PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 30 October, 13:48

PrivataAffärer - 21 sep 20 kl. 07:31

AFV: Tobii kan bli en kursdubblare”I vårt huvudscenario är inte uppsidan jättestor. Men i ett optimistiskt scenario är aktien en dubblare eller mer. Det gör att vi tills vidare ändå behåller köprådet och har kvar Tobii i Afv-portföljen”, skriver Affärsvärlden men lägger till att risknivån i aktien är åt det högre hållet..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
AFV, Tobii, Afv, Affärsvärlden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AFV, Tobiikan bli en , kursdubblare
DI - 17 okt 18 kl. 09:28

Tobii-aktien bör kunna lyfta i takt med fler avtal, köprekommendation av AFV

Eyetrackingbolaget Tobii bör kunna lyfta på börsen i takt med fler strategiska avtal och minskat förlusttakt. .

DI - 17 okt 18 kl. 20:09

AfV: Köp Hexatronic, Assa och Tobii men sälj Skistar

Köp Hexatronic, Assa Abloy och Tobii men sälj Skistar. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

Cornucopia - 04 okt 13 kl. 12:09

Några kursdubblare för byrålådan

Om vi utgår från hypotesen om en (tillfällig - alla konjunkturuppgångar är tillfälliga och följs av lika tillfälliga konjunkturnedgångar) ekonomisk återhämtning nationellt och globalt, så kan man exempelvis använda sajten 4-Traders för att leta reda på några potentiella kursdubblare ur bruset av investeringsmöjligheter. Här följer några personliga favoriter.

Grundförutsättningarna är att det ska vara idag (OK, 2013e) lönsamma bolag, med rejäl tillväxtpotential, som gärna ger utdelningar, även om det inte är ett krav.

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 11:02

AFV listar bolag som kan köpas upp

Affärsvärlden listar bolag som kan stå inför uppköp, och man bedömer att vägen för bud i antingen Autoliv eller avknoppade Veoneer står fortsatt vidöppen. Det framgår av en analys. Det rör sig om bolag som saknar enskilda storägare med över 10 procent av kapitalet, som därmed saknar möjligheten att egenhändigt blockera upp- och utköp från börsen.

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 11:02

AFV listar bolag som kan köpas upp

Affärsvärlden listar bolag som kan stå inför uppköp, och man bedömer att vägen för bud i antingen Autoliv eller avknoppade Veoneer står fortsatt vidöppen. Det framgår av en analys. Det rör sig om bolag som saknar enskilda storägare med över 10 procent av kapitalet, som därmed saknar möjligheten att egenhändigt blockera upp- och utköp från börsen.

Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 10:25

Tobii går framåt med fortsätter förlora pengar

Det svenska eyetracking-företaget Tobii har enligt deras VD Henrik Eskilsson haft ett händelserikt år. Man har ökat försäljningen, men samtidigt pumpat in stora summor i utvecklingsarbete. Resultatet för 2017 blir därför totalt en förlust på 186 miljoner kronor, men framtiden ser trots det ljus ut.

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 14:08

H&M och Avanza förbättrar sin UX med Tobii Pro Sprint

Tobii Pro har lanserat Pro Sprint: ett webbaserat verktyg som ska göra användningstestning av digitala produkter snabbare och enklare. Nyckelkunder är H&M och Avanza. ”Med eyetracking slipper man gissa vad som ligger bakom en användares beteende.

Dagensanalys.se - 31 jul 18 kl. 22:58

Svenska Tobii ökar försäljningen men går fortfarande rejält back

Svenska Tobii som spårar ögonrörelser har haft ett positivt kvartal, när det kommer till försäljning, men samtidigt negativt när det kommer till sista raden. Försäljningen uppgår till 307 MSEK för andra kvartalet och förlusten på sista raden blev hela -59 MSEK. Det är ett stort maskineri på 1.

Dagens PS - 26 mar 18 kl. 08:03

Medgrundaren slutar som vice vd i Tobii

Eyetrackingbolaget Tobiis vice vd och medgrundare John Elvesjö har meddelat att han önskar avsluta sitt uppdrag som vice vd under 2018, enligt ett pressmeddelande. Han kommer därmed också att lämna sin plats i koncernledningen för Tobii, men fortsätta sitt engagemang i Tobii genom styrelsen där han har suttit som ledamot sedan grundandet 2001. John Elvesjö grundade Tobii tillsammans med Henrik Eskilsson och Mårten Skogö år 2001.

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 11:16

Tobii Pro lanserar analysverktyg för eyetracking i VR

Tobii lanserar nytt analysverktyg – Tobii Pro VR Analytics – vilket gör det möjligt att bedriva eyetracking-studier i VR-miljöer i 3D. Verktyget används i Unity-miljöer, mäter vad en användare ser, hur hen interagerar och navigerar i en simulerad värld, och innehåller automatiserade visualiseringsfunktioner. Kombinationen av eyetracking och VR kan ge svar på vilka faktorer som är avgörande för att påkalla människans uppmärksamhet i ett oändligt antal hypotetiska scenarier.

Dagensanalys.se - 30 apr 19 kl. 16:19

Tobii ökar försäljningen men visar fortsatt minusresultat

Svenska företaget Tobii, som sysslar med eye-tracking, har publicerat sina finansiella resultat för kvartalet. Försäljningen är upp men resultatet landade på ett minus. Försäljningen ökade med 20 procent till 393m kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.