Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 29 October, 01:00

Sydsvenskan - 21 sep 20 kl. 09:00

Varför lär vi inte ut en effektiv fingersättning?Vi kan inte undvika datorer, så varför lär vi inte de unga hur man använder verktyget rent hantverksmässigt? skriver Charlotta Johnsson..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Charlotta Johnsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför lärvi inte ut en , effektiv, fingersättning
Ekonomistas - 10 okt 18 kl. 05:07

Gästinlägg: Hur utformar vi en effektiv klimatpolitik?

Detta är ett gästinlägg i vår serie kring en effektiv nationell och internationell klimatpolitik. Inlägget är skrivet av Markus Larsson, Östersjöcentrum vid Stockholms universitet, Anton Arbman Hansing, Lunds tekniska högskola, Mathias Fridahl, Linköpings universitet. Alla tre är också verksamma i Fores klimat- och miljöprogram.

Dagensanalys.se - 14 feb 20 kl. 12:50

En effektiv API-strategi är en förutsättning för fortsatt utveckling

Mulesoft, som tillhandahåller den marknadsledande plattformen Anypoint Platform™ för att bygga applikationsnätverk, släpper idag rapporten 2020 Connectivity Benchmark Report som visar möjligheterna med digital transformation men även svårigheter som dagens företag upplever. Rapporten visar att digital transformation är en allt viktigare strategisk fråga för företag. Samtidigt framkommer det att majoriteten (85 procent) upplever signifikanta fördröjningar i sina digitaliseringsprojekt – något som påverkar omsättningen, tid till marknaden och kundupplevelsen.

SVT Debatt - 09 apr 14 kl. 07:14

Egenanställning – en tredje väg till ökad sysselsättning

ARBETE Den traditionella uppdelningen mellan anställning och företagande behöver bli mer flexibel. Alternativet egenanställning är ett smart, nytt sätt att vara anställd på. Alla människor strävar efter att ha ett eget arbete och försörja sig.

BT - 15 okt 12 kl. 13:24

Fler vägar till full sysselsättning

Sverige utmärker sig i internationella jämförelser. Ansvarsfullt hanterade och sunda statsfinanser gör det möjligt för Sverige att satsa när andra länder tvingas till åtstramningar. För att klara jobben och öppna fler vägar till full sysselsättning, samtidigt som den globala ekonomin präglas av såväl svag efterfrågan från krisdrabbade länder som hård konkurrens från till exempel Kina, behöver Sverige kontinuerligt stärka konkurrenskraften.

Skånskan - 16 nov 15 kl. 11:20

En gedigen uppsättning på Malmö Opera

Kultur och Nöje ”Att intet förtiga, tillägga eller förändra.” Den gamla vittneseden verkar ha varit ledstjärna för regissören Tobias Theorell i hans uppsättning av Eugen Onegin på Malmöoperan som hade premiär på lördagen. Visserligen är handlingen framflyttad i tiden, från tidigt 1800-tal till 19020-talet, att döma av kostymerna men i princip saknar detta betydelse.

Cornucopia - 07 feb 18 kl. 10:59

Crowdfunding är inte tiggeri - crowdfunding är effektiv kapitalanvändning

Från den sk "vänsterns" håll sprids åsikten att crowdfunding är att likställa med tiggeri, efter att två politiska debattörer till höger (=om Miljöpartiet) fått sina bokprojekt stoppade av Kickstarter. Det är dock fel - crowdfunding ger en produkt, tjänst eller avkastning till finansiärerna och är en effektivare användning av kapital än till och med bankväsendet. Tiggeri är att få något utan att ge något tillbaka eller alls göra en arbetsinsats.

GlobeNewswire - 25 aug 20 kl. 07:00

Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker

Pressmeddelande
Stockholm 25 augusti 2020 Nordic Outlook: Effektiv krispolitik med långsiktiga risker Sverige: Fortsatt rekyl uppåt efter mindre BNP-fall än befarat Trots ökad virusspridning har den ekonomiska återhämtningen i de utvecklade ekonomierna gått snabbare än väntat. BNP-prognosen för industriländerna inom OECD revideras upp till minus 6,6 procent i år jämfört med ett förväntat fall på 7 procent i maj. Prognosen för global ekonomi skrivs däremot ned efter oväntat stora skadeverkningar från pandemin på EM-länderna.

Regeringen - 17 nov 16 kl. 13:06

Finansiering, subvention och prissättning av läkemedel

Nuvarande system för finansiering, subvention och prissättning av läkemedel är både komplext och svåröverskådligt och behöver ses över för att förbättra möjligheterna att bedriva en modern hälso- och sjukvård. Översynens övergripande mål är ett långsiktigt hållbart system som möjliggör en samhällsekonomiskt effektiv användning av läkemedel och följer den etiska plattform som gäller inom hälso- och sjukvården samtidigt som läkemedelskostnaderna kan hållas på en rimlig nivå..

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 05:00

En falsk motsättning mellan rika och fattiga

Ofta målas det upp en falsk motsättning mellan rika och fattiga. Men att fördela de rikas välstånd är inte detsamma som effektiv fattigdomsbekämpning..

SR - 16 apr 14 kl. 21:42

Ny effektiv behandling av mässling upptäckt

Forskare i Tyskland och USA har utvecklat en substans för att bekämpa mässling. Ämnet blockerar en molekyl som är en förutsättning för att viruset ska kunna föröka sig inne i kroppen..

Skånskan - 11 aug 14 kl. 20:27

Effektiv destruktion av Wagners Ring


Buropen var många och långa – de lär ha slagit rekord – när Frank Castdorfs uppsättning av de fyra operorna i Richard Wagners Nibelungens Ring hade premiär vid Bayreuther Festspiele förra året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.