DN > Ekonomi

Friday, 30 October, 01:45

DN - 18 sep 20 kl. 13:17

Högskoleprovet blir av i höstDet blir högskoleprov i höst. Årets anmälan till det omdiskuterade högskoleprovet kommer att lösas genom först till kvarn-principen,.
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högskoleprovetblir av i , höst
YLE - 08 apr 16 kl. 12:36

Benjamin övar på huvudräkning inför högskoleprovet

Vill du studera i Sverige i höst, gäller det att lyckas i det nationella högskoleprovet som delvis avgör om du blir antagen eller inte. I den här delen av serien Inträdesprovscoachen berättar Benjamin Sundelin hur han förbereder sig inför provet. Till skillnad från Finland har Sverige inte skilda inträdesprov till olika utbildningar.

YLE - 02 mar 17 kl. 11:41

Toppbetyg räcker inte till längre - Emilia måste skriva högskoleprovet

Det har blivit svårare för finländare att bli antagna till universitet i Sverige, det här efter en betygsreform som trädde i kraft i januari. För Emilia Winqvist betyder det här att hon måste skriva högskoleprovet, med bara tre månaders förvarning. Finländare med goda betyg har tidigare kunnat segla in på svenska universitet, men från och med årsskiftet har det blivit svårare.

Nyan - 14 jul 18 kl. 11:05

Åldersgräns för högskoleprovet

Den svenska regeringen inför åldersgräns på 18 år för att skriva högskoleprovet. Åldersgränsen införs från och med år 2022.
Regeringen i Sverige inför en ny åldersgräns för alla som skriver högskoleprovet.

Magazin24 - 19 okt 12 kl. 14:32

S: Lika villkor för alla att göra högskoleprovet

En argumentation om att Högskoleprovet ska vara lika tillgängligt för alla, även för människor som är gravt synskadade. I dagarna kommer cirka 51 300 personer att skriva högskoleprovet, varav 2159 utav dem på Mälardalens högskola. Många skriver inte provet för första gången.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 14:54

Grovt organiserat fusk på högskoleprovet

Lund Lunds Universitet har informerats av polisen om ett nätverk som säljer provsvaren på högskoleprovet i realtid.
- Det är direkt osmakligt, säger Jan Lundkvist, huvudansvarig för högskoleprovet vid Lunds UniversitetIdag gör tusentals människor högskoleprovet. Ett bra resultat kan leda till en plats på en attraktiv utbildning och i förlängningen ett bra jobb med hög lön.

Dagens PS - 24 okt 16 kl. 10:22

Så prickar du rätt på högskoleprovet

Dagens PS har tidigare berättat om utbrett fusk med högskoleprovet och hur studenter betalar dyrt för att få kanonresultat. Priset för det är högt, närmare bestämt 99.000 kronor för toppresultatet 1,9.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är supertipsen du behöver kunna inför högskoleprovet

Är du en av de drygt 80 000 som anmält dig till att skriva högskoleprovet nu på lördag? Här får du några tips som kan hjälpa dig. LÄS MER: 9 viktiga steg – plugga såhär och leverera på högskoleprovet Simon Strålberg och Petronella Berke har båda fått toppbetyget 2,0 på högskoleprovet.

Kristianstadsbladet - 26 okt 13 kl. 18:30

Ovanligt många skrev högskoleprovet

Omkring 60 000 personer svettades över högskoleprovet på lördagen. - Det är en extrachans, säger Åke Lernefalk på Universitets- och högskolerådet.
Från nio på morgonen till efter klockan 16 på eftermiddagen hördes pappersbläddrande, pennskrivande och möjligtvis en och annan uppgiven suck på 120 orter runt om i landet.

BT - 26 okt 13 kl. 18:32

Ovanligt många skrev högskoleprovet

Omkring 60 000 personer svettades över högskoleprovet på lördagen. - Det är en extrachans, säger Åke Lernefalk på Universitets- och högskolerådet.Från nio på morgonen till efter klockan 16 på eftermiddagen hördes pappersbläddrande, pennskrivande och möjligtvis en och annan uppgiven suck på 120 orter runt om i landet.

SN - 27 apr 15 kl. 15:33

Här fick ingen 2,0 på högskoleprovet

I Mälardalen kan man göra högskoleprovet i fem städer: Västerås, Köping, Katrineholm, Nyköping och Eskilstuna. I SN:s spridningsområde är det alltså främst Nyköping – enhet 21 – som gäller om högskoleprovet ska skrivas. Totalt var det 460 personer som skrev provet i det här området – och inte en enda av dem fick det högsta betygssnittet på 2,0 poäng.

Nyan - 20 aug 15 kl. 16:21

Högskoleprovet blir av på Åland

Universitets- och Högskolerådet i Sverige, UHR, har beslutat att genomföra högskoleprovet hösten 2015 på Åland. Beslutet gäller dock bara höstens provtillfälle. Det var ännu oklart i början av veckan huruvida ålänningarna skulle behöva åka till Sverige för att göra högskoleprovet efter att Stockholms universitet sa upp sitt samarbete med Högskolan på Åland.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Covid-19-expert: Här är de mest lovande läkemedlen

Än så länge är bara två läkemedel godkända för behandling av covid-19 i Sverige, men fler är på gång..

DN - 8 timmar sedan

Fortsatt oklart om förlängda permitteringsregler

Vid årsskiftet löper de generösa reglerna för korttidspermittering ut. Men huruvida de kommer förlängas är fortfarande oklart..

DN - 9 timmar sedan

Tre drabbas av miljardkostnader när Huawei slängs ut

Mobiloperatören Tre drabbas av miljardkostnader när kinesiska Huawei portas från det svenska 5G-nätet..

DN - 10 timmar sedan

Sverige slopar kontanter snabbast i världen

Kontantanvändningen i Sverige är nere på den lägsta nivån någonsin. Färre än var tionde betalning sker med kontanter, enligt en ny rapport….

DN - 11 timmar sedan

Inga ändringar från ECB

Europeiska centralbanken lämnar som väntat styrräntan oförändrad på noll procent..

DN - 13 timmar sedan

Spotify slår förväntningarna

Antalet prenumeranter ökar markant och Spotify ser nu en stor efterfrågan på nya marknader..

DN - 13 timmar sedan

Få de senaste nyheterna från DN direkt på mobilens hemskärm

Om du har uppdaterat till den senaste versionen av Iphones operativsystem kan du nu få DN:s nyheter direkt på hemskärmen..

DN - 16 timmar sedan

Försiktig öppning på Stockholmsbörsen

Efter gårdagens kraftiga kursfall är det mera försiktig utveckling på Stockholmsbörsen..

DN - 16 timmar sedan

Byggnads: Ställningsbranschen är ”symbolen för arbetslivskriminalitet”

Fackförbundet Byggnads ska specialgranska företag som sätter upp byggnadsställningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.