Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Saturday, 31 October, 11:24

Vestmanlands Läns Tidning - 21 sep 20 kl. 08:48

Debatt: Tveksam folkomröstning om flygplatsenDet kom som en stor nyhet att över 18 000 västeråsare skrivit på listor för en kommunal....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Tveksam, folkomröstningom , flygplatsen
GöteborgsPosten - 14 maj 13 kl. 06:00

GP arrangerar debatt om folkomröstning

Nästa onsdag ordnar GP debatt i Nordstan om folkomröstningen om trängselskatt. Tuff diskussion kan utlovas när politiker från ja- respektive nejsidan möter publiken..

Kristianstadsbladet - 25 okt 13 kl. 08:30

Folkomröstning kan kosta en halv miljon

En eventuell kommunal folkomröstning i Bromölla beräknas kosta ungefär en halv miljon kronor. Utöver det tillkommer kostnader för tryck och distribution av röstsedlar och röstlängder.
I tisdags lämnades namnlistor för en folkomröstning om arrangemangshallen över till kommunen.

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:00

Politikerna sa nej till folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Nu har politikerna sagt nej till en folkomröstning. De styrande bad om ursäkt för kommunens slarv med namnräkningen och framhöll att debattklimatet skamfilar Kristianstads anseende bland investerare.
Partierna har olika åsikter i frågan och drabbade samman i en debatt när förslaget att folkomrösta om ett nytt köpcentrum i Hammar låg på kommunfullmäktiges bord i går eftermiddag.

BT - 23 jan 13 kl. 08:03

Het debatt kan leda till folkomröstning om småskolor

Landsbygdsalliansen vill se en folkomröstning om nedläggningen av skolorna. Ikväll bjuder de in till möte för att påbörja en namninsamling.
De heta frågorna på måndagens fullmäktigemöte fortsätter att engagera.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 21:58

Folkomröstning väckte het debatt

Arkivfoto: Tommy Svensson
Folkets inflytande över beslut och sparsamhet med minnesgåvor kom att bli två principiellt viktiga frågor på kommunfullmäktigesammanträdet på måndagskvällen.
? Detta är nog den viktigaste motionen vi lämnat in till kommunfullmäktige, sa Patrik Jönsson (SD), om partiets förslag om att låta kommuninvånarna få ta ställning i folkomröstning till en handfull lokala frågor i samband med de allmänna valen hösten 2014.

YLE - 08 jan 15 kl. 04:55

Folkomröstning om fusion föreslås i Jakobstadsregionen

Invånarna borde få rösta om en kommunfusion i Jakobstadsregionen. Det föreslår Larsmos styrelseordförande Ulf Stenman (SFP). Ett bra initiativ, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) i Jakobstad.

BT - 12 mar 14 kl. 14:28

Folkomröstning om Krim sågas

Den planerade folkomröstningen om Krims framtid underkänns nu av såväl EU som G7-gruppen och OSSE. Men någon militär insats från Ukraina om halvön skulle anslutas till Ryssland blir det inte. - Folkomröstningen är i strid med den ukrainska författningen och är därför olaglig, fastslår Dimitris Kourkolas, biträdande utrikesminister i EU:s ordförandeland Grekland, i EU-parlamentet i Strasbourg.

YLE - 23 aug 16 kl. 20:30

Det blir ingen folkomröstning i Korsholm

Det blir ingen folkomröstning om skol- och dagvårdsstrukturen i Korsholm. Men ett förslag om att beakta och följa invånarinitativet stöddes av tre styrelsemedlemmar. 2 546 personer eller 17 procent av de röstberättigade skrev på ett invånarinitiativ där man krävde en folkomröstning i Korsholm innan man går vidare med planerna på att lägga ner byskolorna i Petsmo, Hankmo, Kuni-Vassor och Veikars.

BT - 12 mar 14 kl. 11:00

"Folkomröstning om Krim olaglig"

- Folkomröstningen är i strid med den ukrainska författningen och är därför olaglig, fastslår Dimitris Kourkolas, biträdande utrikesminister i EU:s ordförandeland Grekland, i den debatt om utvecklingen i Ukraina som nu hålls i EU-parlamentet i Strasbourg. - I dag, klockan 12.30, kommer ännu ett gemensamt uttalande från G7 där vi manar Ryssland att omedelbart upphöra med alla försök att annektera ukrainskt territorium, säger Barroso inför EU-parlamentet.

YLE - 29 jun 16 kl. 09:10

Soini tar inte ställning till en EU-folkomröstning

Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini anser att medborgarinitiativet om Finlands EU-medlemskap är en bra sak som skapar debatt. Någon folkomröstning blir det ändå inte under den här regeringsperioden, sade Soini under en pressträff i Helsingfors i dag. Han säger att det är regeringen som fattar beslut om en eventuell folkomröstning.

Skånskan - 05 dec 18 kl. 21:40

Folkomröstning om fängelset klubbad

SVEDALA Det blev en het debatt om Svedala skulle få fler arvoderade kommunalråd, när ärendet togs upp i kommunfullmäktige på onsdagskvällen.
Sent på kvällen klubbades också en folkomröstning om det planerade fängelset igenom.Så här slutade valen för: Kommunstyrelsen: Ordförande: Linda Allansson Wester (M), vice ordförande Sara Ripa (C) och Ronny Johnsson (SD).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.