PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 16:04

PrivataAffärer - 18 sep 20 kl. 14:38

JP Morgan: Troliga bankfusioner i EuropaStarka börser och tecken på ekonomiska förbättringar leder till ökat fokus på företagsaffärer, enligt Dorothee Blessing och Conor Hillery, som båda är chefer över investment banking i Europa, Mellanöstern och Afrika hos JP Morgan. ”Bolag i alla sektorer väjer inte för stora transaktioner, och de använder tiden till att göra affärer de letat efter under lång tid”, säger Dorothee Blessing till Bloomberg. Pandemin har sänkt den globala volymen av företagsaffärer med 32 procent hittills i år, men tecken har synts på en förbättring efter halvårsskiftet. Vad gäller den senaste tiden har bolag som japanska Softbank och amerikanska Gilead bidragit till den bästa veckan för förvärv och fusioner sedan i november 2019. En sektor där JP Morgan räknar med att se fl
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Morgan, Europa, Dorothee Blessing, Conor Hillery, Afrika, JP Morgan, Bloomberg, Softbank, Gilead, UBS, Axel Weber, Credit Suisse, Bankia, Caixa Bank

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JP Morgan, Troliga, bankfusioneri , Europa
PrivataAffärer - 12 nov 18 kl. 12:47

Morgan Stanley: Växande utmaningar för MTG

Investmentbanken sänker sin rekommendation för MTG-aktien till undervikt, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. Morgan Stanleys farhågor är i mångt och mycket kopplade till MTG:s e-sportsverksamhet som sorteras in under MTGx, den del som kommer att vara kvar när tv-delen Nent knoppas av under första delen av 2019. Investmentbanken sätter särskilt frågetecken kring hur stark positionen ESL, som organiserar olika evenemang och turneringar inom e-sport, egentligen har.

PrivataAffärer - 23 sep 19 kl. 09:21

Morgan Stanley: Swedbank ”new top pick”

Det bedömer Morgan Stanley i den analys där investmentbanken höjer sin rekommendation för Swedbank till övervikt och där SEB fick sänkt rekommendation till undervikt. Morgan Stanley anger Swedbank som sitt nya förstahandsval i den nordiska banksektorn. Investmentbanken bedömer att marknaden räknar med att Swedbank kommer att få penningtvättsrelaterade böter på i storleksordningen 2,6-3,5 miljarder dollar.

PrivataAffärer - 28 jan 20 kl. 09:52

Morgan Stanley: Så påverkas hotellsektorn av virusepidemin

”Sars-epidemin tyngde resandet under 2003 och investerare har frågat oss om revpar-data för denna period som en jämförelse till nuvarande coronavirusutbrott. Andra epidemier som Mers, fågelinfluensan och Ebola hade en mindre utbredd påverkan”, skriver investmentbanken. I Asien-Stillahavsregionen föll revpar 31 procent i det andra kvartalet 2003, mot -6 och -3 procent i Europa samt USA.

PrivataAffärer - 26 nov 18 kl. 13:00

Morgan Stanley: Det våras för tillväxtmarknaderna

Aktiemarknaderna i tillväxtländerna har inte levererat under 2018 men den amerikanska investmentbanken ser tydliga tecken på en vändning, samt att tillväxten sakta men säkert stabiliseras. Av det skälet uppgraderar Morgan Stanley tillväxtmarknadsaktier till övervikt, från undervikt. Många investerare har dragit sig ur tillväxtmarknaderna under nedgången i år.

Posh24 - 06 sep 13 kl. 09:06

Ullared-Morgan har gett upp kärleken för tv-karriären!

Morgan Karlsson har snabbt blivit en folkkär svensk tv-profil tillsammans med kollegan Ola-Conny Wallgren. Just nu är radarparet högaktuella med programmet "En stark resa - med bil", där de bilar genom Europa. Men trots att karriären går som på räls - eller väg - har Morgan smakat på baksidan av det liv han lever.

PrivataAffärer - 26 mar 19 kl. 11:41

Morgan Stanley: Kommande recession inte inprisad i Sandviks kurs

Banken radar i analysen upp indikationer på att industrikonjunkturen har vänt och konstaterar i sammanhanget att tillväxten för Sandviks division för vändskär, SMS, till mer än 90 procent korrelerar med industriproduktionen i Europa. ”Vi sänker våra estimat för ebit 2019 och 2020 med 8 och 12 procent för att på lämpligt sätt återspegla den förändrade marknadsdynamiken. Våra estimat för vinst per aktie 2019-2020 ligger 8-9 procent under konsensus”, skriver Morgan Stanley i analysen och förutspår att Sandviks justerade vinst per aktie 2019 kommer att minska för första gången sedan 2015.

PrivataAffärer - 30 jul 18 kl. 08:16

JP Morgan höjer Volvo-aktien

Volvo stängde på 153:45 kronor i fredags och har gått upp med drygt 10 procent den senaste månaden. ”Vi tror att Volvos bränsletank är full och att bolaget har ytterligare potential att leverera”, skriver JP Morgan om Volvo som enligt investmentbanken fortsätter att imponera vad gäller ”genomförande” och resultatutveckling. Banken tror även att nuvarande cykel på lastbilsmarknaden kommer att vara längre än vad många tror.

PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 09:46

Morgan Stanley tipsar om fem verkstadsaktier inför 2019

Enligt Morgan Stanley bör man inför 2019 äga fem aktier: Epiroc, Prysmian, Spectries, Siemens och Weir. Däremot bör man undvika Atlas Copco, Electrolux, Landis+Gyr, Legrand och Schindler. Vad gäller de nordiska aktierna i sektoranalysen är följande en sammanfattning av Morgan Stanleys åsikter och kommentarer: Epiroc – Bäst i klassen vad gäller gruvutrustningskvalitet och rimlig värdering.

PrivataAffärer - 17 mar 20 kl. 12:34

JP Morgan: Peak av virusfall i slutet av mars

JP Morgan pekar ut en vändning i kurvan för Italien redan om en vecka i en beräkningsmodell som ämnar indikera antalet ”aktiva fall” och således räknar bort tillfrisknade och avlidna. Modellen kan således ses som en indikator för vilken stress som väntar sjukvården. På tisdagen låg siffran, som enligt JP Morgan kommer peaka på 80.

VA - 27 sep 11 kl. 08:43

Hopp om åtgärder i Europa

27 september Vid stängning var Dow Jones upp 2,5 procent till noteringen 10.044, det bredare S&P 500 steg 2,3 procent till 1.163, medan Nasdaq Composite lyfte 1,4 procent till 2.

SvD - 30 aug 15 kl. 19:01

Morgan Johansson om extra EU-krismöte: ”Nödvändigt”

Tyskland, Frankrike och Storbritannien vill ha ett akutmöte om migrantkrisen i Europa. Bra, säger migrationsminister Morgan Johansson och kräver att EU:s medlemsländer öppnar upp för fler lagliga vägar in i Europa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.