Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Friday, 30 October, 00:43

Länstidningen i Jämtland - 21 sep 20 kl. 08:30

Debatt: Säkra norrländsk matproduktionCoronapandemin har satt fokus på vårt lands låga självförsörjningsgrad. Nästan två av tre i norra....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Säkra, norrländsk, matproduktion
Nerikes Allehanda - 02 maj 15 kl. 09:37

Debatt: Viktigt att tänka på kompetensförsörjningen

Nästan nio av tio personalchefer i Sveriges kommuner bedömer att det blir svårt att rekrytera medarbetare med rätt kompetens inom flera viktiga yrken de närmaste åren. Örebro kommun måste nu intensifiera arbetet med kompetensförsörjningen. Annars riskerar kvaliteten i framtidens välfärd att påverkas.

BT - 31 maj 13 kl. 15:14

Barndom i Nästanbäck

Det börjar ? och slutar ? med snö.

Västerbottens Folkblad - 28 jul 15 kl. 16:33

Bengt-Urban Fransson är död

Folkbladets ledarskribent och kommunalrådet Bengt-Urban Fransson har avlidit. Han blev 46 år. En stor norrländsk profil har gått ur tiden.

Sydsvenskan - 28 dec 15 kl. 04:00

"Låt oss ha en sal ihop"

Det här har varit året när den svenska poesikritiken ständigt sneglat mot Danmark, med ett grand av avundsjuka i blicken. Vad har de som inte vi har? Varför klättrar inga diktsamlingar på försäljningslistorna här, varför blir ingen ung svensk poet ett fenomen som folk köar för att få höra läsa upp?

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 15 kl. 04:00

"Låt oss ha en sal ihop"

Det här har varit året när den svenska poesikritiken ständigt sneglat mot Danmark, med ett grand av avundsjuka i blicken. Vad har de som inte vi har? Varför klättrar inga diktsamlingar på försäljningslistorna här, varför blir ingen ung svensk poet ett fenomen som folk köar för att få höra läsa upp?

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 15:15

Polisen måste ta förtroendefrågan på allvar

FÖRORTSKRAVALLERNA Att använda våld för att uttrycka frustration över samhället är förkastligt, och polisens insatser för att stoppa våldet är ovärderliga. Därför är förtroendefrågan för polisen något att ta på största allvar. Att många miljonprogramsbor känner ett bristande förtroende för polismakten måste leda till ett aktivt arbete mot diskriminering – och arbetet med att stärka polisens förtroende bör nu göras till en prioriterad fråga, skriver Maria Ferm (MP), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson.

YA - 13 jul 13 kl. 04:00

Abort en mänsklig rättighet

Foto: Julien Behal
Hennes namn var Savita Halappanavar. Hon var 31 år gammal, arbetade som tandläkare och hade bosatt sig på Irland tillsammans med sin man Praveen.
När Savita var gravid i sjuttonde veckan upptäcktes det att fostret i hennes mage inte skulle ha en chans att överleva.

YLE - 13 jan 17 kl. 12:37

Kringgå båtskatten utomlands "inte mödan värt"

Den som funderar på att registrera sin båt utomlands för att slippa betala båtskatt i Finland får räkna med både praktiska och juridiska bekymmer, som kan bli ännu dyrare än själva båtskatten. Regeringens omtalade förslag till båtskatt har väckt häftig debatt. Vissa båtägare undrar nu om de eventuellt kunde kringgå skatten genom att registrera sina båtar utomlands, främst i Estland.

Skånskan - 29 aug 16 kl. 14:00

Mata fortfarande inte trollen

Krönika Då och då rapporteras om personer som på olika sätt drabbas av så kallade hatstormar när de uttrycker åsikter offentligt. Det är naturligt att uppmärksamma hur folk beter sig på nätet men ett viktigt perspektiv saknas ofta och det är proportionerna.
Ledarskribenten Lisa Magnusson (Liberala Nyhetsbyrån) uppmärksammade detta på ett bra sätt tidigare i somras med ett exempel på reaktionerna efter komikern Sven Melanders klipp på Youtube om Zara Larsson.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:08

De gåtfulla runorna i Vörå III: I jakt på bevis

En serie runfynd görs i Vörå mellan 1978 och 1993. Enligt en näst intill enhetlig forskarkår är ristningarna moderna. Men varför tillät Museiverket inte ett borrprov som skulle åldersbestämma runorna?

Skånskan - 07 dec 16 kl. 16:50

Nu borde Rut få lov att flytta hemifrån

DEBATT ERWP.fif(3)I dag omfattar det så kallade Rut-avdraget hushållsarbete, vilket bland annat innefattar tvätteritjänster i hemmet. Kommer en person hem till ditt hem och tvättar i bostadens tvättmaskin är arbetet berättigat till skatteavdrag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.