DI > Ekonomi

Friday, 30 October, 12:12

DI - 20 sep 20 kl. 07:55

Karolinska kan ta emot covidpatienter från Europa
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karolinskakan ta , emot, covidpatienterfrån , Europa
Eurosport - 12 feb 12 kl. 11:25

Fotboll - Europa League - Sir Alex dreglar: "Ser fram emot att se Eriksen"

Manchester United-bossen Sir Alex Ferguson ser fram emot veckans Europa League-match mot Ajax. Och chansen att få skärskåda Amsterdamklubbens supertalang, dansken Christian Eriksen: "Alla tittar på honom", säger Sir Alex..

DN - 06 sep 12 kl. 07:26

?Tyskland kan inte gå emot övriga Europa?

Finansmarknaderna håller andan inför dagens besked från Riksbanken och ECB. Pressen är hård på riksbankschefen Stefan Ingves att sänka styrräntan. ECB pressas i sin tur på besked om nya stödåtgärder till de krisdrabbade länderna i Sydeuropa..

Expressen - 17 apr 20 kl. 18:19

Karolinska misstänks prioriterat bort njursjuka covidpatienter

Karolinska universitetssjukhuset utreds efter anonyma tips om hur sjukhuset prioriterat då allvarligt sjuka covidpatienter behövt intensivvård.Misstanken är att gruppen njursjuka inte fått samma möjligheter till vård som andra. – Vi har fått indikationer om att det inte varit en jämlik vård, säger Linda Almqvist, chefsjurist på Inspektionen för vård och omsorg, IVO..

SVT - 20 aug 20 kl. 02:49

Forskare: Bedöm äldre covidpatienter efter skörhet – inte ålder

Tre av fyra äldre covidpatienter överlever den geriatriska vården. Det visar en ny studie från Karolinska – som slår fast att skörhet är ett bättre mått än ålder för att förutsäga dödlighet i covid-19..

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Lundkvist: Därför är USA-valet viktigare för Europa än för Kina

Svagheterna i kommunistregimens och president Xi Jinpings styrelseskick blottades för omvärlden i början av året när de inledande varningsflaggorna om covid-19 bryskt tystades ned. Att positiva nyheter lyfts fram och vidarerapporteras uppåt i partihierarkin, medan problem i så stor utsträckning som möjligt sopas under mattan, är en stor bidragande orsak till landets saktfärdiga handlande vid virusutbrottet i början av året. Kineserna misslyckades med att kväsa viruset i sin linda, vilket fick katastrofala följder, men de har dock varit betydligt mer framgångsrika i att begränsa och minska smittan med tester och smittspårning i Kina.

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 06:14

Stängda gränser till fästning Europa

EU har enats om gemensam asylpolitik. Den handlar i huvudsak om ett rättssäkert mottagande av asylsökande. Men det gäller dem som lyckats ta sig hit.

GlobeNewswire - 02 sep 20 kl. 09:09

Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition presenterar utfall från klinisk fas 2a-studie vid AASLD International Liver Meeting

STOCKHOLM, SVERIGE 2 september 2020. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att portföljbolaget Umecrine Cognition kommer att presentera resultaten i den nyligen genomförda kliniska fas 2a-studien av läkemedelskandidaten golexanolon som utvecklas mot hepatisk encefalopati (leverkoma). Resultaten kommer att presenteras vid The Liver Meeting Digital Experience™ 2020 den 13–16 november 2020.

YA - 06 dec 13 kl. 04:00

Öka solidariteten i Europa

Foto: Geert Vanden Wijngaert
Fler europeiska länder borde ta sitt ansvar. Att ta emot fler kvotflyktingar är en möjlighet.
Antalet flyktingar i världen är det högsta sedan 1994 enligt FN.

Sydsvenskan - 31 aug 15 kl. 14:48

Problemet är inte att människor flyr till Europa utan kaoset de flyr från

Lars Åhlins la den 29 augusti fram ”ett balanserat förslag till hur flyktingkrisen i Europa ska lösas”. Insändaren är beklämmande läsning men ett bra exempel på den skrämmande riktning den politiska debatten har tagit den senaste tiden.   Så kan flyktingkrisen i Europa lösas   Tidigt i texten föreslår Åhlin att alla flyktingar från krigets Syrien bör hjälpas i flyktingläger i mer närliggande länder som till exempel Libanon, Turkiet och Libyen.

Alliansfritt Sverige - 20 okt 13 kl. 13:40

Nya Moderaternas prestigeprojekt Nya Karolinska slår nya dyra rekord

Alliansen i Stockholm kan det där med att inte hushålla med skattepengar på något vidare sätt.  Sen tidigare har man i bygget av Nya Karolinska agerat rentav amatörmässigt och slösat med skattepengarna på ett sätt som nästan får ses som en bedrift. Nu kanske folk blir upprörda över det, det är förståeligt, men det är bara början.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 13 kl. 13:50

Alliansen har misskött vartenda steg i miljardbygget av Nya Karolinska

Nya Karolinska sjukhuset är Stockholmlandstingets skrytbygge. De styrande i alliansen påpekar gärna att det är en historisk satsning som saknar motstycke och att de aldrig har lagt så mycket av de gemensamma resurserna på välfärd förut. Visst har de rätt: Nya Karolinska räknas som ett av världens dyraste sjukhus enligt ny undersökning, rapporterar P4 Stockholm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.