Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 27 October, 17:03

Sydsvenskan - 19 sep 20 kl. 17:45

Corona har gett unga ekonomiska mardrömmarFinns jobben kvar, vad händer om jag blir arbetslös och hur ska pengarna räcka? Coronapandemin har gett framför allt ungdomar ökad ekonomisk ångest, visar en ny Sifo-undersökning. Det har gått så fort – från ett välmående samhälle med förhållandevis got.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sifo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronahar , gett, unga, ekonomiska, mardrömmar
UNT - 12 maj 20 kl. 20:00

Corona portar unga från sommarjobb i vården

Över tusen unga har sökt feriearbete via Uppsala kommuns sommarjobbsgaranti..

UNT - 12 maj 20 kl. 20:00

Corona portar unga från sommarjobb i vården

Över tusen unga har sökt feriearbete via Uppsala kommuns sommarjobbsgaranti. Men många arbetsuppgifter har fallit bort på grund av coronavirusets framfart..

Hela Gotland - 21 okt 15 kl. 15:36

Mässan som gett unga nya jobb

Ett stort antal personer kom under onsdagen till höstens praktikmässa i Visby..

UNT - 16 jun 20 kl. 06:00

Flytten som gett unga Dalkurd ett lyft

Förändringens vind har blåst i och omkring Dalkurd. Ett till stora delar ungt och nytt lag tar sig an årets säsong i superettan i sina nya hemmaarena..

YLE - 06 nov 16 kl. 19:50

Det lyckliga Svenskfinland - en myt för många unga

Rebecka Vilhonen bor på sin brors soffa i Åbo och ägnar en stor del av sin tid till att söka jobb. Trots kandidatexamen och erfarenheter av arbetslivet har hon fått back på otaliga jobbansökningar. - I början nischade jag mitt sökande till de områden som jag har min kompetens för, men jag insåg snabbt att det inte var riktigt rimligt.

YLE - 25 aug 17 kl. 10:30

Stordonation ska stoppa unga i Egentliga Finland från att börja röka

Sydvästra Finlands Cancerförening vill skydda ungdomar från skadliga cancerframkallande ämnen, såsom nikotin. Det gör man med nya, innovativa sätt istället för genom traditionell upplysning och hälsofostran. Föreningen har fått 130 000 euro för förebyggande arbete mot cancer och för stödverksamhet i Egentliga Finland, meddelar man i ett pressmeddelande.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 11:29

Föreningskostnaden för corona: 500 miljoner

Sport Coronakrisen slår hårt mot svensk idrott.
Enligt Riksidrottsförbundet (RF) förlorar landets idrottsföreningar minst 500 miljoner kronor på inställda evenemang mellan den 12 mars till 30 april.RF skriver i ett pressmeddelande att det är en första ögonblicksbild av den ekonomiska förlusten för landets föreningar på grund av coronaviruset som sätter stopp för 1 800 idrottsevenemang under mars och april.

Ekonomistas - 03 apr 20 kl. 16:43

Webinarium om den ekonomiska Corona-krisen

I måndags hade Nationalekonomiska föreningen (ansök gärna om medlemskap) ett webinarium om hur de ekonomiska aspekterna av Corona-krisen kan hanteras. Den breda synen var att detta inte är rätt tid att hålla i plånboken. En av statens centrala uppgifter är att hantera breda chocker som drabbar hushåll och företag.

Kristianstadsbladet - 02 maj 14 kl. 08:03

Inga unga utan åtgärd med S-politik

Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT
Christer Nylander (FP) reagerar på Socialdemokraternas retorik. S har en mängd lösningar för unga arbetslösa människor, men de ger inga riktiga jobb, skriver han.Replik på Fredrik Winberg ”Ingen ung ska vara utan jobb”, 29/4
”Ingen ung ska vara utan jobb”, skriver Fredrik Winberg (S).

Ekonomistas - 25 mar 20 kl. 07:36

Utvidga corona-amorteringsfriheten till alla

Detta är ett gästinlägg av Claes Bäckman, assistant professor vid Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet. Det är ett välkommet besked att Finansinspektionen meddelat att inkomstbortfall kopplat till coronaviruset är ett skäl till undantag från amorteringskravet. Men att tillfälligt ge undantag från amorteringskravet är inte tillräckligt.

BT - 26 nov 12 kl. 13:55

Ohållbar arbetslöshet bland unga

Var femte arbetssökande studerar för att de inte hittar ett jobb. Var tredje bor hos föräldrarna som en följd av att de inte hittat jobb. En av två unga som söker jobb får inget svar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.