PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 25 October, 04:03

PrivataAffärer - 21 sep 20 kl. 06:51

Hernhag: Den största bubblan på decennierUngefär sedan finanskrisen har jag navigerat utifrån ett Japan-scenario, vilket i praktiken betyder att inflationen är låg oavsett vad centralbanker och politiker gör. De låga räntorna gynnar fastighetsbolagen, som är kapitalintensiva och har stora lån. Detta för att reala tillgångar lämpar sig väl för att belåna. Även tillväxtaktier gynnas, då de framtida vinsterna rent tekniskt blir värda mer idag med lägre räntor. Det beror på att vi använder en så kallad diskonteringsränta när vi beräknar nuvärdet av alla framtida resultat, vilket leder till högre motiverade värden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Japan, Balder, Embracer, Sampo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HernhagDen största , bubblan, decennier
PrivataAffärer - 15 maj 20 kl. 11:34

Hernhag: Därför borde jag köpt SBB

Stefan : Hej SBB D ser väldigt billig ut nu. Varför? Konkursrisken måste ju vara obefintlig?

PrivataAffärer - 10 aug 20 kl. 06:46

Hernhag: Världen går inte under den här gången heller

Missa inte Hernhags utdelare i höst: Nollränta gör utdelningsaktier till högvilt. Ta rygg på Marcus Hernhag när han plockar ut de bästa och bygg din egen utdelningsmaskin. I höst går Marcus Hernhag åter på jakt efter aktierna som levererar.

PrivataAffärer - 31 aug 20 kl. 00:04

Hernhag: Modellen som säger 600 procents uppsida på börsen

Häng med på Hernhags utdelningsjakt: Räkna med höjda utdelningar kommande år. Ta rygg på Marcus Hernhag när han plockar ut de bästa utdelningsaktierna och hjälper dig att bygga din egen utdelningsmaskin. I höst går Marcus Hernhag åter på jakt efter aktierna som levererar.

PrivataAffärer - 22 nov 19 kl. 11:23

Hernhag: Fem aktier att undvika

Pessimisten: Hej Marcus! Äntligen fredag! Du brukar ju ha många bra tips på aktier att plocka in i portföljen.

PrivataAffärer - 12 jun 20 kl. 11:24

Hernhag: Fyra aktier att ha under sommaren

Berndt: Kan du tipsa om tre till fem aktier att köpa nu och ha under sommaren, och kanske längre?
Marcus: Canadian Utilities för grön energi, chansaktien Lime för lovande mjukvara, Lazard som är bästa investmentbanken, och Arjo som säljer sängar och madrasser till sjukvården vilken verkligen behövs nu. Misswee: Hej Marcus!

Magazin24 - 19 jul 12 kl. 16:28

Bubblan besökte Krillanbadet

En blå husvagn med syftet att få barn att skapa berättelser har i veckan besökt Kristinelundsbadet i Köping. Bubblan är alltså en blå liten husvagn som är fylld med berättelser. I och med att man får barnen att skapa egna historier så vill man på ett nytt och roligt sätt stödja läsfrämjandet hos barn.

PrivataAffärer - 15 jun 18 kl. 11:23

Hernhag: Två bra bettingbolag och en aktie att köpa i rekylen

Anders: Morrn! Om du skulle välja två bettingbolag? Trevlig sommar!

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 06:59

Hernhag: Butiksdöden inom dagligvarubranschen lär dröja

Axfood och ICA har sina olika satsningar på e-handel och något säger mig att det inte kommer att bli en lika vild press på butiksytorna här. Ett problem för e-handel när det gäller mat är färskvarorna. Du bör vara hemma när budet kommer, vilket minskar flexibiliteten.

PrivataAffärer - 26 apr 19 kl. 11:11

Hernhag: Aktierna du ska ha i portföljen resten av året

V: Hej! Tre aktier att ha i portföljen under resten av 2019?
Marcus: Hej!

Dagens PS - 06 maj 19 kl. 07:42

Hernhag: Smart taktik på en svängig börs

Här är strategin som gör dig till vinnare på en skakig aktiemarknad, enligt Privata Affärers expert. Nu är börstrenden positiv med ett rally som raderat ut hela börsraset i fjol, konstaterar Marcus Hernhag i Privata Affärer, men samtidigt har börsen kastats mellan hopp och förtvivlan under senaste halvåret; det har varit ”depression och glädjeskutt” om vartannat, framhåller börsproffset. ”Det vi kan vara säkra på är att tiderna förändras och att det alltid kommer att svänga.

PrivataAffärer - 24 aug 20 kl. 06:01

Hernhag: Många höjda utdelningar kommande år

Häng med på Hernhags utdelningsjakt: Räkna med höjda utdelningar kommande år. Ta rygg på Marcus Hernhag när han plockar ut de bästa och bygg din egen utdelningsmaskin. I höst går Marcus Hernhag åter på jakt efter aktierna som levererar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.