SR > Nyheter

Tuesday, 27 October, 21:25

SR - 20 sep 20 kl. 03:02

Covidpatienter i Europa kan föras till Sverige för vårdSvårt sjuka covidpatienter i Europa kan få vård på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. En helt ny pandemisal är precis färdigbyggd vid ECMO-centrum med den mest avancerade intensivvården..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa, Sverige, Karolinska, Solna, ECMO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Covidpatienteri , Europakan , förastill , Sverigeför , vård
Kristianstadsbladet - 09 maj 18 kl. 10:04

Sverige behöver Europa mer än vad Europa behöver Sverige

Den 9 maj firas Europadagen, en dag som vi behöver fira mer i Sverige. Vår framtid hänger tätt samman med övriga Europa. Våra grannländer är våra naturliga hemmamarknader.

Eurosport - 21 okt 13 kl. 17:13

Fotboll - Mardröm? Inte alls - Europa tror på Sverige

I Sverige betecknas playofflottningen mot Portugal som mardrömslik. Men när vi frågade de andra Eurosportredaktionerna ute i Europa hittade vi mer tro på Sverige än på Portugal. Vi frågade också vem de helst vill se i VM - Zlatan eller Cristiano Ronaldo.

Expressen Dina Pengar - 18 mar 20 kl. 14:05

Ikea stänger ner i Europa – varhusen i Sverige öppna

Ikea stänger varuhus i USA, Kanada och i flera länder i Europa.I Sverige är alla varuhus fortsatt öppna.– Men vi planerar för att läget kan komma att ändras, säger Jakob Holmström, pressansvarig Ikea Sverige..

Nyteknik - 15 nov 17 kl. 15:18

Mystiskt radioaktivt moln över Europa – spåras till Ryssland

Europeiska myndigheter presenterar nya detaljer om ett stort radioaktivt moln som spred sig över Europa förra månaden..

DI - 21 jan 19 kl. 22:29

Kina skär ned investeringarna i Europa – utom i Sverige

Reglerna för utländska direktinvesteringar i Europa skärps på flera håll och riskerar att leda till längre och kostsammare processer. Men den kinesiska aptiten på europeiska tillgångar inom bland annat telekom, it och fordonsindustrin förblir hög..

Computer Sweden - 05 mar 19 kl. 06:02

Kinesisk smartphone-offensiv i Europa – men i Sverige håller Apple undan


Kinesiska smartphone-leverantörer har nu en tredjedel av marknaden i Europa – och lägger i ytterligare en växel i regionen nu när relationerna med USA gnisslar. Främst är det Samsung som bör se upp, menar analytiker..

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 15:22

Blodbadet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa

Terrorattentatet i Paris tvingar fram ett hårdare Europa.Det påverkar både européer och flyktingar: Mer gränskontroller. Mer övervakning.

Dagens PS - 24 okt 19 kl. 15:56

Sverige i topp tio när affärer ska göras

Sverige placerar sig på en tiondeplats när det gäller lättheten att göra affärer i olika länder. Världsmästaren befinner sig på en helt annan breddgrad. Världsbankens undersökning baserar sig på flera faktorer, däribland hur lätt det är att starta företag, skatter och att få byggtillstånd.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Bil- och tågtrafik stoppad i Karlstad – lastbil fast under järnvägsbro

Strax efter klockan sju på tisdagskvällen fastnade en lastbil under järnvägsbron vid Klaramotet i Karlstad. Flera bilar krockade sedan in i lastbilen. E18 är avstängd i riktning mot Kristinehamn och även tågtrafiken mellan Karlstad och Kil är stoppad tills bron blivit kontrollerad..

SR - 1 timme sedan

”Varken jag eller regeringen kommer att avgå”

I Thailand har parlamentet efter två dagars intensiv debatt enats om att inrätta en kommitté med medlemmar från olika grupper i samhället för att få ett slut på de regeringskritiska demonstrationerna i landet. Det är ett försök från landets premiärminister att gå demonstranterna till mötes, som har krävt regeringens avgång..

SR - 2 timmar sedan

Ökande dödstal i Stobritannien

De covid-relaterade dödsfallen fortsätter att öka i Storbritannien. Idag redovisas 367 sådana dödsfall under det senaste dygnet, det är det högsta dödstalet i Storbritannien sen i slutet av maj och lika högt som när landet införde sin hårda nedstängning i slutet av mars..

SR - 3 timmar sedan

Man handlade med delar av örn och björn – fängslas

En man i 50-års åldern i Västsverige dömdes idag till fängelse i ett år och fyra månader för grovt artskyddsbrott och smuggling, efter att under flera år ha annonserat och sålt skinn, klor och fjädrar från skyddade djur..

SR - 3 timmar sedan

Partiledarstrid – de kan ta över efter Merkel

I Tyskland börjar det hetta till kring vem som ska ta över partiledarskapet i Europas kanske mäktigaste politiska parti, Angela Merkels CDU. Med hänvisning till coronasituationen ska partistämman, där maktstriden skulle avgöras, senareläggas och nu anklagar en av kandidaterna partietablissemanget för konspiration..

SR - 3 timmar sedan

Våldsamt i Italien – demonstrationer mot restriktioner

I Italien har nära 22 000 nya coronafall registrerats det senaste dygnet. Det är den högsta siffran sedan utbrottet i vintras. Enligt det italienska hälsoministeriet har 221 personer avlidit i covid-19 det senaste dygnet, och de senaste nätterna har demonstrationer mot de hårdare restriktionerna för att bekämpa coronapandemin spårat ur..

SR - 3 timmar sedan

Överläkaren: Inför striktare rekommendationer

En som tycker att utvecklingen av coronasmittan i Sverige är mycket oroande är Johan Styrud, överläkare vid Danderyds sjukhus och ordförande för Stockholms läkarförening..

SR - 4 timmar sedan

Poströster politiskt sprängstoff i USA

Med en vecka kvar till presidentvalet i USA fortsätter det komma domstolsbeslut om hur förtidsröster ska hanteras i flera viktiga vågmästardelstater. Detta efter att frågan om poströstning i coronatider blivit politiskt sprängstoff i landet..

SR - 4 timmar sedan

FHM: ”Hade säkert kunnat gå snabbare”

Flera laboratorier avvaktade med att ställa om inför coronapandemin, trots uppmaningar från Folkhälsomyndigheten. Men enligt Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, var det då svårt att förstå hur viktig testkapaciteten skulle bli..

SR - 4 timmar sedan

Kraftig ökning av coronafall: ”Inte bra”

Västra Götalandsregionen ser en kraftig ökning av covid-19, främst i Göteborg och dess kranskommuner. Under förra veckan konstaterades nästan dubbelt så många nya fall som veckan innan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.