SR > Nyheter

Saturday, 24 October, 05:02

SR - 18 sep 20 kl. 13:33

Rekordöverskott för Sveriges kommuner i årSveriges kommuner har under coronakrisen fått mer statligt stöd än någonsin. Men kostnaderna har inte varit så höga som man befarade. I höst räknar SKR därför med ett rekordstort budgetöverskott..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, SKR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordöverskottför Sveriges , kommuneri , år
DI - 21 aug 14 kl. 13:39

Rekordöverskott i kommunerna

Sveriges kommuner går med rekordöverskott. Förra året redovisades ett överskott på drygt 15 miljarder kronor i den skattefinansierade verksamheten, enligt tidningen Dagens Samhälle..

Sydöstran - 24 okt 19 kl. 06:00

Sölvesborg går mot nytt rekordöverskott

Sölvesborgs finanser på väg mot rekordöverskott. Trots detta väljer man att göra en besparing på fem miljoner på tjänster..

DI - 10 feb 15 kl. 15:48

Rekordöverskott för Tysklands utrikesaffärer

Tyskland hade 2014 ett överskott i affärerna med utlandet på rekordhöga 215,3 miljarder euro. Det är mer än Kina. Och summan lär växa 2015..

DN - 21 aug 14 kl. 12:39

Rekordfyllda kassor i kommuner

Sveriges kommuner går med rekordöverskott. Förra året redovisades ett överskott på drygt 15 miljarder kronor i den skattefinansierade verksamheten, enligt tidningen Dagens Samhälle..

DI - 08 aug 14 kl. 07:06

Rekord för kinesiskt handelsöverskott

Kinas handelsbalans visade ett rekordöverskott på 47,3 miljarder dollar under juli (cirka 330 miljarder kronor)..

SN - 12 nov 13 kl. 20:36

Landstinget mot rekordöverskott

Landstingets ekonomi fortsätter att förbättras. Det framgår av årets andra delårsrapport som landstingsstyrelsen nu har lagt till handlingarna. — Det är viktigt med en stabil ekonomi när vi samtidigt bygger om på våra sjukhus, säger finanslandstingsrådet Åsa Kullgren (S)..

DI - 08 sep 15 kl. 11:32

Rekordöverskott för Tysklands handel

Tyska handelssiffror visar det största överskottet i handelsbalansen som hittills uppmätts. Både exporten och importen steg mer än väntat..

DalaDemokraten - 04 okt 17 kl. 08:01

Kommunkoncernen Smedjebacken räknar med rekordöverskott i år

– Vi är inne i en högkonjunktur, säger Fredrik Rönning (S), kommunalråd i Smedjebacken, som en förklaring till kommunens goda ekonomi..

Dalarnas tidningar - 04 okt 17 kl. 08:01

Kommunkoncernen Smedjebacken räknar med rekordöverskott i år

– Vi är inne i en högkonjunktur, säger Fredrik Rönning (S), kommunalråd i Smedjebacken, som en förklaring till kommunens goda ekonomi..

SR - 13 feb 18 kl. 12:13

Rekordöverskott för bankerna

Bankernas bolånemarginaler har nått nya rekordnivåer, de högsta sedan 2002, visar en ny rapport från Finansinspektionen..

Barometern - 07 mar 18 kl. 15:52

Rekordöverskott i kommunen på 137 miljoner

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Många surfar med kinesisk teknik hemma

I veckan kom beskedet att kinesiska Huawei och ZTE inte får vara med när Sveriges 5G-nät ska byggas. Samtidigt är det väldigt många som surfar med teknik från dem i hemmen..

SR - 7 timmar sedan

Nytt fredsavtal mellan Israel och Sudan

Sudan sällar sig nu till de länder som sluter fredsavtal med Israel, som det tredje landet på kort tid efter Förenade Arabemiraten och Bahrain. Nyheten annonserades av Donald Trump, som samtidigt tog bort Sudan från listan över länder som sponsrar terrorism. Han kallade nyheten för en stor seger för USA och för fred i världen..

SR - 7 timmar sedan

”Rör sig inte om en massgrav”

I veckan gjordes upptäckten av en massgrav med patienter som dött i spanska sjukan vid Frösöns mentalsjuhus i Östersund. Men nu säger Maria Press, som är enhetschef på Länsarkivet i Östersund, att det inte finns belägg för det skulle röra sig om en massgrav, och kritiserar mediehanteringen av frågan..

SR - 8 timmar sedan

Israel och Sudan upphör med aggressioner

Israel och Sudan kommer att normalisera sina förbindelser och upphöra med alla aggressioner. Det är innebörden i ett avtal som i kväll offentliggjorts av USA:s president Donald Trump..

SR - 8 timmar sedan

Coronasmitta bekräftad bland svenska minkar

Det första fallet av corona smittade minkar har upptäckts i Sverige. Efter smittspridning mellan just minkar och människor i bland annat Nederländerna och Danmark, som resulterat i massavlivning, är frågan nu hur man stävja liknande utgång i Sverige..

SR - 9 timmar sedan

Lövin om EU:s klimatlag: I stort sett nöjd

EU:s miljöministrar har idag enats om stora delar av den lag som ska göra EU klimatneutralt till år 2050. Svenska ministern Isabella Lövin är nöjd, även om hon inte fick gehör för flera av Sveriges krav..

SR - 9 timmar sedan

Danmark skärper coronarestriktionerna

Max tio personer får vara församlade, munskydd ska bäras på alla offentliga platser inomhus och alkohol får inte säljas efter klockan 22. Efter en ökad smittspridning meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen ikväll att nya coronarestriktioner kommer tas i bruk..

SR - 10 timmar sedan

Låga kreditförluster för alla svenska storbanker

Nordea rapporterade i dag en vinst på 11 miljarder för tredje kvartalet. Därmed följer banken övriga svenska storbanker som rapportera i veckan. – Låga kreditförluster och goda vinster, säger Ekot ekonomikommentator Kristian Åström.

SR - 11 timmar sedan

FHM vill utreda isolering av smittade demenssjuka på boenden

Folkhälsomyndigheten vill se över möjligheten att kunna isolera demenssjuka med covid-19 på äldreboenden..

SR - 11 timmar sedan

L öppnar för att släppa lagkrav om las-utredningen

Nu kommer ett nytt besked från Liberalerna i den infekterade las-frågan. Partiet öppnar nu för att släppa kravet på att den omdiskuterade las-utredningen ska bli lag, och i stället låta överenskommelsen mellan två av de tre parterna på arbetsmarknaden, PTK och Svenskt näringsliv, men inte LO, ligga till grund för lagstiftning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.