Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 27 October, 13:36

Aftonbladet - 18 sep 20 kl. 13:08

Den svåra konsten att rekrytera spioner▸ Om hur man rekryterar spioner, Kinas allt mer aggressiva politik och att grunden för nästa försvarsbeslut verkar vara klar nu.
Av och med Annika Nordgren Christensen, Patrik Oksanen, Amanda Wollstad, Johan Wiktorin och Anders Lindberg.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Annika Nordgren Christensen, Oksanen, Wollstad, Wiktorin, Anders Lindberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den svåra, konstenatt , rekrytera, spioner
Cornucopia - 13 sep 20 kl. 11:42

Långläsning: "Spioner maskerade till turister" - som man känner sig själv - sovjetisk propaganda och kontraspionage

"För vårt sovjetiska moderland!"Nedan har en läsare ("skribenten") gjort ett referat och delvis översättning av den gamla sovjetiska propagandaskriften och kontraspionagehandboken "Spioner maskerade till turister" från 1963. En mycket intressant historia, tillika aktuell på många sätt än idag.

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 08:00

Från kaos till klarhet. Första världskriget i konsten

Det har förflutit exakt hundra år sedan första världskriget bröt ut och världen bevittnade en av de mest omvälvande händelserna i modern historia. Det var under denna tid som stridsvagnen uppfanns, stridsgas användes för första gången och kulsprutan blev vanlig. Många är de som på olika sätt har satt ord och bild på första världskriget för att öka medvetenheten om krigets följder och framförallt individernas erfarenheter.

HBL - 19 dec 14 kl. 19:54

Militärforskare: Spioner intresserade av finsk säkerhetspolitik

Den allt aktivare och öppnare säkerhetspolitiska diskussionen i Finland har gjort att Finland blivit intressant för utländska spioner. Den utländska underrättelseverksamheten i Finland ligger i dag på samma nivå som under kalla kriget.Då spionskandalen med dold avlyssningsapparatur för mobiltelefoner uppdagades i Oslo förra veckoslutet uttalade sig finska Kommunikationsverket och sade att man inte har påträffat att utländska länder använder motsvarande spionapparatur i Finland.

Kristianstadsbladet - 08 apr 13 kl. 03:55

Konsten att styra världsmarknaden

Vem bestämmer om vad företag och konsumenter ska köpa, och vad de ska betala?
En svensk företagare tillverkar produkter som han försöker sälja, i Sverige och utomlands. Han sätter ett pris som ska täcka hans kostnader och ge en liten vinst ?

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 15 kl. 04:00

Konsten att plocka bort sig själv från kartan

Att vara friidrottare är ensamt. I den egna träningen handlar det ofta om repetitioner dag in och dag ut. Att vara friidrottare på elitnivå gör det inte mindre ensamt.

Dagensanalys.se - 18 aug 16 kl. 09:03

6 skäl varför ni måste rekrytera en Digital Manager

Den digitala utvecklingen ökar och accelererar hela tiden och det är allt svårare att hänga med i alla digitala trender som växer exponentiellt. Det krävs en ny organisation med nya funktioner för att kunna klara av att hänga med. En befattning som kommer att bli allt mer viktig de närmaste åren är en Digital Manager som följer med i utvecklingen och fångar upp de viktigaste trenderna så att man kan optimera affären till digitala utvecklingen och kapitalisera på de nya förutsättningarna.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 07:38

Rekrytera smartare för ökad mångfald

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
När man blir medveten om sina fördomar kan man nå målen för att skapa mångfald på våra arbetsplatser, skriver Mikael Drakenberg och Magnus Dalsvall.
För att kunna rekrytera smartare och rekrytera för framtiden så måste vi bli medvetna om våra fördomar, förstå då kan vi minska risken för att vi väljer bort en individ som söker jobb på grund av hans eller hennes utländska namn eller etniska bakgrund. Dessutom måste fler bli medvetna om fördelarna av att rekrytera med hjälp av de sociala medierna på ett ansvarsfullt och effektivt sätt.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

Expressen - 20 okt 14 kl. 13:30

Expert: "Vilande" spioner finns i Sverige

Kontraspionaget vid Säpo försöker under ubåtsjakten få koll på alla vilande spioner – så kallade illegalister – som ryska staten under falsk identitet har skickat till Sverige. – Säpo känner till en del av dem – men hur många de är totalt är det bara Ryssland som vet, säger säkerhetsexperten Joakim von Braun. KGB-översten Boris Grigorjev var spion i Sverige 1977–1982 – ofta skuggad av Säpo.

BT - 23 dec 14 kl. 06:00

CIA-tips för spioner

Wikileaks har offentliggjort två dokument från den amerikanska underrättelseorganisationen CIA, där råd ges till spioner på resa. Bland de handfasta instruktionerna från 2011 och 2012 finns olika strategier för hur spionen ska undvika en andra granskning vid flygplatskontroller. Några tips är tämligen givna: Köp inte en enkel flygbiljett med kontanter dagen innan avresa.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 17 kl. 16:26

Ryska spioner åtalas för Yahooattack

Ryska spioner låg bakom flera stora hackerattacker mot Yahoo 2014. Två ryska spioner och två hackare ska åtalas, rapporterar Washington Post. Det amerikanska justitiedepartementet väntas tillkännage åtalet senare i dag, enligt tidningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.