SR > Nyheter

Saturday, 24 October, 19:15

SR - 18 sep 20 kl. 11:56

Nu öppnar Finland gränserna för alla svenskarVid midnatt finsk tid öppnar Finland sina gränser igen för alla svenskar efter sex månaders coronastängning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu öppnar Finland, gränsernaför alla , svenskar
Expressen - 10 sep 20 kl. 20:23

Finland öppnar upp – svenskar slipper karantän

Finland lättar på coronarestriktionerna.Nu slipper svenskar som reser in i landet sitta i karantän, rapporterar finska Yle.– Jag är glad att vi nu kan välkomna våra grannar från Sverige, säger kommunikationsminister Timo Harakka..

Aftonbladet - 08 jul 20 kl. 20:57

Fler får åka till Finland – men inte svenskar

▸ Finland lättar på restriktionerna för vart finländarna får resa och vilka som får komma in i landet..

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 20 kl. 20:56

Fler får åka till Finland – men inte svenskar

Finland lättar på restriktionerna för vart finländarna får resa och vilka som får komma in i landet. Totalt får resenärer från 17 europeiska länder komma in i landet från och med måndag utan att behöva sitta i 14 dagars karantän, skriver Hufvudstadsblad.

GöteborgsPosten - 08 jul 20 kl. 21:31

Fler får åka till Finland – men inte svenskar

Finland lättar på restriktionerna för vart finländarna får resa och vilka som får komma in i landet. Totalt får resenärer från 17 europeiska länder komma in i landet från och med måndag utan att behöva sitta i 14 dagars karantän, skriver.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 länder där det bor över 10 000 svenskar

12. Belgien och SchweizHela 10 000 svenskar vardera bor i antingen Belgien eller Schweiz.Bild: TT
11.

Vagabond - 11 sep 20 kl. 17:00

Svenskar välkomnas till Finland efter lättnader av reserestriktioner

Nya direktiv för smittspridning och risker har öppnat upp för lättnader gällande resor till Finland. Nu är svenskar välkomna! Direktiven börjar gälla lördagen den 19 september..

YLE - 27 nov 16 kl. 15:06

Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över

((vis:1136908)) Källor Uppgifterna härstammar från flera olika källor. Vi har i regel prioriterat nyare källor över äldre.
Sammanställt material om nationella alkoholrekommendationer
Good Practice Principles for Low Risk Guidelines, THL/RARHA (oktober 2016):
Low risk drinking guidelines in EU, RARHA (2016)
SSA: Governmental standard drink definitions and low-risk alcohol consumption guidelines in 37 countries (13.

Cornucopia - 14 mar 20 kl. 09:53

Danmark stänger gränserna - hur slår detta?

Världens fjärde hårdast coronadrabbade land per capita, Danmark, stänger sina gränser 12:00 idag. Svenskar på väg hem (även från Kastrup) ska dock få passera genom landet, liksom transporter av gods till och från Danmark. Det är oklart om transittrafik till Sverige får pågå dock.

Nyan - 15 jun 20 kl. 06:05

”Vi vill inte skämmas över att vara svenskar”

Den 15 juni öppnar gränserna till Norge, Danmark, Island och Baltikum. Resebegränsningarna till och från Sverige hålls dock nästan oförändrade, även om personer som äger fastighet i Finland får komma in i landet. Det nya beskeden förde inte med sig enbart positiva känslor.

YLE - 07 feb 16 kl. 06:12

Marc Dillon: Finland är inte som det var

För tio år sedan lämnade Marc Dillon soliga Kalifornien för Finland och ett jobb på Nokia.
- Jag älskar det här landet. Det är ett fint land och jag har gjort det till mitt hem.

YLE - 07 aug 16 kl. 08:47

Människomurar och demonstrationer – så har Finland hanterat flyktingkrisen

Rasistiska medborgargarden, människomurar i Torneå, Sipiläs hus i Kempele och kritiserade utvisningar har dryftats i bevakningen av Finlands flykting- och immigrationspolitik det senaste året. Svenska Yle har sammanställt några av de viktigaste händelserna. Vid regeringsförhandlingarna i maj 2015 kom regeringspartierna Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna överens om att inte göra några desto större förändringar i Finlands invandringspolitik.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

SR - 45 minuter sedan

Efter restriktionerna – nattklubbsägare vill ha stöd

Nu ska det sluta klubbas och dansa, sa inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens i veckan. Vilket innebär att regeringen skärper reglerna för nattklubbar med danstillstånd..

SR - 2 timmar sedan

Fler reser utomlands under höstlovet än väntat

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands veckan som kommer..

SR - 2 timmar sedan

MP: Vi har inte förhandlat färdigt

Annika Hirvonen, som var Miljöpartiets representant i den migrationspolitiska kommitteen, är inte lika säker som justitieminister Morgan Johansson, om att det inte behövs fler förhandlingar..

SR - 2 timmar sedan

Ännu ovisst om två högskoleprov är möjligt till våren

På söndag hålls årets enda högskoleprov, för ett begränsat antal deltagare. Och regeringens ambition att det ska bli två högskoleprov till våren istället för ett ligger fast. Men den nationella samordnaren för högskoleprovet, Peter Honeth, vill ännu inte lova att det blir så..

SR - 2 timmar sedan

Oppositionen på väg mot seger i lokalval

På söndag hålls lokalval runt om i Ukraina. Val som ses som en viktig mätare av president Volodymyr Zelenskyjs popularitet. Sedan han valdes med stor majoritet förra året har hans opinionssiffror dalat påtagligt..

SR - 3 timmar sedan

Över tjugo döda efter bombdåd i Kabul

I Afghanistan har två separata bombdåd under dagen krävt över 20 människors liv. Minst tio personer dödades och tjugo skadades av en kraftig detonation utanför en skolbyggnad i västra Kabul. Flera är barn, enligt inrikesministeriet..

SR - 3 timmar sedan

Ministern: Huvuddelen av migrationsförhandlingen avklarad

Migrationsminister Morgan Johansson säger idag att Migrationskommitténs betänkande om en ny flyktingpolitik kommer att bli lagförslag, trots att Miljöpartiet bara stödjer 3 av 26 förslag i betänkandet. Det har regeringspartierna förhandlat om..

SR - 4 timmar sedan

Man knivskuren på centralstationen i Göteborg

I Göteborg har en man i 20-årsåldern blivit knivskuren i ben och rygg vid utgången från Centralstationen mot köpcentrat Nordstan..

SR - 5 timmar sedan

LÅNGLYSSNING: Ändrad syn på brott och straff

Vilken effekt har strängare straff på brottslighetens utveckling? Och hur kommer det sig att den allmänna synen på brott och straff har ändrats så mycket sedan 1960-talet?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.