SR > Nyheter

Saturday, 31 October, 17:49

SR - 19 sep 20 kl. 17:11

Demonstranter i Bangkok: ”Vår plikt att visa att något är fel”I Thailands huvudstad Bangkok pågår just nu stora regeringskritiska demonstrationer. Det är framför allt studenter som har samlats för att visa att man inte tänker backa på sina krav på att den militärstödda regeringen måste avgå och att politiska reformer måste genomföras i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bangkok, Thailands

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demonstranteri , BangkokVår , pliktatt , visaatt något , är fel
Kristianstadsbladet - 08 jun 14 kl. 17:48

Demonstranter gripna i Thailand


Sju demonstranter greps i Thailands huvudstad Bangkok när de trotsade förbudet mot politiska folksamlingar på mer än fem personer. Händelsen inträffade i dag i en shoppinggalleria: ett 20-tal personer höll upp tre fingrar i luften - en populär frihetssymbol från filmerna och böckerna "Hungerspelen" - och placerade den andra handen för munnen som ett sätt att illustrera militärjuntans försök att tysta politiska motståndare. Därefter promenerade gruppen genom gallerian samtidigt som de åtföljdes av civilklädd polis.

BT - 08 jun 14 kl. 17:48

Demonstranter gripna i Thailand

Sju demonstranter greps i Thailands huvudstad Bangkok när de trotsade förbudet mot politiska folksamlingar på mer än fem personer. Händelsen inträffade i dag i en shoppinggalleria: ett 20-tal personer höll upp tre fingrar i luften - en populär frihetssymbol från filmerna och böckerna "Hungerspelen" - och placerade den andra handen för munnen som ett sätt att illustrera militärjuntans försök att tysta politiska motståndare. Därefter promenerade gruppen genom gallerian samtidigt som de åtföljdes av civilklädd polis.

BT - 01 dec 13 kl. 12:13

Demonstranter i Thailand segervissa

Medan "rödskjortorna" blåst av sina aktioner säger sig motståndarsidan vara säker på att kunna störta regeringen. Denna dag har utropats som "segerdagen" och sammanlagt 30 000 demonstranter storsatsar på minst åtta olika platser i Bangkok. Bland annat har tv-bolaget PBS intagits.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 10:33

Vattenkanoner och tårgas i Bangkok


Tusentals demonstranter samlades i dag i Bangkok för att kräva den thailändska regeringens avgång, sedan premiärminister Yingluck Shinawatra tvingats lämna ifrån sig makten. Polisen har använt vattenkanoner och tårgas mot demonstranter, rapporterar internationella medier.Demonstranter omringade också flera fria tv-stationer.

BT - 09 maj 14 kl. 10:33

Vattenkanoner och tårgas i Bangkok

Tusentals demonstranter samlades i dag i Bangkok för att kräva den thailändska regeringens avgång, sedan premiärminister Yingluck Shinawatra tvingats lämna ifrån sig makten. Polisen har använt vattenkanoner och tårgas mot demonstranter, rapporterar internationella medier. Demonstranter omringade också flera fria tv-stationer.

BT - 02 dec 13 kl. 10:32

TV: Fortsatt oro i Bangkok

Thailändska säkerhetsstyrkor och regeringskritiska demonstranter drabbade på måndagen på nytt samman i Bangkok. Vid det hårdbevakade regeringshögkvarteret använde polisen tårgas mot demonstranterna som svarade med att kasta käppar och andra föremål. Några skolor och universitet har valt att hålla stängt under dagen av säkerhetsskäl, uppger myndigheterna.

BT - 23 feb 14 kl. 14:27

Två döda i bombdåd i Bangkok

Minst två människor dödades och ett tjugotal skadades när en bomb exploderade i Thailands huvudstad Bangkok i dag, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Explosionen inträffade i närheten av ett av proteströrelsens läger. I går kväll dödades en person och över 40 skadades vid en attack mot regeringskritiska demonstranter.

Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 05:53

Demonstranter beskjutna i Bangkok


Flera regeringskritiska demonstranter skadades när beväpnade personer öppnade eld mot en demonstration i Bangkok i Thailand, uppgav lokala myndigheter på lördagen. En person uppges vara allvarligt skadad.Spänningarna stiger i staden inför en planerad större protest som ska "stänga ner" Bangkok från och med tisdag.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 14 kl. 05:55

Demonstranter beskjutna i Bangkok

Flera regeringskritiska demonstranter skadades när beväpnade personer öppnade eld mot en demonstration i Bangkok i Thailand, uppgav lokala myndigheter på lördagen. En person uppges vara allvarligt skadad. Spänningarna stiger i staden inför en planerad större protest som ska "stänga ner" Bangkok från och med tisdag..

BT - 11 jan 14 kl. 05:57

Demonstranter beskjutna i Bangkok

Flera regeringskritiska demonstranter skadades när beväpnade personer öppnade eld mot en demonstration i Bangkok i Thailand, uppgav lokala myndigheter på lördagen. En person uppges vara allvarligt skadad. Det handlar om två separata skottlossningar på lördagen, enligt polisen.

Expressen - 11 jan 14 kl. 06:05

Flera demonstranter beskjutna i Bangkok

BANGKOK. Flera regeringskritiska demonstranter skadades när beväpnade personer öppnade eld mot en demonstration i Bangkok i Thailand, uppgav lokala myndigheter på lördagen. En person uppges vara allvarligt skadad..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Nooshi Dadgostar väljs till ny V-ledare

Nu står det klart att Nooshi Dadgostar har valts till partiledare för Vänsterpartiet efter ett enhälligt beslut på partiets kongress..

SR - 1 timme sedan

Armenien uppmanar folket att delta i försvaret

I Armenien uppmanar landets ledare alla som har möjlighet att ta vapen i hand och delta i försvaret av utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Många är redo att följa den uppmaningen. Ekots korrespondent besökte ett träningsläger för frivilliga i Armeniens huvudstad Jerevan..

SR - 1 timme sedan

Svenska soldater kan vara aktuella för fredsbevarande insats

Svenska soldater kan vara aktuella för en fredsbevarande insats i konflikten om Nagorno-Karabach. Det hävdar USA:s nationelle säkerhetsrådgivare och hänvisar till pågående samtal med de skandinaviska regeringarna. Svenska UD svarar att Sverige inte har mottagit någon officiell förfrågan..

SR - 2 timmar sedan

Sjöstedt håller fast vid hotet mot Löfven

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt lämnar sitt uppdrag i eftermiddag och när partiets kongress inleddes efter lunch så markerade han fortsatt att Socialdemokraterna och Stefan Löfven måste lyssna på LO i las-frågan, annars kan regeringen tvingas avgå..

SR - 2 timmar sedan

Stockholm stänger kommunala museer

Stockholms stad stänger kommunala museer från och med söndag. Dessutom införs nya begränsningar för idrotts- och simhallar. Anledningen är Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd..

SR - 3 timmar sedan

”Sean Connery skapade stilen för Bond”

Skådespelaren Sean Connery är död, rapporterar BBC. Connery blev 90 år gammal..

SR - 4 timmar sedan

Sean Connery är död

Skådespelaren Sean Connery är död, rapporterar BBC..

SR - 5 timmar sedan

Grekland inför hårdare restriktioner

Restauranger, barer och till exempel biografer och gym tvingas hålla stängt i Aten och andra större städer..

SR - 5 timmar sedan

Allt fler företag drabbas av utpressning

Allt fler stora företag drabbas av utpressning när de har hackats genom så kallade ransomware-attacker..

SR - 5 timmar sedan

Pengar för inställda flyg dröjer

I dag skulle de resenärer som drabbats av inställda flyg under pandemin ha fått pengarna tillbaka från flygbolaget Norwegian, men tusentals resenärer väntar fortfarande på pengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.