Cornucopia > Ekonomi

Friday, 30 October, 03:17

Cornucopia - 19 sep 20 kl. 10:22

Regeringen bekräftar i höstbudgeten - det svenska pensionssystemet har fallitMed höstbudgetens skattetillskott om upp till 600:- SEK i månaden för pensionärerr bekräftar regeringen att det icke grundlagsskyddade svenska så kallade hållbara pensionssystemet ha fallit. Det överlevde i 21 år, men kommer från årsskiftet vara ersatt av ett icke självfinansierande skattefinansierat system, som successivt kommer kräva mer och mer tillskott i populismens namn.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEK, Sverige, IT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, bekräftari , höstbudgetendet svenska , pensionssystemethar , fallit
DN - 26 aug 17 kl. 08:37

Regeringen bekräftar: Skatteändringarna stoppas

Två aviserade skattehöjningar som skulle ingå i höstbudgeten stoppas och den tredje justeras, kunde DN rapportera på fredagen. Nu bekräftar regeringen uppgifterna och beskyller oppositionen för att inte ta ansvar. "Vi vill inte bidra till den politiska cirkus som skapats i Sverige under våren och sommaren" säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Cornucopia - 03 sep 20 kl. 10:16

Löfven bekräftar att det kommer skattesänkningar för "vanligt folk"

Det finns vindar som sakta vänder, och så finns det socialdemokraterna, som vänder kappan efter vinden snabbare än du kan säga makten framför allt. Stefan Löfven säger nu att han alltid haft en prakmatisk inställning till skatter och bekräftar att det kommer inkomstskattesänkningar i den historiska höstbudgeten. Ah, fyra år till.

Cornucopia - 28 jul 17 kl. 08:52

Bekräftat: Förhandlingar pågår om höjd försvarsbudget redan i höst - fler än tre brigader på sikt

Försvarsminister Peter Hultqvists pressekreterare Mariette Nyh Radebo bekräftar till bloggen att förhandlingar pågår i den sk försvarsgruppen om en höjd försvarsbudget redan i höstbudgeten, som alltså omfattar 2018. Detta är i linje med Stefan Löfvens uttalande igår om att regeringen förbereder en höjning av försvarsutgifterna. Från flera andra håll kommer uppgifter till bloggen om att svenskt försvar är på väg mot utökad numerär och utökade förmågor, även om det inte är angivet i tid.

Cornucopia - 15 aug 17 kl. 16:33

Regeringen beredd ge 6 av behovet 6.5 miljarder till försvaret - kristdemokraterna hoppar av

I den sk försvarsgruppen är nu regeringens bud inför höstbudgeten att förstärka försvarsbudgeten med 6 miljarder kronor till år 2020, eller två miljarder om året. Detta ska sättas i relation till ÖB:s i vintras angivna behov om 6.5 miljarder, varav 500 miljoner anslogs redan i vårbudgeten.

YLE - 07 sep 15 kl. 19:56

Talman Lohela efterlyser glad internationalism

Inga ambitioner att reformera riksdagens arbete, annat än i en gladare riktning. Ingen önskan att styra debatten, i synnerhet inte då riksdagsledamöter skriver texter på Facebook på sin fritid.
Talman Maria Lohela (Sannf) öppnar höstsäsongen i Finlands riksdag.

News55 - 21 sep 15 kl. 14:49

Hovet ber om mer pengar för 2016

Enligt höstbudgeten föreslår regeringen ett ökat apanage för Kungliga Hovstaten på 135,3 miljoner kronor.       LÄS MER: Löfvens brev till 11-åring som ifrågasätter kungens pengar Detta är en höjning på drygt 7,8 miljoner kronor sedan hovet år 2015 fick en budget på 127,5 miljoner kronor. – Samtidigt som kungafamiljens privata förmögenhet växer och familjemedlemmarna lever lyxliv begär kungen mer och mer pengar från staten varje år.

News55 - 30 jun 17 kl. 14:45

Kommunal: Underbemanning leder till försämrad äldrevård

Den undersökning som fackförbundet Kommunal har gjort bland 12 000 av sina medlemmar pekar på stora brister inom äldreomsorgen, det menar Tobias Baudin, Kommunals ordförande. – Det är väldigt tydligt att svensk äldreomsorg är underfinansierad, säger Tobias Baudin till News55.       LÄS MER: Äldreministern: “Äldreomsorgen står inför stora utmaningar” Låg bemanning riskerar patientsäkerheten Hela 71 procent av undersköterskorna som deltagit i undersökningen anser att bemanningen på arbetsplatsen är undermålig.

TA - 14 mar 14 kl. 12:30

Pensionärsskatt vidgar klyftorna

Ett pensionärshushåll kan ha betalat över 100 000 kronor mer i skatt än ett löntagarhushåll med samma inkomstnivå under åren 2007 till och med 2013.
Pensionärer får betala betydligt mer i skatt än löntagare som en följd av att de inte får del av jobbskatteavdragen. Organisationen Skattebetalarna har kartlagt hur stora skatteskillnaderna blivit mellan pensionärer och löntagare sedan jobbskatteavdraget infördes.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.