SR > Nyheter

Tuesday, 27 October, 13:35

SR - 18 sep 20 kl. 13:10

Polen nära regeringskrisPolen kan vara nu på väg mot en regeringskris. Det efter att Lag och Rättvisas koalitionspartners valde att inte rösta för en rad förslag som Lag och Rättvisa hade lagt fram i parlamentet i går natt. Däribland ett som handlar om att stärka djurskyddet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lag, Rättvisas, Rättvisa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polen, nära, regeringskris
Sydsvenskan - 01 jan 16 kl. 18:18

Detta kommer vi att prata om 2016

Det politiska året 2016 blir minst lika intensivt som det gångna. Flyktingkris och terror. Blir det nyval i Sverige?

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

”Går att planera brott och intrång med informationen”

Säkerhetsföretaget Gunnebo har utsatts för ett dataintrång, som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut. Enligt Ekots IT-reporter Sven Carlsson blir attacker av detta slag allt vanligare..

SR - 45 minuter sedan

Trots lägre elpris och pandemi – bättre resultat för Vattenfall

Det statliga energibolaget Vattenfall gjorde en vinst för det tredje kvartalet på 4,5 miljarder kronor. Motsvarande kvartal förra året var visserligen vinsten nästan dubbelt så hög men räknar man bort inkomster som man hade då från försäljning av verksamhet i Tyskland så gick det faktiskt lite bättre i år, noterar Vattenfalls avgående vd Magnus Hall..

SR - 1 timme sedan

Diplomatisk konflikt kring terroranklagad oppositionsledare

Det har brutit ut en diplomatisk konflikt mellan Venezuela och Spanien. Den venezuelanske oppositionsledaren Leopoldo López, som anklagats för terrorism i sitt hemland, flydde från Caracas och dök överraskande upp i Madrid i helgen..

SR - 1 timme sedan

Gunnebo om läckan: Ett brott av avancerad kriminell verksamhet

Efter dataintrånget hos säkerhetsföretaget Gunnebo som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut reagerar nu Gunnebos VD Stefan Syrén på uppgifterna..

SR - 1 timme sedan

Regeringen kritisk till EU-förslag om minimilöner

Regeringen är mycket kritisk till att EU-kommissionen går vidare med planerna på ett direktiv om minimilöner i Europa. Förslaget som presenteras i morgon har Ekot tagit del av och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark är bekymrad..

SR - 1 timme sedan

FHM saknar mandat att beordra labb att ställa om

Folkhälsomyndigheten kunde inte beordra regionernas laboratorier att ställa om för att kunna analysera coronaprover. Detta gjorde att att flera regioner avvaktade, trots att myndigheten efterfrågade omställningen..

SR - 2 timmar sedan

Domare i USA:s Högsta domstol sitter på livstid

USA:s högsta domstol avgör om lagförslag bryter mot konstitutionen. – Det innebär att domstolen kan besluta om en rad heta och känsliga frågor som till exempel aborträtten, rätten att bära vapen och samkönade äktenskap, säger Fernando Arias, Sveriges Radios korrespondent i New York..

SR - 2 timmar sedan

Ryssland skärper munskyddskrav

Ryssland skärper nu kraven på munskydd på vissa offentliga platser sedan antalet nya coronafall fortsätter att öka i landet, rapporterar Reuters..

SR - 2 timmar sedan

En miljon vietnameser evakueras i väntan på tyfonen Molave

Flera länder i Sydostasien har drabbats hårt av flera tropiska stormar som dragit in över regionen med starka vindar och kraftiga skyfall. I Vietnam har myndigheterna beordrat evakuering av över 1 miljon invånare för att skydda befolkningen mot en tyfon som är på väg..

SR - 3 timmar sedan

Allt fler barn undernärda i krigets Jemen

Antalet barn som lider av undernäring har skjutit i höjden i delar av Jemen, varnar FN i en ny rapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.