SR > Nyheter

Friday, 23 October, 23:15

SR - 21 sep 20 kl. 08:17

En budget för kristiderDet är det svåra ekonomiska läget under coronakrisen som genomskiner hela budegeten, även om regeringen ser betydligt ljusare op ekonomin nu än i våras, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots, Fredrik Furtenbach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En budgetför , kristider
BT - 20 sep 11 kl. 20:02

Ros och ris för budget på ledarplats

Betyget för regeringens höstbudget är minst sagt olika bland tidningarnas ledarskribenter.
"En stabil men reforminriktad budget", skriver Göteborgs-Posten (liberal), som anser att finansminister "Anders Borg är en försiktig general och det är viktigt i internationella kristider".
Norrländska Socialdemokraten (S) tvekar däremot och ifrågasätter om sänkt krogmoms verkligen är "den mest effektiva åtgärden för att hålla tillbaka arbetslösheten?

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 12 kl. 14:42

Strid om ökad EU-budget väntar

EU-kommissionen vill öka nästa års EU-budget till 137,9 miljarder euro. ? Det är motiverat att folk undrar varför vi begär att betalningarna ska öka med 6,8 procent i dessa kristider, säger EU:s budgetkommissionär Janusz Lewandowski.

Nyhetskanalen - 25 apr 12 kl. 15:47

EU-budget föreslås höjas till 138 miljarder euro


EU-kommissionen vill öka nästa års EU-budget till 137,9 miljarder euro.

- Det är motiverat att folk undrar varför vi begär att betalningarna ska öka med 6,8 procent i dessa kristider, säger EU:s budgetkommissionär Janusz Lewandowski. Hans svar är bland annat att behov har samlats på hög och att det inte bara går att spara sig ur krisen.

Sydsvenskan - 04 jan 12 kl. 06:30

Företag satsar på forskning trots kristider

Trots eurokris och allt svalare konjunktur räknar nio av tio företag i Skåne och resten av landet med att satsa en minst lika stor andel på forskning och utveckling i år som ifjol. Samtidigt saknar mer än vartannat företag kvinnor på sina forskningsavdelningar.
MALMÖ.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 11 kl. 06:53

Investor och ABB bäst i kristider

Investor, ABB och Volvo är de aktier som är bäst att köpa i rådande kristider. Nokia, Boliden och H & M bör man däremot sälja, om man ska tro aktieproffsens rekommendationer som Dagens Industri har sammanställt. Den låga skuldsättningen i Investor är en orsak till att inte en enda analytiker gav en negativ rekommendation..

DN - 29 aug 11 kl. 07:15

Bästa aktierna i kristider

Investor, ABB och Volvo är de aktier som är bäst att köpa i rådande kristider. Nokia, Boliden och H & M bör man däremot sälja, om man ska tro aktieproffsens rekommendationer som Dagens Industri har sammanställt..

VA - 29 aug 11 kl. 08:26

Aktierna som är bäst i kristider

29 augusti Investor, ABB och Volvo är de aktier som är bäst att köpa i rådande kristider. Nokia, Boliden och H & M bör man däremot sälja, om man ska tro aktieproffsens rekommendationer som Dagens Industri har sammanställt. Den låga skuldsättningen i Investor är en orsak till att inte en enda analytiker gav en negativ rekommendation.

Affärsvärlden - 07 okt 11 kl. 10:00

En aktiestrategi i kristider

En recession är inprisad. Därför är aktier i solida bolag relativt billiga. Det skriver Credit Suisse som ger en investeringsstrategi för rådande kristider..

SVT - 08 feb 12 kl. 07:40

Lägre lön i kristider

Flera av dom stora industrifacken och arbetsgivarna har kommit överens om en ny modell för så kallat korttidsarbete. Följden kan bli att vi kristider måste gå ner i arbetstid..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur minskar man uppsägningar i kristider?

Det framgår i dagarna från media att regeringen, fackförbund och arbetsgivare inom industrin just nu diskuterar hur man gemensamt kan minska antalet uppsägningar på grund av arbetsbrist under kristider..

DI - 13 jun 12 kl. 14:41

Kristider - då äter vi ohälsosamt

Kristider med en ständig ström av dystra nyheter om arbetslöshet och nedskärningar gör att människor ändrar sitt matbeteende och äter mer ohälsosam mat, rapporterar Association for Psychological Science..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nytt fredsavtal mellan Israel och Sudan

Sudan sällar sig nu till de länder som sluter fredsavtal med Israel, som det tredje landet på kort tid efter Förenade Arabemiraten och Bahrain. Nyheten annonserades av Donald Trump, som samtidigt tog bort Sudan från listan över länder som sponsrar terrorism. Han kallade nyheten för en stor seger för USA och för fred i världen..

SR - 1 timme sedan

”Rör sig inte om en massgrav”

I veckan gjordes upptäckten av en massgrav med patienter som dött i spanska sjukan vid Frösöns mentalsjuhus i Östersund. Men nu säger Maria Press, som är enhetschef på Länsarkivet i Östersund, att det inte finns belägg för det skulle röra sig om en massgrav, och kritiserar mediehanteringen av frågan..

SR - 2 timmar sedan

Israel och Sudan upphör med aggressioner

Israel och Sudan kommer att normalisera sina förbindelser och upphöra med alla aggressioner. Det är innebörden i ett avtal som i kväll offentliggjorts av USA:s president Donald Trump..

SR - 3 timmar sedan

Coronasmitta bekräftad bland svenska minkar

Det första fallet av corona smittade minkar har upptäckts i Sverige. Efter smittspridning mellan just minkar och människor i bland annat Nederländerna och Danmark, som resulterat i massavlivning, är frågan nu hur man stävja liknande utgång i Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Lövin om EU:s klimatlag: I stort sett nöjd

EU:s miljöministrar har idag enats om stora delar av den lag som ska göra EU klimatneutralt till år 2050. Svenska ministern Isabella Lövin är nöjd, även om hon inte fick gehör för flera av Sveriges krav..

SR - 3 timmar sedan

Danmark skärper coronarestriktionerna

Max tio personer får vara församlade, munskydd ska bäras på alla offentliga platser inomhus och alkohol får inte säljas efter klockan 22. Efter en ökad smittspridning meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen ikväll att nya coronarestriktioner kommer tas i bruk..

SR - 5 timmar sedan

Låga kreditförluster för alla svenska storbanker

Nordea rapporterade i dag en vinst på 11 miljarder för tredje kvartalet. Därmed följer banken övriga svenska storbanker som rapportera i veckan. – Låga kreditförluster och goda vinster, säger Ekot ekonomikommentator Kristian Åström.

SR - 5 timmar sedan

FHM vill utreda isolering av smittade demenssjuka på boenden

Folkhälsomyndigheten vill se över möjligheten att kunna isolera demenssjuka med covid-19 på äldreboenden..

SR - 5 timmar sedan

L öppnar för att släppa lagkrav om las-utredningen

Nu kommer ett nytt besked från Liberalerna i den infekterade las-frågan. Partiet öppnar nu för att släppa kravet på att den omdiskuterade las-utredningen ska bli lag, och i stället låta överenskommelsen mellan två av de tre parterna på arbetsmarknaden, PTK och Svenskt näringsliv, men inte LO, ligga till grund för lagstiftning..

SR - 6 timmar sedan

Polen: Protester mot hårdare abortregler

I Polen har det på flera håll hållits protester mot beslutet att förbjuda abort även vid fosterskador..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.