Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 31 October, 10:34

Cornucopia - 18 sep 20 kl. 12:31

Höjd tobaks- och alkoholskatt ska gå till försvaret - "omkring en krona" för en flaska vinFöreutom att sex miljarder årligen ska gå till försvaret via en skatt på bolån dolt som bankskatt, meddelar TT nu att en höjd skatt på tobak och alkohol ska ge förvaret en miljard om året. Det handlar om 25 öre för en långburk, "omkring en krona" för en flaska vin och "några kronor" för en flaska sprit. En krona till försvaret.Det ser alltså ut att handla om att lösa trycket på försvarspolitiken dubbelt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
TT, Den, Södermalm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, tobaksoch , alkoholskattska , till , försvaret, omkring, en krona för en flaska vin
Dagen - 15 apr 11 kl. 03:00

Fler kan tänka sig höjd alkoholskatt

Den alkoholliberala trenden i början av 2000-talet var en parentes. Nu är svenskarna åter positiva till en hög alkoholskatt. Trots att drickandet ökar stadigt för varje år.

YLE - 27 apr 14 kl. 10:02

"Sänkt alkoholskatt ingen rättvis lösning"

Finländare köper en tredjedel av all alkohol som säljs i Estland, rapporterade flera medier i veckan och hänvisade då till nyhetsbyrån BNS. En del av den här spriten skulle finländarna inte dricka om det inte var för de låga priserna i Estland, säger alkoholforskaren Esa Österberg vid Institutet för hälsa och välfärd THL. Nyhetsbyrån BNS rapporterar om estnisk statistik som visar att fyra av fem finländare som reser till Estland kommer tillbaka med alkohol i bagaget.

Regeringen - 03 jul 13 kl. 09:01

Ingen alkoholskatt på etanolbränslen

Regeringen har lämnat ett förslag om ändring i lagen om alkoholskatt till riksdagen. Syftet är att säkerställa att det tydligt framgår att alkoholskatt inte ska betalas för etanolbränslen, till exempel E85. Prop.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Patrik och Karin tog över Tobaks City

Det rör sig lite i affärslivet i Säter. Nyligen fick Sport Ewa nya ägare. Nu har även Tobaks City fått nya ägare i Patrik och Karin Larsson..

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 13 kl. 01:33

Hembrännare ska betala alkoholskatt

Två män från Timrå dömdes till fängelse i ett respektive fyra år när en stor sprithärva avslöjades i Västernorrland 2011. Nu slår förvaltningsrätten fast att de även ska betala alkoholskatt för spriten, skriver Dagbladet. Utifrån elräkningen gjorde Skatteverket bedömningen att en av männen tillverkat 28 323 liter alkohol i sin källare ?

Sydsvenskan - 01 mar 14 kl. 07:27

Samma pris trots höjd alkoholskatt

Vissa importörer sänker priset på vin för att kompensera för höjd alkoholskatt..

SmålandsPosten - 05 apr 14 kl. 00:30

Hög alkoholskatt riskabel folkhälsopolitik

Sittande regerings eftermäle lär utan tvekan präglas av stora och breda skattesänkningar, det krävs ingen siare för att förutspå det. Vad som däremot hamnat lite i skymundan är regeringens puritanska motto om att inte supa utan arbeta, något som bland annat finansminister Anders Borg (M) sagt vid upprepade tillfällen. Denna hållning brukar alltjämt träda fram när regeringen har pratat om behovet av höjningar av alkoholskatten.

Dagen - 13 apr 16 kl. 14:00

Positiva reaktioner på höjd alkoholskatt

Det blir höjd alkoholskatt i höstbudgeten. Beskedet välkomnas av bland andra IOGT-NTO..

Dagen - 13 apr 16 kl. 14:00

Positiva reaktioner på höjd alkoholskatt

Det blir höjd alkoholskatt i höstbudgeten. Beskedet välkomnas av bland andra IOGT-NTO..

SvD - 30 sep 16 kl. 13:07

”Höjd alkoholskatt slår ut ett hantverksskrå”

Låt de små bryggerierna få lägre alkoholskatt. Denna regel tillämpas redan av 21 av medlemsländerna i EU. Det skriver Berith Karlsson, Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier..

SVT - 31 jul 19 kl. 18:14

Lettland sänker sin alkoholskatt med 15 procent

I början av juli sänkte Estland sin skatt på alkhol med 25 procent för att locka fler både inhemska och utländska kunder. Kort därefter svarade Lettland med att sänka sin alkoholskatt med 15 procent. Sänkningen träder i kraft den 1 augusti..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.