Sydsvenskan > Kultur

Friday, 30 October, 17:22

Sydsvenskan - 19 sep 20 kl. 16:00

Nästan ingen tagen för nedskräpning”Som om någon hade hällt ut en soppåse”..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nästan ingen tagenför , nedskräpning
Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 10:34

Sara F, klass 8D, Oxievångsskolan: ”Dags att börja kampen mot nedskräpning!”

Vi har ett ansvar att sluta förstöra vår natur, menar en av eleverna på Oxievångsskolan i Malmö.  Nedskräpning är en ond cirkel som kommer kräva väldigt lång tid att lösa! I dag har vi stora problem med att samhället har fula, otrygga och farliga platser, tack vare nedskräpningen.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:57

Svårt att övervaka nedskräpning vid vägkanten

Gamla byxor, flaskor, matpaket och plastsäckar hör till det som för tillfället ligger längs med vägkanterna i Västnyland. Nedskräpning är förbjudet enligt lag men i praktiken är det svårt att övervaka. Enligt avfallslagen är det förbjudet att kasta skräp på marken.

Skånskan - 10 maj 19 kl. 16:40

Nedskräpning är ingen skitsak Andraledare

Omfattningen av nedskräpning är ofta ett mått på hur väl fungerande ett land är. Det gäller både det offentliga och civilsamhället. Ju mer nedskräpning, desto mer av kriminalitet och korruption.

Supermiljöbloggen - 03 apr 17 kl. 11:13

Färgglada askkoppar minskar nedskräpning från fimpar

Problemet med nedskräpning av cigarettfimpar har vuxit i Göteborg. En pilotstudie undersökte om svårigheterna kunde åtgärdas med enkla nudging-knep.  Trafikkontoret i Göteborg, tillsammans med organisationen A win-win world, har genomfört en pilotstudie för att se om nedskräpningen kunde minskas med hjälp av en ”nudge”- en knuff för miljön, skriver GöteborgsPosten.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:09

Miljödirektör: Ingen tar tag i systematisk nedskräpning

En olaglig soptipp är inte i alltid ett resultat av en persons lättja. Allt för ofta är det en manifestation av den gråa ekonomin menar Vandas miljödirektör Stefan Skog. Han talar om så kallade proffsdumpare.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 06:49

Låt vår fina oas bli fri från nedskräpning


Jag vandrar ofta på den natursköna Linnérundan sedan några år tillbaka. Är inte från kommunen men åker gärna hit och vandrar då den ger så mycket vad det gäller naturupplevelser och då av hög klass.Till min förskräckelse såg jag på min vandring i torsdags 15/5 hur leden var nedskräpad med mängder med urdruckna förpackningar av diverse fabrikat som innehållit äpple-, päron- och hallondricka.

Länstidningen i Jämtland - 12 feb 18 kl. 11:58

Härjedalen deltar i aktion mot nedskräpning

Varje vår deltar Härjedalens kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, så även i år. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning..

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 18 kl. 16:25

Strömsunds kommun deltar i aktion mot nedskräpning

I år deltar Strömsunds kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning..

YLE - 14 aug 15 kl. 15:15

Nya ordningsböter – 150 euro för nedskräpning

Med förhöjda ordningsböter föreslår finansministeriet att staten ska samla in 40 miljoner euro. Den högsta ordningsboten kan gå lös på 345 euro. För att gå mot rött kan du få punga ut med 30 euro.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 16:16

Ny nedskräpning minskar förhoppningar om avslut

Ärendet med skrothögar och nedskräpning inom Häckeberga naturvårdsområde har pågått länge, så långt är miljönämnden och miljöförvaltningen helt överens med Genarps miljövårdsgrupp.Först vill jag poängtera att den här typen av ärende inte ligger på miljönämndens bord utan miljöförvaltningen har full delegation att handlägga ärendet. Miljönämndens beslut i frågan som Siewert Karlsson (25/9) hänvisar till gäller inte längre.

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 10:18

Ingen enorm nedskräpning

Vi delar inte din beskrivning om ett "stort läger med enorm nedskräpning". Senast onsdag 10 november fanns det i buskarna kläder och andra saker utspridda på ett område om ungefär 3 gånger 3 meter. Det är nedskräpning, men inte enormt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.