SVT > Inrikes

Wednesday, 28 October, 06:59

SVT - 21 sep 20 kl. 07:38

Svensk giftmassa från batterier sändes till Polen – olagligtEtt finländskt företag har under flera år olagligt exporterat giftigt batteriavfall från Sverige till Polen och Bulgarien, rapporterar Sveriges Radio. Det handlar om den ”svarta massa” som finns i batterier, och som ska återvinnas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Polen, Sverige, Bulgarien, Sveriges Radio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk giftmassafrån , batterier, sändestill , Polen, olagligt
YLE - 19 jan 16 kl. 05:00

Barnarbete bakom smarttelefonernas och elbilarnas batterier

Stora elektronikjättar som Apple, Samsung och Sony, övervakar inte tillräckligt utvinningen av kobolt, rapporterar människorättsorganisationen Amnesty International och Afrewatch. Organisationerna konstaterar i sin rapport att det är vanligt med barnarbetskraft i gruvor där det bryts kobolt. Till och med så små barn som sjuåringar jobbar i gruvorna.

Cornucopia - 12 dec 17 kl. 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrt

Enligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Sveriges nuvarande luftvärn EldE 97 HAWK har sitt ursprung från tidigt 60-tal.

Nyteknik - 10 dec 18 kl. 12:13

Northvolts fabrik i kolintensiva Polen: ”Inget bekymmer”

Företaget Northvolt säger sig vilja producera världens grönaste batterier men satsar samtidigt på en ny fabrik i kolintensiva Polen. Koldioxidavtrycket där är inget bekymmer enligt vd Peter Carlsson..

Cornucopia - 29 nov 19 kl. 08:35

IVL: Redan runt 3500 mil har elbilen kört in fossilbilens utsläpp

En ny rapport från IVL, Svenska institutet för verkstadsforskning, och Energimyndigheten visar att en långräckviddig elbil som Tesla Model 3 kör in sina batteriers CO2-utsläpp redan på 3500 mil jämfört med motsvarande fossilbil. Detta enligt den förenklade tankemodell som elbilskritiker brukar använda där batterier jämförs med bränsleförbrukning.Lägre utsläpp än en BMW redan efter 3500 mil.

BT - 30 okt 12 kl. 15:59

Svensk: Det var som en "krigszon"

Flera svenskar bevittnade när stormen Sandy drog in över östra USA under gårdagkvällen. Det kändes som en "krigszon", berättar Maryam Yazdanfar, riksdagsledamot (S) som besöker staden för att delta i ett studieprogram organiserat av Sveriges riksdag.
- Jag är uppvuxen i Teheran under krig.

Cornucopia - 25 aug 13 kl. 11:12

Vad har bloggaren i ryggsäcken, egentligen?

Ni som sett mig på föreläsningar kanske undrar vad jag egentligen har i ryggsäcken? Det tänkte jag ge ett litet svar på här i form av ett foto och en tillhörande lista.

Kärt barn har många namn every day carry, EDC, get home bag, GHB, bug out bag, BOB eller för den delen mansväska, murse, manbag, jobbväska, pendlarväska, SJ-väska etc.

Cornucopia - 12 dec 18 kl. 13:35

Livscykelanalys: 84% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp för elbil jämfört med fossildiesel

En livscykelanalys från ett belgiskt universitet visar på 85% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp under bilens livscykel när man jämför en elbil med en snål fossildieselbil. Störst påverkan har respektive lands elmix, men även fossilelkraftlandet Polen blir det lägre utsläpp med en elbil än snål fossildiesel.Livscykelanalys utsläpp CO2-ekvivalenter per km för snål diesel respektive elbil för olika länders energimix.

Cornucopia - 22 feb 19 kl. 18:34

Fredagsmys: Offline i nästan två veckor

Dags för lite härligt fredagsmys. Och det är rätt härligt att i nästan två veckor i princip varit utan Internettillgång. En sorts själslig rensning.

BT - 26 sep 14 kl. 14:56

Teknikproblem tvingar ner Dreamliner

Ett passagerarplan av typ Boeing 787 Dreamliner med cirka 250 passagerare nödlandade i Glasgow i Skottland på fredagen på grund av tekniska problem. Planet var på väg från Chicago till Warszawa, med tvingades ändra rutt till Glasgows flygplats. Planet, som flögs av polska bolaget LOT, landade utan problem.

TA - 26 sep 14 kl. 14:56

Teknikproblem tvingar ner Dreamliner


Ett passagerarplan av typ Boeing 787 Dreamliner med cirka 250 passagerare nödlandade i Glasgow i Skottland på fredagen på grund av tekniska problem. Planet var på väg från Chicago till Warszawa, med tvingades ändra rutt till Glasgows flygplats. Planet, som flögs av polska bolaget LOT, landade utan problem.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 14:56

Teknikproblem tvingar ner Dreamliner


Ett passagerarplan av typ Boeing 787 Dreamliner med cirka 250 passagerare nödlandade i Glasgow i Skottland på fredagen på grund av tekniska problem. Planet var på väg från Chicago till Warszawa, med tvingades ändra rutt till Glasgows flygplats. Planet, som flögs av polska bolaget LOT, landade utan problem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.