FriaTider > Nyheter

Tuesday, 20 October, 13:30

FriaTider - 18 sep 20 kl. 12:57

Skatten på plastpåsar ett "praktfiasko"
Läs mer på FriaTider

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatten, plastpåsarett , praktfiasko
Cornucopia - 30 jan 20 kl. 07:20

Riksdagen klubbade genom lag som höjer CO2-utsläppen - skatt på plastpåsar, även soppåsar och fruktpåsar

Riksdagen klubbade igår igenom den så kallade plastpåseskatten. Små och tunna plastpåsar, så kallade soppåsar eller fruktpåsar, ska beskattas med 30 öre styck och större eller grövre påsåar med 3:- SEK styck. Skatten leder till ökade utsläpp av klimatskadligt CO2, eftersom alternativa påsar ger mer utsläpp vid tillverkningen och under sin livstid enlig.

SVT - 28 okt 19 kl. 23:09

Svensk handel om höjd skatt på plastpåsar: ”Dåligt förslag”

Regeringen vill höja skatten på plastpåsar för att hjälpa miljön, vilket skulle kunna höja priset på plastpåsar till upp emot 7 kronor. Enligt finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är skattehöjningen ett sätt för Sverige att ta sitt globala ansvar, men organisationen Svensk Handel tror inte att en höjd skatt lösa problemen..

SmålandsPosten - 29 feb 20 kl. 05:30

Skatt på plastpåsar är ett steg i rätt riktning

I veckan kritiserade SD:s Christer Svensson den nya skatten på plastpåsar. Mer positiva är Miljöpartiets Magnus P. Wåhlin och Rebecka Le Moine.

Länstidningen i Södertälje - 05 mar 20 kl. 05:00

Efter nya skatten: Slut med plastpåsar i fruktavdelningen – Coop först att gå över till pappersalternativ

Den 1 mars infördes skatt på plastpåsar. Tre kronor blev skatten på bärkassar och varje frukt-....

YLE - 06 nov 13 kl. 17:53

Finländare använder bara fyra plastpåsar per år?

Finland är bäst i EU på att inte använda plastpåsar. Enligt EU-statistik används det årligen bara fyra plastpåsar per invånare. Men vad handlar det om för påsar?

YLE - 21 nov 14 kl. 21:01

EU minskar användningen av plastpåsar

EU-länderna har enhälligt godkänt en lag som ska minska användningen av tunna plastpåsar med 80 procent de närmaste tio åren. Beslutet gäller engångsplastpåsar av ett slag som är ovanliga i Finland, men vanliga i en del andra EU-länder. Statistik från 2010 visar att genomsnittsmedborgaren i EU använder närmare 200 sådana plastpåsar årligen.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 05:00

Plastpåsar förbjuds även på festivalen

MALMÖ Plastpåsar är sedan i våras förbjudna i torghandeln i Malmö. Snart kommer nästa steg och det blir att ta bort plastpåsar i samband med arrangemang som Malmöfestivalen, motionslopp, cirkus, loppmarknader med mera.– När Malmö stad upplåter mark kommer det inte att vara tillåtet att använda plastpåsar.

BT - 29 jan 20 kl. 19:35

JUST NU: Skatt på plastpåsar – och fruktpåsar

Den 1 mars införs skatt på plastpåsar. Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och varje frukt- och grönsakspåse beskattas med 30 öre.

Supermiljöbloggen - 18 apr 14 kl. 12:52

100 miljarder plastpåsar om året – nu vill EU minska användningen

Många av plastpåsarna hamnar i naturen. I onsdags sa Europaparlamentet sitt om EU-kommissionens förslag som handlar om att minska antalet plastpåsar i EU. Varje år sätts runt 100 miljarder plastpåsar ut på den europeiska marknaden, och runt åtta miljarder av dessa tros sluta som skräp i naturen.

Supermiljöbloggen - 05 okt 15 kl. 19:30

England inför miljöavgift på plastpåsar

Framöver kommer engelska shoppare få betala några kronor extra för en plastpåse i affären. England gör nu gemensam sak med Wales, Nordirland och Skottland och inför en miljöavgift på plastpåsar. Regeringen räknar med att detta kommer minska användningen av slit- och slängkassarna med minst 70 procent.

YLE - 16 apr 14 kl. 16:37

EU-parlamentet för färre plastpåsar

Lagförslaget i EU om att kraftigt minska på användningen av tunna plastpåsar tog i dag ett steg vidare. Europaparlamentet röstade på onsdagen med rösterna 539 för och 51 emot för förslaget att dra ner på bruket av engångsplastpåsar med 80 procent under de kommande fem åren. Referensen är EU-statistik från 2010, som säger att EU-medborgaren i medeltal använder 198 plastpåsar varje år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.