DI > Ekonomi

Thursday, 29 October, 08:45

DI - 19 sep 20 kl. 19:00

Mutor och korruption i miljardindustrin – alla tittar bort
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mutoroch , korruptioni , miljardindustrinalla , tittar, bort
Aftonbladet - 04 feb 12 kl. 00:02

Ryssar trötta på Putins korruption

?Folk är trötta på att inget fungerar, på mutor, korruption och ineffektivitet?.

Barometern - 08 apr 16 kl. 07:39

Kommunpolicy om korruption och jäv

Kommunfullmäktige ska snart klubba kommunens första policy om mutor, korruption och jäv. Mutförsök är mycket ovanliga..

DI - 18 jan 18 kl. 11:56

Brittisk försvarskoncern utreds för korruption

Brittiska försvars- och teknikkoncernen Chemring uppger på torsdagen att bolaget utreds av Serious Fraud Office, SFO, gällande mutor, korruption och penningtvätt som involverar mellanhänder som tidigare representerat brittiska dotterbolag..

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 00:05

"Nya krafttag mot korruption"

Mutor och korruption är starkt kopplade till den organiserade brottsligheten och är förödande för samhället. Därför kommer EU-kommissionär Cecilia Malmström i morgon att presentera ett förslag om att EU ska intensifiera kampen mot korruptionen.
Mutskandal, ekobrott och korruption är rubriker som synts i medierna allt oftare det senaste året.

Kristianstadsbladet - 20 okt 11 kl. 06:30

Korruption och politisk uppgivenhet

Korruptionen är stor, det mesta går att ordna med mutor och utan lite extra inkomster vid sidan om har många svårt att få ihop sin vardag. Statsvetare Mi Lennhag studerar synen på korruptionen i det gamla öst. Här är hennes fältrapport från Kaliningrad.

Ekonomistas - 26 jun 17 kl. 15:07

Om att bekämpa korruption med (rätt) regler

Att korruption är ett centralt problem framförallt i många utvecklingsländer är alla överens om. Hur korruption bäst bekämpas finns det dock mycket delade meningar om. Härom året blev det stor uppståndelse när Kaushik Basu, chefsekonom på Världsbanken och vid tidpunkten Cheif Economic Advisor till indiska regeringen, föreslog att man i vissa situationer skulle legalisera givandet av mutor (men inte att ta emot mutor).

YLE - 20 maj 15 kl. 10:51

Dåliga ekonomiska tider kan gynna korruption

Den ekonomiska svackan kan komma att öka risken för korruption bland företagen, visar EY:s globala korruptionsrapport. Många företag söker snabb tillväxt på de nya marknaderna och kan lockas att ta till ohederliga metoder. Enligt EY:s rapport går det ändå bäst för de företag som håller en hög etisk standard.

YLE - 19 nov 13 kl. 16:02

Polisen ska förebygga, inte göra sig skyldig till korruption

Den senaste tiden har det kommit fram flera fall där chefer misstänks för mutbrott eller missbruk av tjänsteställning i Finland. Men att det här nu misstänks inom polisen är en mera allvarlig sak, säger Catharina Groop, forskardoktor vid statsvetenskapliga fakulteten vid Åbo Akademi. - Polisen representerar och upprätthåller lag och ordning, alltså de förebygger och undersöker brott.

BT - 12 dec 11 kl. 00:30

Korruption en fråga om tillit

En snabb blick på Transparency Internationals karta över korruptionens utbredning i världen visar hur udda de nordiska länderna är. Vi borde med våra omfattande offentliga sektorer vara djupt anfrätta av mutor och bestickning. Ur ett globalt och historiskt perspektiv hade detta varit det normala.

Sydsvenskan - 03 apr 14 kl. 05:30

Mutor inte ovanliga vid stora vapenaffärer

Företaget Ericsson slussade 116 miljoner kronor till en agent som betalade mutor för att Grekland skulle köpa den svenskbyggda spaningsradarn ”Erieye” – ett kontrakt värt fyra miljarder.Nu har chefsåklagare Alf Johansson vid riksenheten mot korruption begärt in handlingar från Aten.Där håller ännu en korruptionshärva inom vapenhandel på att rullas upp – och spåren leder till Sverige.

YLE - 03 feb 14 kl. 14:23

Finland inte helt respons på korruption

Korruptionen kostar EU cirka 120 miljarder euro årligen, bedömer organisationen Transparency International i sin första rapport om EU någonsin. Summan är mer än dubbelt större än Finlands statsbudget. Enligt rapporten tror över 75 procent av EU-medborgarna att det allmänt förekommer korruption i deras hemland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.