Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 27 October, 13:56

Dagens Medicin - 18 sep 20 kl. 11:30

Gravida bör inte exponeras för covidpatienterGravida bör inte jobba på ett sätt som gör att de riskerar att exponeras för det nya coronaviruset, meddelar Arbetsmiljöverket på sin hemsida..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gravida, börinte , exponerasför , covidpatienter
YLE - 21 sep 12 kl. 10:46

Gravida missbrukare ska tvångsvårdas

För närvarande är vård emot någons vilja enbart möjlig om personens alkohol- eller drogmissbruk anses vara en fara för andra eller för den egna hälsan. Fostrets hälsa räknas inte för närvarande som en grund för att en gravid kvinna kan bli tillförordnad vård oberoende av hennes vilja.
En av femtio gravida är stordrickare Kvinnor dricker sex gånger mer i dag än för 40 år sedan Varje år föds 600 babyn med alkoholrelaterade skador Årligen exponeras 3 000 foster för större mängder alkohol Sex procent av de gravida är storkonsumenter av alkohol Källa: THL Alkohol farligast för fostret Alkohol påverkar fostrets hjärna mer än andra droger Trettio procent av de barn som utsätts för alkohol under graviditeten får en fetal alkoholspektru

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 07:31

Forskare vill ge gravida D-vitamin

Gravida kvinnor bör få tillskott av D-vitamin, för att på sikt förebygga hälsorisker för barnet.Det föreslår barnläkaren Josefine Roswall, som skrivit en doktorsavhandling vid Sahlgrenska akademin.
D-vitamin kan vara svårt att få tillräckligt av.

BT - 21 jan 14 kl. 07:34

Forskare vill ge gravida D-vitamin

Gravida kvinnor bör få tillskott av D-vitamin, för att på sikt förebygga hälsorisker för barnet. Det föreslår barnläkaren Josefine Roswall, som skrivit en doktorsavhandling vid Sahlgrenska akademin.D-vitamin kan vara svårt att få tillräckligt av.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 20 kl. 10:44

Krav från V: Gravida ska inte jobbar med covidpatienter

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 12:11

Vitamin A påverkar blodutveckling

Vitamin A i höga doser kan vara negativt för blodutvecklingen hos foster, visar forskning från Lunds universitet. Gravida har länge uppmanats att vara försiktiga med mat som innehåller rikligt med vitamin A, som lever och leverrätter. Vitamin A behövs för en normal utveckling av graviditeten, men för mycket kan leda till risk för fosterskador och missfall.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 12:11

Vitamin A påverkar blodutveckling

Vitamin A i höga doser kan vara negativt för blodutvecklingen hos foster, visar forskning från Lunds universitet. Gravida har länge uppmanats att vara försiktiga med mat som innehåller rikligt med vitamin A, som lever och leverrätter. Vitamin A behövs för en normal utveckling av graviditeten, men för mycket kan leda till risk för fosterskador och missfall.

YLE - 22 mar 17 kl. 14:58

Fettborttagning med ultraljud inom skönhetsvård kan äventyra hälsan

Ultraljudsundersökningar anses i de flesta fall vara säkra om de utförs på rätt sätt. Enligt en färsk utredning används ultraljudsapparater allmänt inom skönhetsvården och där kan de högeffektiva apparaterna vara skadliga för kunden. Avlägsnande av fett (så kallad ultraljudskavitation) kan vara farligt för kunden, säger Social- och hälsovårdsministeriet i en rapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.