SR > Nyheter

Friday, 30 October, 00:52

SR - 18 sep 20 kl. 11:39

M, KD och V kräver att assistansen blir statligModeraterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet kräver att den personliga assistansen för funktionshindrade ska bli statens ansvar. Ansvaret ska inte, som nu, vara delat mellan staten och kommunerna, anser de tre partierna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vänsterpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M KD och V kräveratt , assistansenblir , statlig
Aftonbladet - 07 dec 15 kl. 14:08

Sverige behöver en statlig krissocialjour

KD: Många kommuner behöver hjälp med de ensamkommande barnen.

Aftonbladet - 07 dec 15 kl. 14:08

Sverige behöver en statlig krissocialjour

KD: Många kommuner behöver hjälp med de ensamkommande barnen.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 18 kl. 11:11

Malin Lernfelt: Den som vill värna assistansen måste stoppa fusket

Stoppas inte fusket med LSS kommer det att drabba dem som behöver assistansen mest. .

YA - 15 okt 18 kl. 11:11

Malin Lernfelt: Den som vill värna assistansen måste stoppa fusket

Stoppas inte fusket med LSS kommer det att drabba dem som behöver assistansen mest. .

Skånskan - 13 aug 19 kl. 13:30

Ny rektor tar över Linåker

SVALÖV Linåkerskolan, högstadiet i Svalöv får en ny rektor.
Helene Rasmusson slutar efter några år på tjänsten och samma sak gäller för Pia Alkefelt på Lunnaskolan i Kågeröd.Det vaskas om en del bland rektorstjänsterna i Svalövs kommun inför kommande läsår.

SmålandsPosten - 08 maj 17 kl. 14:47

Äldreomsorgen behöver också statlig styrning

Aftonbladet - 09 apr 19 kl. 04:00

Vi behöver en statlig bank för vanligt folk

YLE - 19 dec 19 kl. 11:12

Förbundspennan: Veikkaus resultat kan sjunka med 20 procent på två år – idrottsrörelsen behöver direkt statlig finansiering

FSI:s förbundsordförande Håkan Nystrand är orolig för hur idrottsrörelsen ska få finanserna att gå ihop då pengarna som kommer från spelbolaget Veikkaus befaras minska inom en snar framtid. Kultursektorn får hälften av sina pengar från staten och Nystrand hoppas på en liknande lösning för idrottssektorn..

YA - 15 maj 20 kl. 00:30

Lärarnas riksförbund: Vi kräver en statlig skola

När Lärarnas riksförbund nu samlar lärare och studie- och yrkesvägledare till sin första digitala kongress sker det i ett läge när skillnaderna i skolornas förutsättningar riskerar att öka och den lösning vi förespråkar blir alltmer självklar..

DN - 11 jun 20 kl. 20:00

Coronapandemin visar att sjukvården behöver vara statlig

Lägg ner regionerna och låt staten ta hand om sjukvården. Då blir systemet rättvist och vårdskulden efter corona kan snabbare betas av..

Regeringen - 01 mar 18 kl. 14:01

Regeringen föreslår lagändringar inom den personliga assistansen

Det som regeringen föreslår handlar dels om ett högre timbelopp, dels om kommunens informationsskyldighet gentemot enskilda som inte får statlig assistansersättning. Förslaget om det högre timbeloppet innebär att den som har beviljats assistansersättning med ett högre belopp, ska kunna fördela sina kostnader över en längre tidsperiod än vad som är möjligt idag..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Antiterroråklagare: Det kunde ha blivit fler offer

På en presskonferens i kväll sa Frankrikes terroråklagare, Jean-Francois Ricard att den misstänkte gärningsmannen som greps av polis var en tunisier som nyligen anlänt till Nice via Italien..

SR - 3 timmar sedan

Frankrike förstärker sin militära insats mot terrorism

Efter terrorattacken i Nice idag förstärker Frankrike sin militära insats i landet mot terrorism med flera tusen soldater, Och ledare i hela världen fördömer det brutala dådet idag där tre personer dödades..

SR - 5 timmar sedan

Allt fler pandemier om djurhållningen inte blir mer hållbar

Vi kan vänta oss fler pandemier, om inte den globala hanteringen av djur och natur blir mer hållbar. Det är den globala panelen för biologisk mångfald, IPBES, som föreslår drastiska förändringar, som skatt på köttkonsumtion..

SR - 6 timmar sedan

Sverige världsbäst på betala med mobilen

Övergången till elektroniska betalningslösningar sker snabbare i Sverige än någon annanstans i världen, visar en rapport från Riksbanken. Särskilt tydlig är är ökningen swish bland äldre..

SR - 6 timmar sedan

Kinas framtid utstakad

Efter ett flera dagar långt toppmöte - så har Kinas styrande kommunistparti idag klubbat både - ett förslag till ny femårsplan och flera långsiktiga mål fram till 2035..

SR - 7 timmar sedan

Volvo säljer utsläppsrätter till Ford

Volvo Cars säljer nu "utsläppsrätter" till den tidigare ägaren Ford. Det framgår av dokument på EU-kommissionens hemsida som Ekot har läst. Det här ger Volvo ny intäkter..

SR - 7 timmar sedan

Stark tillväxt i USA - men ändå svag ekonomi

Den amerikanska ekonomin växte kraftigt under det tredje kvartalet. Men den historiska uppgången ska inte tas som intäkt för att krisen är över..

SR - 7 timmar sedan

USA:s ekonomi rusar– Trumps nya valtrick

Under det tredje kvartalet växte USAs ekonomi snabbare än någonsin tidigare. Och Donald Trump använder nu ökningen i sin valkampanj..

SR - 8 timmar sedan

Danmark avråder från resor till hela världen

Danmark avråder från och med idag från alla icke-nödvändiga resor till hela världen..

SR - 8 timmar sedan

Kommunal vill göra förändringar i las-förslaget

I dag kom arbetsmarknadsminister Eva Nordmark med besked om att regeringen tar fasta på överenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK i arbetet med att förändra arbetsrätten. Frågan än nu i vilken utsträckning regeringen ska gå LO till mötes, som ju sade nej till den här överenskommelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.