Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 29 October, 23:05

Vimmerby Tidning - 21 sep 20 kl. 08:56

Kulturrådet fördelar krismiljardEn miljard kronor av det redan kända krisstödet avsätts till ett särskilt stimulansstöd för omställning och återstart av kulturlivet. Pengarna ska fördelas via Kulturrådet. Det framgår av regeringens budgetförslag..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Kulturrådet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturrådet, fördelar, krismiljard
Barometern - 04 jun 20 kl. 15:21

Kulturrådet fördelar 220 miljoner kronor för att stärka folkbiblioteken

Kulturrådet fördelar 220 miljoner kronor för att stärka folkbiblioteken i hela landet, i det tredje och sista fördelningstillfället i den tillfälliga satsningen. Kalmar län tilldelas nästan åtta miljoner kronor..

SVT - 15 jun 20 kl. 18:42

Kulturrådet fördelar krisstöd

Under måndagen fördelar Kulturrådet den första delen av det stödpaket som riktar sig till kulturarbetare som förlorat intäkter till följd av pandemin. Fördelningen på cirka 21 miljoner omfattar de ansökningar som gäller belopp på upp till 100 000 kronor..

SR - 15 jun 20 kl. 17:14

Kulturrådet fördelar 21 miljoner kronor till mindre aktörer

Idag har Kulturrådet fördelat 21 miljoner kronor till mindre aktörer inom kultursektorn..

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 20 kl. 10:58

Kulturrådet höjer stödet till litteratur

Kulturrådet fördelar årligen litteraturstöd om cirka 36 miljoner kronor till cirka 800 böcker och 165 utgivare. Nu höjer myndigheten stödet med tio procent. "Litteraturstödet har legat på samma nivå i många år och har inte ökat i takt med kostnadsutveck.

Sydsvenskan - 28 maj 20 kl. 10:58

Kulturrådet höjer stödet till litteratur

Kulturrådet fördelar årligen litteraturstöd om cirka 36 miljoner kronor till cirka 800 böcker och 165 utgivare. Nu höjer myndigheten stödet med tio procent. "Litteraturstödet har legat på samma nivå i många år och har inte ökat i takt med kostnadsutveck.

GöteborgsPosten - 28 maj 20 kl. 11:01

Kulturrådet höjer stödet till litteratur

Kulturrådet fördelar årligen litteraturstöd om cirka 36 miljoner kronor till cirka 800 böcker och 165 utgivare. Nu höjer myndigheten stödet med tio procent..

Länstidningen i Jämtland - 01 dec 17 kl. 14:12

Två aktörer i länet får stöd från Kulturrådet

14 projekt i hela landet får dela på närmare två miljoner kronor inom bild- och formkonst när Kulturrådet fördelar årets projektstöd. Bland dem finns två aktörer i länet. Härke konstcentrum tilldel....

SR - 16 jan 15 kl. 14:50

Kulturrådet bemöter jävkritiken mot tidskriftsstödet

I en kritisk artikel i Expressen menar debattören Jasenko Selimovic att Kulturrådets referensgrupp är jävig när de fördelar bidrag till kulturtidsskrifter. Nu svarar Kulturrådet på kritiken..

SVT - 28 maj 20 kl. 14:40

Kulturrådet höjer stödet för litteraturen

Varje år fördelar Kulturrådet ett litteraturstöd på drygt 36 miljoner kronor till cirka 800 böcker och 165 utgivare. Nu höjer myndigheten stödet med tio procent. Även distributionsstödet höjs som en tillfällig åtgärd för att mildra effekterna av coronapandemin, skriver Kulturrådet i ett pressmeddelande..

SVT - 16 jun 20 kl. 18:17

Kulturrådet delar ut krisstöd till stora arrangörer och aktörer

Under tisdagen fördelar Kulturrådet den andra delen av stödpaketet till kulturen. En stor del av dem som får stöd är arrangörer, men även flera aktörer får ta del av stödet. – Jag är väldigt tacksam även om det inte är ett heltäckande stöd, säger artisten Anna Bergendahl..

Magazin24 - 06 apr 13 kl. 17:38

3,6 miljoner till kultur i skolan

Västmanlands skolor får 3,6 miljoner kronor för att använda till professionella kulturaktiviteter. Kulturrådet har fördelat Skapande skola-medel för nästa läsår och totalt omfattas över 16 000 elever i grundskolan, årskurs 1-9 och förskoleklass, i åtta kommuner här i Västmanland. Bidraget ligger på 3,6 miljoner kronor som delas ut till skolorna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.