakades av elever i klass 4a på Baldersskolan på torsdagen.
På fredagen byter eleverna bort godsakerna mot begagnade batterier. ERWP.

BT - 21 mar 14 kl. 08:28

Laddade elever hamstrar batterier

Målet är att samla in 48 ton förbrukade batterier i Sverige. Elever från Borås och Sjömarken såg till att kampanjstarten blev tung med sammanlagt bidrag på över 300 kilo. Bam!

BT - 21 mar 14 kl. 08:28

Laddade elever får hamstra batterier

Målet är att samla in 48 ton förbrukade batterier i Sverige. Elever från Borås och Sjömarken såg till att kampanjstarten blev tung med sammanlagt bidrag på över 300 kilo. Bam!

Expressen - 30 jun 18 kl. 18:42

Skickas hem från VM – efter Sverige-missen

Polen hade ett tungt VM i Ryssland, och var utslagna redan efter två matcher.Inte gick det bättre på domarfronten – där deras representant Szymon Marciniak nu ser ut att skickas hem.Detta sedan han missat Marcus Bergs straff mot Tyskland..

DN - 06 mar 14 kl. 18:28

Amerikanskt stridsflyg till Polen för stor övning

Polens försvarsminister Tomasz Siemoniak bekräftar att 12 amerikanska F16-plan och 300 soldater kommer att skickas till Polen nästa vecka för att öva, uppger nyhetsbyrån Reuters..

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 08:40

Nevs får tillgång till batterier


Nevs, bolaget som tagit över Saab Automobile, har fått tillgång till en nybyggd batterifabrik i Kina. Det är Nevs ägare Modern Group Energy Holdings som via ett dotterbolag börjat göra batterier för eldrivna bussar och bilar."Detta är ett viktigt steg för Nevs", säger Kai Johan Jiang, ägare av Modern Group Energy Holdings, enligt ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.