Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 31 October, 10:51

Supermiljöbloggen - 18 sep 20 kl. 11:48

150 förslag för snabb klimatomställningAKUTPLAN:: Under fredagen presenterar organisationen Klimatriksdagen en akutplan för klimatet. En nationell koldioxidbudget och totalstopp för fossila investeringar är några av de 150 förslagen som riktas mot Sveriges politiker..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Akutplan, Klimatriksdagen, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 150, förslagför , snabb, klimatomställning
Supermiljöbloggen - 04 jun 19 kl. 16:24

Elproblem hejdar företags klimatomställning

Rapporterna om kapacitetsbrist i det svenska elnätet har duggat tätt på senare år, en utveckling som oroar näringslivet. Igår kom det senaste bakslaget när E.ON nekade Pågen-bageriets önskade expansion.

Cornucopia - 15 jun 20 kl. 09:06

Staten skjuter till pengar till Swedavia, SAS och Lernia - klimatomställning krav, utbyggnad av Arlanda avbryts

På en presskonferens presenterade regeringen och näringsminister Baylan ett räddningspaket för Swedavia, Lernia och SAS via en extrabudget. Räddningen förutsätter riksdagens och EU:s godkännande, samtidigt som förstås Miljöpartiet får in hårdare miljökrav.Swedavias Göteborg-Landvetter flygplats under pandemin.

Cornucopia - 16 jun 20 kl. 15:56

Sammanställning: Vad kostar snabb- och supersnabbladdning av elbilen - Vattenfall InCharge och Tesla billligast

Snart börjar de första exemplaren av den kinatillverkade Volvo-elbilen Polestar 2 att levereras till kunder i Sverige, och med anledning av det presenteras nedan en sammanställning av laddpriser hos de stora snabb- och supersnabbladdningsnätverken i Sverige. Teslas supersnabbladdare och Vattenfalls snabbladdare InCharge är billigast. Övergivna laddare från Ionity.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 22:31

Libyskt regeringsförslag underkändes


Den libyske premiärministern Mustafa Abushagur har tvingats dra tillbaka sitt förslag till ny regering, sedan kongressen vägrat att godkänna det. Talmannen Mohammed Magarief sade att Abushagur måste presentera en ny uppställning till söndag.Tidigare på torsdagen stormade mellan 100 och 150 demonstranter från staden Zawiyyah i västra Libyen den libyska nationalkongressen, upprörda över regeringsförslaget.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 11:49

"Välkomnar riksdagens pensionsgrupps förslag "


Replik till Göran Dandelo ”S lovar införa en ny, differentierad, pensionärsskatt”, 1/8.Tydligen har inte Göran Dandelo läst min artikel ordentligt eller har han valt att missförstå den.Socialdemokraterna vill:1) Avskaffa skatteklyftan, det vill säga det som pensionärerna betalar mer i skatt än löntagarna.

BT - 29 nov 19 kl. 20:58

Ett hundratal klimatdemonstranter samlades på torget: ”Det är helt fantastiskt”

Mellan 150 och 200 personer samlades på fredagskvällen för att manifestera för ett bättre klimat. Det är nästan dubbelt så många som för ett år sedan. ”Det är så oerhört viktigt att sprida information om detta”, säger Klimatomställning Borås ordförande Thomas Svensson..

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 16:30

Lista: Här är rapporterna du ska kolla in på fredag

Inte lika många som på torsdagen men fredagen får med sina cirka 40 rapporter ändå betraktas som en av de mest intensiva rapportdagarna denna säsong. Morgonen inleds klockan 0700 med D. Carnegie, Fingerprint och Intrum.

YLE - 04 mar 16 kl. 10:08

Tre alternativ till stadshus i Raseborg

Ett nybygge, ett köp av det nuvarande stadshuset Fixhuset eller renovering av Ekåsens huvudbyggnad till stadshus. Det är de tre alternativ som Raseborgs stadsstyrelse ska ta ställning till på måndag (7.3).

YLE - 16 feb 16 kl. 04:50

Invånare på privata asylboenden blir utan vård och behandlas som fångar - ingen ingriper

Sjuka asylsökande som inte får vård, aggressiva väktare och en ledning som inte bryr sig. Så ser verkligheten ut på företaget Luonas asylboenden i huvudstadsregionen. Flera personer har sagt upp sig på grund av företagets agerande.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Dagensanalys.se - 01 sep 17 kl. 10:31

Ladda snabbt, annars sticker kunden

Google har undersökt hur stort tålamod internetanvändare har, och resultatet är nästan skrämmande. För varje sekund som sidan tar att ladda tappar du hela 12 % i konvertering, och efter tre sekunder har 53 % lämnat sidan. Trendkurvan har länge visat att människor blir allt mer otåliga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.