SR > Nyheter

Saturday, 24 October, 20:01

SR - 18 sep 20 kl. 13:06

Ramberg: Länge eftertraktat mål för SNästa år sänks skatten för Sveriges pensionärer, efter en överenskommelse mellan regeringen, Liberalerna och Centerpartiet. Siktet är inställt på att skillnaden i beskattning mellan pensionärer och andra kommer att vara helt borta två år senare, den 1 januari 2023. Förslaget presenteras i regeringens höstbudget, men har samtidigt en betydligt längre historia än så, enligt Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, Centerpartiet, Ekots, Tomas Ramberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ramberg, Länge, eftertraktatmål för S
SR - 09 okt 16 kl. 21:22

Ramberg om partiledardebatten: Hett om Åkessons öron

Den senaste tidens avslöjanden om Sverigedemokraterna var det som fick känslorna att svalla mest i Sveriges Televisions partiledardebatt. Det var länge sedan Jimmie Åkesson möttes av så bred och hård kritik, konstaterar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 04 maj 19 kl. 17:07

Ramberg: Bolunds politiska profil är illa tajmad

Per Bolund har länge fått leva med en högerstämpel. Det har till exempel hållits mot honom att han en gång argumenterade för platt inkomstskatt. Bolund driver inte detta som politiskt krav men hans politiska profil är illa tajmad för att bli vald till språkrör just nu, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 23 mar 20 kl. 08:21

Ramberg: Löfvens linje – auktoritär frivillighet

Statsministerns tal till nationen hölls när Sverige står och darrar inför de kommande dagarnas påfrestningar på sjukvården. Än så länge fortsätter regeringen på frivillig-linjen, men det är en auktoritär frivillighet, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 29 dec 14 kl. 13:10

Ramberg om uppgörelsen mellan blocken: En optimistkalkyl

Hur länge håller Decemberöverenskommelsen? På papperet gäller den till 2022 men mycket talar för att det är en optimistkalkyl. Även om den nya riksdagsetiketten skulle hanka sig fram hela innevarande mandatperiod blir valet 2018 ett svårpasserat elddop..

SR - 11 feb 15 kl. 15:22

Ramberg: Därför blev det en uppgörelse

Det var inte länge sedan folkpartiledaren Jan Björklund glatt förutspådde att en riksdagsmajoritet skulle tvinga regeringen att införa betyg från fjärde klass. Så varför blev det då en uppgörelse idag?.

SR - 15 sep 15 kl. 16:48

Ramberg: Löfven håller sig på gamla spåret

Det fanns inga spår av krismedvetande i statsministerns regeringsförklaring. Trots en radikalt förändrad politisk debatt och deprimerande opinionssiffror trampar Stefan Löfvens regering vidare enligt sin sen länge uppgjorda plan..

SR - 23 nov 17 kl. 14:49

Video: Jimmie Åkesson var länge Stålmannen

SD bara växte och växte – men sedan hände något.  Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg om partiet som under flera år varit en framgångsmaskin..

YLE - 01 aug 16 kl. 04:58

Gästhamnarna blir allt dyrare men servicen bättre – kolla hamnavgifter på din rutt här

Gästhamnarna tar i medeltal nästan 20 euro i hamnavgift per dygn, visar Yle Nyheters kartläggning. Vill man besöka de större gästhamnarna ska man vara beredd att betala en hamnavgift på närmare 30 euro. Men samtidigt som hamnavgifterna stigit har också servicen blivit bättre.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 11:42

Kritiken mot Lambertz hårdnar

Justitierådet Göran Lambertz får kraftig kritik från domarkollegor för sitt agerande i fallet Thomas Quick. Ordföranden i Juseks domstolssektion anser att han bör lämna HD.
- Många av oss domare skäms för Göran Lambertz, säger Anders Alenskär, ordförande för domstolssektionen i fackförbundet Jusek, till Dagens Nyheter.

BT - 28 nov 13 kl. 11:44

Kritiken mot Lambertz hårdnar

Justitierådet Göran Lambertz får kraftig kritik från domarkollegor för sitt agerande i fallet Thomas Quick. Ordföranden i Juseks domstolssektion anser att han bör lämna HD. - Många av oss domare skäms för Göran Lambertz, säger Anders Alenskär, ordförande för domstolssektionen i fackförbundet Jusek, till Dagens Nyheter.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 12:05

Kritiken mot Lambertz hårdnar

Justitierådet Göran Lambertz får kraftig kritik från domarkollegor för sitt agerande i fallet Thomas Quick. Ordföranden i Juseks domstolssektion anser att han bör lämna HD.
- Många av oss domare skäms för Göran Lambertz, säger Anders Alenskär, ordförande för domstolssektionen i fackförbundet Jusek, till Dagens Nyheter.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Vintern är här – och så även ishalkan

Den första meteorologiska vintern har kommit till Sverige. Från Trerikesröset i norr till Åre i söder har dygnsmedeltemperaturen varit noll grader eller lägre i minst fem dygn..

SR - 1 timme sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

SR - 1 timme sedan

Efter restriktionerna – nattklubbsägare vill ha stöd

Nu ska det sluta klubbas och dansa, sa inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens i veckan. Vilket innebär att regeringen skärper reglerna för nattklubbar med danstillstånd..

SR - 2 timmar sedan

Fler reser utomlands under höstlovet än väntat

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands veckan som kommer..

SR - 2 timmar sedan

MP: Vi har inte förhandlat färdigt

Annika Hirvonen, som var Miljöpartiets representant i den migrationspolitiska kommitteen, är inte lika säker som justitieminister Morgan Johansson, om att det inte behövs fler förhandlingar..

SR - 3 timmar sedan

Ännu ovisst om två högskoleprov är möjligt till våren

På söndag hålls årets enda högskoleprov, för ett begränsat antal deltagare. Och regeringens ambition att det ska bli två högskoleprov till våren istället för ett ligger fast. Men den nationella samordnaren för högskoleprovet, Peter Honeth, vill ännu inte lova att det blir så..

SR - 3 timmar sedan

Oppositionen på väg mot seger i lokalval

På söndag hålls lokalval runt om i Ukraina. Val som ses som en viktig mätare av president Volodymyr Zelenskyjs popularitet. Sedan han valdes med stor majoritet förra året har hans opinionssiffror dalat påtagligt..

SR - 3 timmar sedan

Över tjugo döda efter bombdåd i Kabul

I Afghanistan har två separata bombdåd under dagen krävt över 20 människors liv. Minst tio personer dödades och tjugo skadades av en kraftig detonation utanför en skolbyggnad i västra Kabul. Flera är barn, enligt inrikesministeriet..

SR - 4 timmar sedan

Ministern: Huvuddelen av migrationsförhandlingen avklarad

Migrationsminister Morgan Johansson säger idag att Migrationskommitténs betänkande om en ny flyktingpolitik kommer att bli lagförslag, trots att Miljöpartiet bara stödjer 3 av 26 förslag i betänkandet. Det har regeringspartierna förhandlat om..

SR - 5 timmar sedan

Man knivskuren på centralstationen i Göteborg

I Göteborg har en man i 20-årsåldern blivit knivskuren i ben och rygg vid utgången från Centralstationen mot köpcentrat Nordstan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.