DN > Ekonomi

Saturday, 31 October, 12:04

DN - 21 sep 20 kl. 06:58

Sänkta skatter och välfärdsmiljarder i budgetenSänkt skatter för 27 miljarder kronor och minst 25 miljarder till vård, skola, omsorg: Det är hälften av de 105 miljarderna i satsningar i. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkta, skatteroch , välfärdsmiljarderi , budgeten
BT - 10 jan 14 kl. 12:52

Fler jobb ? inte sänkta skatter

Den borgerliga regeringen sätter inte jobben främst. Istället för att investera i jobb prioriterar regeringen hela tiden nya sänkta skatter. I nästan varje budget som regeringen har presenterat så har stora skattesänkningar tagit det mesta av budgetutrymmet.

SmålandsPosten - 15 jan 14 kl. 06:18

Kronoberg behöver fler jobb ? inte sänkta skatter

Nu behövs en ekonomisk politik för full sysselsättning. Den höga arbetslös­heten måste pressas tillbaka. Ett samhälle där alla som kan arbetar efter sin förmåga och sina förutsättningar, skapar förutsättningar för ett gott samhälle, skriver Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO och Annelie Nordström, ordförande Kommunal.

Trelleborgs Allehanda - 18 sep 19 kl. 09:55

Sänkta skatter och välfärdssatsning – så blir regeringens nya budget

Under onsdagen presenterade finansminister Magdalena Andersson regeringens höstbudget. Totalt innehåller budgeten satsningar på närmare 30 miljarder kronor för 2020..

Ekonomistas - 14 jun 18 kl. 11:49

Pensioner, skatter och valår: en farlig kombination!

Ett tydligt tecken på att det är valår i Sverige är att politikerna börjar prata om pensioners beskattning. Detta var fallet 2010 och 2014, och redan har flera partier gjort utspel. Men trots att pensionsbeskattningen är en viktig finanspolitisk fråga med både arbetsmarknads- och fördelningsmässiga kopplingar, verkar de politiska utspelen främst handla om valfläsk och att vinna röster i höstens val.

YLE - 25 okt 14 kl. 13:31

Haglund: Vi behöver lägre skatter

Sänkta skatter och mer fokus på nya jobb. Det är försvarsminister Carl Haglunds (SFP) recept för att ta Finland ur de ekonomiska svårigheterna. Det är i första hand inkomstskatten och momsen som Haglund vill lätta på.

PrivataAffärer - 10 apr 19 kl. 09:57

Budgeten: Finansiella sparandet minskar

Finansminister Magdalena Andersson offentliggjorde siffrorna redan den 1 april, då hon presenterade regeringens syn på det ekonomiska läget. Hon sade då att det försvagade sparandet främst hade sin grund i M/KD-budgeten som riksdagen röstade igenom i december. Halverad prognos Prognosen för det finansiella sparandet halveras till 0,6 procent, från 1,2 procent, för 2019 och sänks till 0,7 från 2,0 procent för 2020.

BT - 20 nov 13 kl. 10:54

Hård strid om budgeten i riksdagen

De rödgröna angrep regeringen för oansvariga skattesänkningar, medan regeringen varnade oppositionen för att i efterhand riva upp riksdagsbeslut. Striden om sänkt skatt för högavlönade vållade hård debatt i riksdagen.- Moderaterna har en prioritering som går före allt annat, att låna till att sänka skatten, sade Fredrik Olovsson (S), när debatten om ramarna för 2014 års statsbudget inleddes i riksdagen i dag.

SVT - 03 sep 20 kl. 08:05

Löfven öppnar för sänkta inkomstskatter

I sitt sommartal sa Löfven att han i varje förhandling väljer välfärden framför skattesänkningar. Nu kan han ha ändrat sig – och säger i en intervju med Expressen att han inte utesluter sänkta inkomstskatter i den nya budgeten. – Jag har alltid sagt att jag har en pragmatisk inställning till skatter..

DI - 18 sep 19 kl. 13:21

Budgeten: 11 punkter som påverkar dig som småföretagare

Halva kostnaden för att starta aktiebolag, sänkta skatter för den som anställer arbetslösa och kompensation för….

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 19:06

Höjda skatter i Obamas budget


President Barack Obama presenterade under tisdagen sin sjätte budget för den amerikanska kongressen, den här gången på 3 900 miljarder dollar.I budgeten finns nya satsningar främst på jobb, utbildning och infrastruktur. - Budgeten handlar inte bara om siffror, den handlar om värden också.

BT - 04 mar 14 kl. 19:06

Höjda skatter i Obamas budget

President Barack Obama presenterade under tisdagen sin sjätte budget för den amerikanska kongressen, den här gången på 3 900 miljarder dollar. I budgeten finns nya satsningar främst på jobb, utbildning och infrastruktur.- Budgeten handlar inte bara om siffror, den handlar om värden också.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Nedåt på Wall Street – teknikjättarna rasade

USA-börserna avslutade veckan med en rejäl nedgång i sviterna av den kraftiga ökningen av covid-19-fall runtom i världen..

DN - 18 timmar sedan

Finansministern utlovar mer stöd till företag

Med de nya, strängare rekommendationer för att få ner smittspridningen i delar av Sverige, som Folkhälsomyndigheten gick ut med på….

DN - 19 timmar sedan

Com Hem nobbar prishöjningen – släcker TV4

Com Hem accepterar inte prishöjningen för att få fortsätta sända TV4 – och släcker tv-kanalerna för de 2,1 miljoner kunderna vid midnatt om….

DN - 21 timmar sedan

Etikforskare: Svårt för företag att vara etiska förebilder och tjäna pengar

Är det möjligt för företagsjättar att dra in miljoner och samtidigt vara ett föredöme inom etik- och hållbarhetsfrågor?.

DN - Igår: 10:27

Stockholmsbörsen fortsätter att falla svagt

Stockholmsbörsen fortsätter att falla, om än måttligt, när handeln inleddes på fredagsmorgonen..

DN - Igår: 08:06

Bilarnas katalysatorer nytt byte för tjuvar

Biltjuvarna har inte tagit paus under coronakrisen. Enligt ny statistik från Larmtjänst är antalet bilstölder på samma nivå som 2019..

DN - Igår: 23:06

Covid-19-expert: Här är de mest lovande läkemedlen

Än så länge är bara två läkemedel godkända för behandling av covid-19 i Sverige, men fler är på gång..

DN - Igår: 17:18

Fortsatt oklart om förlängda permitteringsregler

Vid årsskiftet löper de generösa reglerna för korttidspermittering ut. Men huruvida de kommer förlängas är fortfarande oklart..

DN - Igår: 16:03

Tre drabbas av miljardkostnader när Huawei slängs ut

Mobiloperatören Tre drabbas av miljardkostnader när kinesiska Huawei portas från det svenska 5G-nätet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.