DI > Ekonomi

Saturday, 24 October, 05:46

DI - 21 sep 20 kl. 08:14

Regeringen väntar fortsatt BNP-fall på 4,6 procent i år
Läs mer på DI
Läs mer om:
BNP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, väntarfortsatt , BNP-fall, 4,6procent i , år
Cornucopia - 16 jan 20 kl. 12:38

Regeringen sänker BNP-prognosen - höjer arbetslöshetsprognosen rejält

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson sänker sin BNP-prognos över svensk ekonomis tillväxt för 2020 och 2021 rejält, och skruvar upp arbetslöshetsprognosen kraftigt. Samtidigt kommer man fortsätta amortera på offentliga sektorns skulder, men välfärden ska prioriteras så t ex rättsväsendet eller försvaret kan inte räkna med några pengar. Regeringen tror också att styrräntan kommer sänkas.

E24 - 02 mar 12 kl. 15:36

Spanien spår BNP-fall

Den spanska regeringen baserar sitt nya budgetmål på att BNP sjunker med 1,7 procent under 2012..

SR - 31 mar 20 kl. 12:39

Ekonomer: Regeringen är för optimistisk

Flera ekonomiska bedömare tror att regeringen är för optimistisk i sin prognos för utvecklingen i coronakrisen med ett BNP-fall på 4 procent i år..

Cornucopia - 24 apr 20 kl. 12:18

Regeringen: Utvecklilngen värre än huvudscenariot

Regeringen med finansminister Magdalena Andersson (S) konstaterade på en pressträff idag att deras huvudscenario för utvecklingen av svensk ekonomi redan spruckit. Man är dock inte riktigt nere på regeringens värstascenario än, men på god väg."Så här mycket högre är arbetsösheten redan.

YLE - 22 maj 16 kl. 05:39

Regeringen 1 år: Oy Finland Ab hägrar

Fria öppettider, lägre bilskatt, starköl till matbutiken och skärpt flyktingpolitik. Juha Sipiläs regering kan skåla också för att vården bolagiseras. Statsvetare ger regeringen både ris och ros inför ettårsdagen.

Ekonomistas - 24 maj 17 kl. 08:37

Ekholm och Gerlach: BNP-multiplikatorerna avgörande för finanspolitikens tillväxteffekter

Detta är ett gästinlägg av Karolina Ekholm, statssekreterare på finansdepartementet med ansvar för ekonomisk analys och internationellt samarbete, och Peter Gerlach, planeringschef på finansdepartementet.  Den svenska ekonomin har vuxit snabbt de senaste åren. Att svensk ekonomi har återhämtat sig bättre från nedgången i samband med finanskrisen än de flesta EU-länder kan tillskrivas en rad faktorer, såsom att Sverige stod väl rustat inför finanskrisen, att det svenska näringslivet intagit en gynnsam position i många tillväxtnäringar, en relativt god demografi och vissa gynnsamma reformer under den förra regeringen.

Cornucopia - 26 sep 17 kl. 13:37

Fortsatt svag BNP-tillväxt - lågkonjunkturen närmar sig

Svensk BNP-tillväxt under andra kvartalet var fortsatt svag och lågkonjunkturen rycker allt närmare. Nedan följer en graf som visar på skillnaden mellan SCB:s och mitt sätt att analysera konjunkturläget och aktuell BNP-tillväxt.
Fyra kvartals rullande BNP-tillväxt, kalenderkorrigerad och säsongsrensad, samt fasta priser (justerat för inflation) som staplar.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 15 kl. 17:47

Regeringen kan visst bli mer offensiv. Framåt!

Nej, statsministern, det här duger inte. Politiken är för dålig. Ministrarna håller inte måttet.

Sydsvenskan - 21 aug 15 kl. 17:47

Regeringen kan visst bli mer offensiv. Framåt!

Nej, statsministern, det här duger inte. Politiken är för dålig. Ministrarna håller inte måttet.

PrivataAffärer - 18 jun 20 kl. 09:48

Andersson: BNP faller 6 procent i år

Det uppgav finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff på torsdagen, då hon presenterade nya ekonomiska prognoser. I den senaste prognosen i april (budgeten) spådde regeringen en BNP-minskning på 4,0 procent i år och en ökning på 3,5 procent nästa år. I ett sämre scenario spåddes BNP minska med 10 procent i år.

DI - 24 jun 16 kl. 06:14

Johanna Jeansson: Nu väntar ett BNP-ras

En uppslitande valkampanj och en dramatisk valnatt tycks nu resultera i att Storbritannien lämnar EU. Det är i så fall en ordentlig käftsmäll för premiärminister David Cameron, för den sittande regeringen, för politikerna i Bryssel och för det så kallade etablissemanget i hela västvärlden. Det kommer även att kännas för vadslagningsbyråerna som satsat på att britterna ska stanna och det kommer att kännas på finansmarknaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.