SR > Nyheter

Tuesday, 27 October, 14:09

SR - 20 sep 20 kl. 04:00

Ekonomisk kris för många folkhögskolorMånga folkhögskolor har drabbats hårt av att korta kurser och konferenser ställts in under coronapandemin. På Viskadalens folkhögskola utanför Borås beräknas verksamheten gå back med över elva miljoner kronor i år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Viskadalens, Borås

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomisk, krisför många , folkhögskolor
YLE - 10 sep 14 kl. 11:12

Folkhögskolor diskuterar fusion

Hela folkhögskolefältet är i gungning. Nya kriterier är på kommande för folkhögskolorna som avgör deras framtid. - Senare i höst vet vi vilka krav som ställs, säger Ulrica Taylor, verksamhetsledare för Bildningsalliansen som är den fria bildningens intresseorganisation.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 06:30

Unga flyktingar flyttar in på folkhögskolor

Två skolor i Malmö och Tomelilla kommer att ta emot upp till 14 ensamkommande flyktingungdomar i höst. Där får de både undervisning och bostad.
Kombinationen folkhögskola och ensamkommande ungdomar ska prövas i höst.

Barometern - 16 jul 14 kl. 06:30

Folkhögskolor är också friskolor

Folkhögskolelever saknar numera möjlighet att antas på polisutbildningarna. Detta sedan reglerna ändrats av den nya Rekry­teringsmyndigheten. Numera är det endast betyg från gymnasieskolan som ger meritpoäng.

Barometern - 16 jul 14 kl. 06:30

Folkhögskolor är också friskolor

Folkhögskolelever saknar numera möjlighet att antas på polisutbildningarna. Detta sedan reglerna ändrats av den nya Rekry­teringsmyndigheten. Numera är det endast betyg från gymnasieskolan som ger meritpoäng.

BT - 02 jun 14 kl. 08:23

Fel väg för folkhögskolor

Beslutet att slå ihop de lokala folkhögskolestyrelserna till en enda central styrelse kommer att minska möjligheterna för skolorna att utveckla sina särater, skriver dagens debattörer. Inför varje ny mandatperiod gör politikerna en översyn över hur verksamheterna i Västra Götalandsregionen är organiserade för att få bästa politiska styrning. Det är bra och viktigt att vi har god kontroll över hur många nämnder och styrelser som behövs och att de uppfyller sitt syfte.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 12 kl. 14:00

Folkhögskolor i samarbete

Skånes 17 folkhögskolor har bildat en gemensam organisation, Skånes folkhögskolor i samverkan. Anledningen är att stå bättre rustade på regional nivå. Man framhåller att man bland annat vill förstärka opinionsbildningen och förståelsen "för folkhögskolornas unika möjligheter inom utbildning och folkbildning"..

DN - 09 okt 12 kl. 00:50

?Sverige behöver fler religiösa folkhögskolor?

Fokus på kvalitet. Folkbildningen inom folkhögskolor och studieförbund måste förnyas för att anpassas till den religiösa mångfalden i dagens Europa. Den religiösa bildningen bör få större utrymme genom att de religiösa folkhögskolorna blir fler, skriver sju före­trädare för folkhögskolor och religiösa samfund..

Regeringen - 17 mar 16 kl. 11:17

Nyanlända ungdomar får läsa språkintroduktion på folkhögskolor

I dag har regeringen tagit beslut om att fem kommuner i Östergötland ska få dispens att överlämna undervisning inom gymnasieskolans språkintroduktion till ett antal folkhögskolor. Vissa folkhögskolor erbjuder även möjlighet att bo på skolan..

Nerikes Allehanda - 25 nov 16 kl. 06:00

Fellingsbro folkhögskola utmanar landets folkhögskolor i Musikhjälpen

Med bland annat en bazar, fikaförsäljning och en innebandyturnering ska eleverna på Fellingsbro folkhögskola samla in pengar till Musikhjälpen. Och samtidigt utmanar de landets andra folkhögskolor att göra likadant..

Blekinge Läns tidning - 13 jul 16 kl. 14:00

Folkhögskolor får pengar för svenskundervisning

För första gången får även folkhögskolor pengar från regeringen för att lära asylsökande svenska. – Det känns jätteroligt och det är redan nu ett väldigt stort intresse, säger Agrita Martinsone, rektor på Litorina Folkhögskola..

Länstidningen i Jämtland - 27 nov 17 kl. 07:03

Mer statliga pengar till landets folkhögskolor

Regeringen storsatsar på folkhögskolorna. Det innebär att anslagen ökar med 30 procent som ger totalt 910 miljoner kronor årligen till landets folkhögskolor. Bakgrunden till satsningen är att man ....

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Myndigheterna håller pressträff om coronaläget

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bjuder in till en gemensam pressträff om covid-19..

SR - 15 minuter sedan

Kraftig ökning av antalet iva-patienter i Skåne

Under det senaste dygnet har antalet patienter som intensiv vårdas med covid -19 i Skåne nästan fördubblats - från fem till nio patienter..

SR - 1 timme sedan

”Går att planera brott och intrång med informationen”

Säkerhetsföretaget Gunnebo har utsatts för ett dataintrång, som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut. Enligt Ekots IT-reporter Sven Carlsson blir attacker av detta slag allt vanligare..

SR - 1 timme sedan

Trots lägre elpris och pandemi – bättre resultat för Vattenfall

Det statliga energibolaget Vattenfall gjorde en vinst för det tredje kvartalet på 4,5 miljarder kronor. Motsvarande kvartal förra året var visserligen vinsten nästan dubbelt så hög men räknar man bort inkomster som man hade då från försäljning av verksamhet i Tyskland så gick det faktiskt lite bättre i år, noterar Vattenfalls avgående vd Magnus Hall..

SR - 1 timme sedan

Diplomatisk konflikt kring terroranklagad oppositionsledare

Det har brutit ut en diplomatisk konflikt mellan Venezuela och Spanien. Den venezuelanske oppositionsledaren Leopoldo López, som anklagats för terrorism i sitt hemland, flydde från Caracas och dök överraskande upp i Madrid i helgen..

SR - 1 timme sedan

Gunnebo om läckan: Ett brott av avancerad kriminell verksamhet

Efter dataintrånget hos säkerhetsföretaget Gunnebo som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut reagerar nu Gunnebos VD Stefan Syrén på uppgifterna..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen kritisk till EU-förslag om minimilöner

Regeringen är mycket kritisk till att EU-kommissionen går vidare med planerna på ett direktiv om minimilöner i Europa. Förslaget som presenteras i morgon har Ekot tagit del av och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark är bekymrad..

SR - 2 timmar sedan

FHM saknar mandat att beordra labb att ställa om

Folkhälsomyndigheten kunde inte beordra regionernas laboratorier att ställa om för att kunna analysera coronaprover. Detta gjorde att att flera regioner avvaktade, trots att myndigheten efterfrågade omställningen..

SR - 2 timmar sedan

Domare i USA:s Högsta domstol sitter på livstid

USA:s högsta domstol avgör om lagförslag bryter mot konstitutionen. – Det innebär att domstolen kan besluta om en rad heta och känsliga frågor som till exempel aborträtten, rätten att bära vapen och samkönade äktenskap, säger Fernando Arias, Sveriges Radios korrespondent i New York..

SR - 3 timmar sedan

Ryssland skärper munskyddskrav

Ryssland skärper nu kraven på munskydd på vissa offentliga platser sedan antalet nya coronafall fortsätter att öka i landet, rapporterar Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.