Nyteknik > Teknik

Monday, 26 October, 22:23

Nyteknik - 18 sep 20 kl. 15:55

Tusentals sjuka i Bangs sjukdom efter labbläcka i KinaFlera tusen personer har smittats av en infektionssjukdom till följd av en läcka från en läkemedelsfabrik i den kinesiska staden Lanzhou..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Bangs, Kina, Lanzhou

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals sjukai , Bangs, sjukdomefter , labbläckai , Kina
Aftonbladet - 21 apr 14 kl. 13:52

Sjuka bilderna – efter otäcka käkskadan

Talangen: ”Mår fantastiskt”.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:00

Vill kunna sparka äldre sjuka

ESLÖV Eslövs kommun är en av 124 remissinstanser som ombetts att lämna synpunkter på de höjda åldrarna i det statliga pensionssystemet som de sex politiska partierna i pensionsgruppen vill införa. Eslöv tycker i stort att förslaget är bra men vill ha större möjligheter att säga upp och slippa betala för medarbetare som passerat pensionsgränsen när de blir sjuka, alternativt att staten tar det ansvaret.Sammanfattningsvis är Eslövs kommun i grunden positiv till förslagen, som ska klubbas i riksdagen före sommaren.

YLE - 18 dec 12 kl. 06:11

HS: Ny lag om kompensation för sjuka semesterdagar

I framtiden ska man kunna få kompensation för varenda dag man varit sjuk under en semester. Det skriver Helsingin Sanomat. I dagens läge kan man av sin arbetsgivare kräva att få ta om de semesterdagar som man varit sjuk under, om sjukdomsperioden överstiget sju dagar.

Sydsvenskan - 19 jan 16 kl. 20:33

Kropp och tanke. Vad skulle hända om fler sjuka ordinerades dans?

Cindy har haft diagnosen Parkinson i ett antal år när kamerateamet filmar henne i hennes hem. Under intervjun kan hon inte sitta stilla, utan kämpar med sin krumbuktande kropp i fåtöljen. När hon ska förklara närmare vad dans har kommit att betyda, ger hon upp samtalet och vill istället visa.

YLE - 28 feb 16 kl. 08:16

Från whiplash till sällsynt sjukdom

2005 fick Linda Nordlund i Esse diagnosen chiari men då fanns det knappt någon information att tillgå om den neurologiska sjukdomen. Det vill den nystartade föreningen Finlands chiari och syringomyeliförening råda bot på. - Jag känner av sjukdomen varje dag.

Barometern - 27 jun 13 kl. 09:40

Ruttet avlopp gör oss sjuka

Det svenska vatten- och avloppsnätet håller inte måttet. Det krävs miljardsatsningar på att förbättra nätet för att inte vattenläckor och smittspridning via VA-nätet ska förhindras. En miljardsatsning som kommunerna hittills inte varit intresserade av.

YLE - 09 dec 14 kl. 16:38

Vörå har många fall av Fabrys sjukdom

Ett ovanligt stort antal personer som lider av Anderson-Fabrys sjukdom har påträffats i Österbotten, närmare bestämt i Vörå. Sjukdomen är ärftlig och orsakas av brist på enzym. Det är frågan om en genmutation som kan ha uppstått för flera generationer sedan, säger överläkare Jukka Saarinen på Vasa centralsjukhus.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 13:00

Ny metod ska ge äldre och sjuka varm och god middag

SVALÖV Under en längre tid har hemvården i Svalöv haft problem att hålla maten varm när den körs ut till äldre och sjuka i kommunen.
Nu ska dock det bli bättring och därför införs nu metoden Cook and Chill som i sak innebär att kyld mat levereras ut istället för att köra ut varm mat varje dag.Tidigare har personal från hemtjänsten levererat dagligen, men nu ska det räcka med några gånger i veckan.

SmålandsPosten - 30 aug 13 kl. 06:27

Pastor i Älmhult påstår sig kunna väcka de döda till liv

Den danske pastorn Jens Garnfeldt väckte uppståndelse och mötte kritik redan under Jesusfestivalen, efter att han påstått att han kunde bota sjukdomar och väcka döda till liv. Under hela hösten håller han nu mirakelmöten hos Citykyrkan i Älmhult. ?

Barometern - 25 okt 13 kl. 07:53

Fler bli sjuka inom omsorgen

Omsorgspersonalen har blivit sjukare. Mycket sjukare och det kostar. Varför sjukfrånvaron ökar är ett mysterium.

YLE - 24 mar 15 kl. 03:56

Läkare: Friska människor görs sjuka i onödan

Läkarvetenskapliga undersökningar och behandlingar har gjort mera skada än nytta, anser specialläkare Iris Pasternack, som kritiserar hälsohysterin i en ny bok. Gör läkarvetenskapen människor sjuka? Det hävdar Iris Pasternack, som är specialläkare inom företagshälsovården och aktuell med boken Tautitehdas - Miten ylidiagnostiikka tekee meistä sairaita (översatt till svenska: Sjukdomsfabriken - hur överdiagnostisering gör oss sjuka).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.