SR > Nyheter

Friday, 30 October, 00:16

SR - 21 sep 20 kl. 07:09

Ramberg om budgeten: ”En slags januariavtalet två”Dagens statsbudget är unik på flera sätt. Den är rekordstor men också en korsning av tre politiska linjer säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots, Tomas Ramberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rambergom , budgetenEn , slags, januariavtalet, två
SR - 16 okt 19 kl. 08:25

Ramberg: Vem försvarar Januariavtalet?

När partiledarna möts i riksdagen i dag är frågan vem som står upp för regeringspolitiken. Snåla opinionsvindar gör att även de partier som står bakom januariavtalet har svårt att försvara det helhjärtat, säger Ekots politiske, kommentator Tomas Ramberg..

SR - 17 nov 19 kl. 17:18

Ramberg: Inget liberalt grus i samarbetet

Trots att Liberalerna nu leds av folk som var skeptiska eller direkt fientliga till januariavtalet har partiets landsmöte inte fattat några beslut som försvårar samarbetet med Socialdemokraterna, snarare underlättas det, konstaterar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 23 aug 20 kl. 17:20

Ramberg: Löfven hoppas att pandemin ger en vänstergir

Mitt i eländet med sjukdom och arbetslöshet har coronaviruset gett Stefan Löfven ett tillfälle att bryta sig ur det politiska fängelse som januariavtalet skapade. Nu hoppas Socialdemokraterna vinna debatten om "återstarten", säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

Blekinge Läns tidning - 18 mar 19 kl. 05:00

Januariavtalet visar rött på sista raden

I Januariavtalet står det att “markägare ska få ekonomisk kompensation för inskränkningar i ägande- och brukanderätten. Därtill ska höghastighetsbanor byggas, kommunerna få ökade statsbidrag och sjukvårdsköerna kortas. Hur ska budgeten gå ihop?.

SR - 18 sep 13 kl. 12:54

Ramberg om budgeten: regeringen vill ha krig

Som en reaktion på regeringens budget meddelar Socialdemokraterna att förslaget om brytpunkt för statlig skatt ska stoppas. Enligt Ekots kommentator Tomas Ramberg är det en konflikt även regeringen tycks vara intresserade av..

SR - 25 nov 14 kl. 17:40

Ramberg: Så ska SD bestämma sig om budgeten

Inom bara några dagar får vi veta hur Sverigedemokraterna ställer sig i riksdagens budgetbeslut den tredje december. Ekots inrikespolitiske kommentator, Tomas Ramberg, konstaterar att frågan kan bli en nagelbitare och SD inte har övergett tanken på att vänta in i det sista med beskedet..

SR - 03 dec 14 kl. 22:15

Ramberg: SD tar en betydande risk

Onsdag den 3:e december 2014 var en alldeles särskild dag i svensk politik. Regeringen förlorade omröstningen om sitt viktigaste dokument, budgeten. Oppositionen fick igenom sin ekonomiska politik mot regeringens vilja.

SR - 10 sep 20 kl. 19:50

Ramberg: Alliansen ekar i regeringens budget

I den kommande budgeten föreslår regeringen och samarbetspartierna skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare redan från årsskiftet. Ekots politiska kommentator Tomas Ramberg konstaterar att delar av dagens förslag är en rest från alliansens gamla jobbskatteavdrag..

BT - 25 okt 12 kl. 00:30

Alliansens knepiga kurragömma med budgeten

Det finns mycket att säga om den rödgröna budgeten som presenterades i går. Till exempel om skolsatsningar, där man fortfarande är större i orden än i siffrorna. Till detta och annat finns anledning att återkomma.

Expressen - 17 feb 20 kl. 17:09

Interna S-kravet: Gör upp om skatterna nu – eller bryt januariavtalet

Finansminister Magdalena Andersson (S) har fram till i höst på sig att enas med Centern och Liberalerna om en bred skattereform, annars är januariavtalet brutet. Det menar SSU:s ordförande Philip Botström, som säger att det var en förutsättning för att ungdomsförbundet ens skulle acceptera januariavtalet. – Annars ser SSU inga skäl till att fortsätta hålla januariavtalet, säger han.

SR - 27 nov 14 kl. 11:05

Analys: Nu sätter SD press på Alliansen om budgeten

Det politiska Sverige har stannat upp och håller andan inför budgetomröstningen tredje december. Men från att i första hand varit en plåga för regeringen är det nu de borgerliga som fått det svettigaste dilemmat på halsen, skriver Ekots politiska kommentator Tomas Ramberg..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Antiterroråklagare: Det kunde ha blivit fler offer

På en presskonferens i kväll sa Frankrikes terroråklagare, Jean-Francois Ricard att den misstänkte gärningsmannen som greps av polis var en tunisier som nyligen anlänt till Nice via Italien..

SR - 3 timmar sedan

Frankrike förstärker sin militära insats mot terrorism

Efter terrorattacken i Nice idag förstärker Frankrike sin militära insats i landet mot terrorism med flera tusen soldater, Och ledare i hela världen fördömer det brutala dådet idag där tre personer dödades..

SR - 4 timmar sedan

Allt fler pandemier om djurhållningen inte blir mer hållbar

Vi kan vänta oss fler pandemier, om inte den globala hanteringen av djur och natur blir mer hållbar. Det är den globala panelen för biologisk mångfald, IPBES, som föreslår drastiska förändringar, som skatt på köttkonsumtion..

SR - 5 timmar sedan

Sverige världsbäst på betala med mobilen

Övergången till elektroniska betalningslösningar sker snabbare i Sverige än någon annanstans i världen, visar en rapport från Riksbanken. Särskilt tydlig är är ökningen swish bland äldre..

SR - 6 timmar sedan

Kinas framtid utstakad

Efter ett flera dagar långt toppmöte - så har Kinas styrande kommunistparti idag klubbat både - ett förslag till ny femårsplan och flera långsiktiga mål fram till 2035..

SR - 6 timmar sedan

Volvo säljer utsläppsrätter till Ford

Volvo Cars säljer nu "utsläppsrätter" till den tidigare ägaren Ford. Det framgår av dokument på EU-kommissionens hemsida som Ekot har läst. Det här ger Volvo ny intäkter..

SR - 6 timmar sedan

Stark tillväxt i USA - men ändå svag ekonomi

Den amerikanska ekonomin växte kraftigt under det tredje kvartalet. Men den historiska uppgången ska inte tas som intäkt för att krisen är över..

SR - 7 timmar sedan

USA:s ekonomi rusar– Trumps nya valtrick

Under det tredje kvartalet växte USAs ekonomi snabbare än någonsin tidigare. Och Donald Trump använder nu ökningen i sin valkampanj..

SR - 7 timmar sedan

Danmark avråder från resor till hela världen

Danmark avråder från och med idag från alla icke-nödvändiga resor till hela världen..

SR - 7 timmar sedan

Kommunal vill göra förändringar i las-förslaget

I dag kom arbetsmarknadsminister Eva Nordmark med besked om att regeringen tar fasta på överenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK i arbetet med att förändra arbetsrätten. Frågan än nu i vilken utsträckning regeringen ska gå LO till mötes, som ju sade nej till den här överenskommelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.