DN > Kultur

Saturday, 31 October, 16:44

DN - 19 sep 20 kl. 14:13

Kim Salomon skildrar de intellektuellas uppgång och eventuella fallStenålderns grottmålare var de första intellektuella, menar Kim Salomon i en ny bok..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Salomon, Kim Salomon

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kim, Salomon, skildrarde , intellektuellas, uppgångoch , eventuella, fall
DN - 02 okt 17 kl. 10:09

Kim Salomon, professor i historia: Goebbels hade varit nöjd med helgen i Göteborg

Det är för tidigt att utropa en ”segrare” efter helgens nazistmarsch i Göteborg. Nazisternas syfte var konfrontation och det målet nåddes. Striden är deras livsluft, varnar historieprofessorn Kim Salomon..

DN - 02 okt 17 kl. 10:09

Kim Salomon: Goebbels hade varit nöjd med helgen i Göteborg

Redan tidigt på lördagskvällen var analyserna färdigstöpta i tv. Motdemonstranterna vann eftersom nazisterna förhindrades att ens börja marschrutten. Sportsmetaforiken kan diskuteras.

Posh24 - 22 dec 14 kl. 15:53

Avslöjat: Det ger Kim och Kanye varandra i julklapp!

Det kan inte vara lätt att köpa julklapp till den som redan har allt, men Kim Kardashian och Kanye West lyckas alltid komma på nya kreativa idéer. Det har nu avslöjats vad paret kommer att ge till varandra under sin första jul som gift par.

Eftersom att Kanye är en modefantast kommer han att ge Kim en pälsjacka från Yves Salomon för drygt 45 500 svenska kronor.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 07:00

Skildrar skilda världar

Foto: Anna Wahlgren
Med sin nya roman, ”Onanisterna”, skildrar Patrik Lundberg skilda världar, främst ett oblygt grabbgäng i Sölvesborg, men även en kultursfär i Malmö. Ett av hans mål med boken har varit att ge en mer levande bild av landsbygdens liv och folk. Kulturredaktör Sune Johannesson ringde honom.

Skånskan - 07 okt 19 kl. 13:32

Lassgård och August i rollerna som Kim Walls föräldrar

tv-serie Pernilla August och Rolf Lassgård kommer att spela Kim Walls föräldrar i den danska tv-serien Efterforskningen. Den danska miniserien, med originaltiteln Efterforskningen, skildrar utredningsarbetet i jakt på sanningen kring mordet på Kim Wall. Serien är skriven av Tobias Lindholm och vill fokusera på att ge en inblick i utredningsledaren Jens Møllers och Köpenhamnspolisens arbete kring mordet.

BT - 12 apr 14 kl. 22:58

Tsunamivarning för Salomonöarna

En jordbävning med magnituden 7,6 har registrerats i Stilla havet i närheten av Salomonöarna, enligt USA:s geologiska institut USGS. Skalvet inträffade omkring 100 kilometer söder om ön Kira Kira i Salomonöarna på 29 kilometers djup.En tsunamivarning har utfärdats som förutom för Salomonöarna även gäller Papua Nya Guinea och Nya Kaledonien, enligt Pacific Tsunami Warning Center..

Sydsvenskan - 21 sep 19 kl. 13:45

Salomonöarna vänder sig till Kina

Kina och Salomonöarna etablerar diplomatisk kontakt. – Vi ser fram emot en snabb utveckling av bilaterala relationer mellan Kina och Salomonöarna, säger Kinas utrikesminister Wang Yi vid en ceremoni i Peking där även hans kollega från Salomonöarna, Jere.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 19 kl. 13:45

Salomonöarna vänder sig till Kina

Kina och Salomonöarna etablerar diplomatisk kontakt. – Vi ser fram emot en snabb utveckling av bilaterala relationer mellan Kina och Salomonöarna, säger Kinas utrikesminister Wang Yi vid en ceremoni i Peking där även hans kollega från Salomonöarna, Jere.

Kristianstadsbladet - 24 jul 13 kl. 04:58

Soldater lämnar Salomonöarna


Den största militäroperationen i Stilla havet sedan andra världskriget avslutas i Salomonöarna.I slutet av 1990-talet utbröt stridigheter mellan invånare på Guadalcanal och invandrare från grannön Malaita. En Australienledd regional fredsstyrka (Ramsi) sattes in 2003.

BT - 24 jul 13 kl. 05:00

Soldater lämnar Salomonöarna

Den största militäroperationen i Stilla havet sedan andra världskriget avslutas i Salomonöarna. I slutet av 1990-talet utbröt stridigheter mellan invånare på Guadalcanal och invandrare från grannön Malaita. En Australienledd regional fredsstyrka (Ramsi) sattes in 2003.

Kristianstadsbladet - 12 apr 14 kl. 22:44

Tsunamivarning för Salomonöarna


En jordbävning med magnituden 8,3 har registrerats i Stilla havet i närheten av Salomonöarna, enligt USA:s geologiska institut USGS.Det har utfärdats en tsunamivarning för Salomonöarna och den närliggande regionen..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Sean Connery år för år – från fattigstadsdel till agentsuccé, Oscar och adelstitel

Sean Connery var det fattiga mjölkbudet som blev en av världens mest hyllade skådespelare, trots att hans förhållande till filmvärlden….

DN - 5 timmar sedan

Från gråterska till syndfull fresterska

Nytt praktverk reder ut myten om Maria Magdalena..

DN - 6 timmar sedan

”Jag har gått hårda kamper mot svartsjuka”

I över 50 år har Theodor Kallifatides skrivit om kärlek och främlingskap..

DN - 8 timmar sedan

Emotiv, definit, treven – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordkviss. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista..

DN - 9 timmar sedan

EKG: Titulatur kan vara riktigt spännande

Kåseri. Helst ska man tilltala människor som om man talade om dem, inte till dem..

DN - 19 timmar sedan

Ane Bruns nya album spränger väggarna

Fem år efter senaste albumet med egen musik har det lossnat rejält för Ane Brun..

DN - 23 timmar sedan

Amat Levin: Karantänen får influerare att bli aningslösa

Efter att ha twittrat om sin lyxresa blev influeraren Kim Kardashian West hårt kritiserad i sociala medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.