DN > Nyheter

Wednesday, 28 October, 23:53

DN - 18 sep 20 kl. 13:28

Swedbank utreds av Finansinspektionen
Läs mer på DN
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbankutreds av , Finansinspektionen
Dagens PS - 18 nov 19 kl. 17:06

Swedbank brottsutreds i Estland – aktien sjunker

Estlands finansinspektion uppger att Swedbank kan ha brutit mot lagen i sin verksamhet. Som en följd har bankens aktie sjunkit strax före stängning på måndagen.  Det är Reuters som rapporterar att Swedbank återigen är i rampljuset för problematiska affärer i Baltikum.

VA - 17 feb 11 kl. 16:06

Swedbank förtidsinlöser och återköper förlagslån

17 februari I sitt arbete med att hantera sin kapitalstruktur har Swedbank ansökt om och beviljats tillstånd från Finansinspektionen att återköpa utgivna efterställda så kallade Tier 2-lån till ett värde av 10 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Tillståndet från Finansinspektionen, FI, är giltigt till och med den 15 april 2011.

Dagens PS - 03 sep 19 kl. 07:53

Finansinspektionen avgör ödet för Swedbanks vd

Nu ska det prövas om han är lämplig som ny banktopp – kan ta två månader. I Danmark stoppade myndigheterna tidigare den vd som Danske Bank hade utsett i spåren av penningtvättsskandalen, som tvingade den förre vd:n Thomas Borgen att avgå. Jacob Aarup-Andersen, som skulle ta över vd-stolen i Danske Bank, ansågs ha för dålig erfarenhet och fick därför nobben av den danska finansinspektionen, skriver SvD Näringsliv och förklarar att Jens Henriksson, som utsetts till Swedbanks nye vd, ska genomgå en liknande prövning hos den svenska Finansinspektionen.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 07:19

Swedbank flaggar för kreditförluster på 2,2 miljarder

Banken hänvisar i första hand till den kris som covid-19-epidemin utlöst. ”Försämrade makroekonomiska prognoser leder dock till att våra kreditreserveringar ökar. Vi har i vår bedömning gjort ett antal överväganden och däribland beaktat de omfattande stimulanspaketen som myndigheterna just nu genomför”, skriver banken.

Dagens PS - 29 okt 19 kl. 10:37

Swedbank prövas för sanktioner även i Estland

Swedbank kommer även att sanktionsprövas lokalt av Finansinspektionen i Estland, uppger banken i en kommentar. Det uppger banken i en kommentar efter att den svenska Finansinspektionen beslutat att inleda en sanktionsprövning av bristerna i bankens arbete mot penningtvätt i Baltikum. ”I bankens svar på Finansinspektionens avstämningsskrivelse den 16 september 2019 konstaterades att bankens iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med Finansinspektionens.

Cornucopia - 10 jul 20 kl. 11:22

Ingen dröjsmålsränta på Swedbanks penningtvättböter från Finansinspektionen

Penningtvättbanken Swedbank har ingen dröjsmålsränta på fakturan om 4 GSEK de fått från Finansinspektionen (FI) som sanktion för att ha tvättat ryska pengar. Förmodligen kommer inte heller SEB få någon dröjsmålsränta. Detta innebär att bankerna i princip kan skita i att betala och bara bokföra böterna som en skuld.

Realtid - 10 timmar sedan

EEW: EKN, Swedbank och striden om borgensförbindelsen

Åtta år efter konkursen i Eco Supplies väntar Swedbank och Exportkreditnämnden fortfarande på pengar från Svante Kumlin. Striden om en personlig borgensförbindelse på 20 miljoner kronor pågår i svensk domstol och det är långt till en slutlig dom..

BT - 11 apr 14 kl. 15:05

Uppdatering bakom Swedbank-haveri

En rutinmässig uppdatering hos Swedbank gick fel och gjorde att bankens kunder under sex timmar natten mot fredagen varken kunde använda onlinetjänster eller bankkort. – Vi måste säkerställa att det inte upprepas, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. Exakt vad som gick fel på torsdagskvällen är inte utrett än.

PrivataAffärer - 20 feb 19 kl. 16:27

Bolund om Swedbank: Systemet har varit för tandlöst

– Systemet har nog varit för tandlöst, konstaterar han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. – Det är naturligtvis oerhört allvarligt att svenska banker berörs av rapporter om penningtvätt och terrorfinansiering, säger finansmarknadsministern. – Risken är att förtroendet minskar för det svenska banksystemet.

Realtid - 21 feb 19 kl. 07:49

Finansinspektionen blundade för varningarna i Swedbank

Finansinspektionen blundade för varningarna i Swedbank, Swedbank avvisar kraven om extern utredning, Cushman & Wakefield rekryterar från CBRE och Negativt resultat för Fjärde AP-fonden. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet torsdag..

PrivataAffärer - 19 mar 20 kl. 17:53

Swedbank får böta 4 miljarder

Det framgår av ett pressmeddelande från Finansinspektionen där det hänvisas till resultatet av de två parallella undersökningarna av moderbolaget Swedbank AB och dess dotterbolag i Estland som har genomförts av svenska Finansinspektionen (FI) och estniska Finantsinspektsioon. Myndigheterna bedömer att sanktionen och föreläggandet inte äventyrar bankens nuvarande verksamhet eller dess kunder. Banken är välkapitaliserad och har en god likviditetstäckningsgrad, enligt myndigheterna.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Vårbynätverkets ledare har gripits i Spanien

Mannen flögs till Sverige i veckan och sitter häktad, misstänkt för stor mängd brott..

DN - 9 timmar sedan

”Gör det billigare och enklare att äga bil”

Nödvändig för att få vardagen att gå ihop för miljontals svenskar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.