SR > Nyheter

Thursday, 29 October, 00:07

SR - 18 sep 20 kl. 10:41

Åland välkomnar öppen gränsKlockan elva ikväll svensk tid öppnas gränsen mellan Sverige och Finland igen. Det är välkommet på Åland som tagit hårt stryk ekonomiskt under coronapandemin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Finland, Åland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åland, välkomnar, öppen, gräns
Nyan - 01 jun 18 kl. 14:57

Snart 700 röstande i Åland Gallup

Rösterna fortsätter att ticka in den nya digitala enkäten Åland Gallup.  Snart har 700 sagt sin åsikt och ännu hinner du också rösta. Enkäten stänger vid midnatt ikväll, fredag.

Nyan - 19 mar 20 kl. 10:36

Resor från Åland till Sverige begränsade

Mariehamns hamn är från och med i dag den enda hamnen på Åland som är öppen för passagerare. Det innebär i praktiken att den som vill ta sig hem sjövägen till Åland från Sverige har två möjligheter: Morgonfärjan från Stockholm till Mariehamn (och Åbo) Via Finland   Mariehamns flygfält är fortfarande öppet. – Ytterligare trafikinformation på rederiernas och flygbolagens hemsidor, skriver landskapet i ett utskick.

Nyan - 01 jun 18 kl. 18:52

Bjuder in fler att välja frågor i Åland Gallup

Enkäten Åland Gallup kommer att innehålla en öppen fråga som olika intressenter – partier, företag, kommuner eller kanske organisationer – kan köpa in sig i. – Om exempelvis ett parti vill se om en fråga är politiskt intressant så finns möjligheten, säger upphovsmannen Mats Adamczak. Den första frågeomgången är öppen till midnatt ikväll.

Supermiljöbloggen - 07 nov 14 kl. 09:16

Pär Holmgren: ”Inget annat land har bättre förutsättningar än Sverige”

Då har vi fått ännu en påminnelse från FN:s klimatpanel om den allvarliga situation som vi har försatt oss själva i. Rapporterna från klimatpanelen är långa, men egentligen går de att sammanfatta i en kort mening. ”Läget är värre än i den förra rapporten.

YLE - 30 aug 17 kl. 11:17

Efter 2030 tillåter Åland inga nya bensinbilar

På Åland ska det inte gå att köpa nyproducerade bensinbilar på Åland efter år 2030. Det här är ett led i landskapets klimatstrategi. Diskussioner om att göra Åland till ett testområde för alternativa energilösningar har pågått sedan hösten 2015.

Nyan - 05 jan 19 kl. 08:24

Åland gallup öppen till tisdag

Månadens frågor i Åland gallup blåste precis som allt annat bort i stormen föregående vecka.
På grund av de långvariga strömavbrotten och störningar i internettrafiken håller omröstningen öppet ännu till tisdag. Tunnel till Föglö har åter seglat upp till diskussion och vi undrar vad du tycker, ska vi ha en tunnel till Föglö eller inte?

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

YLE - 22 jul 17 kl. 08:22

"Fråga alltid lov innan du tar i land på någon annans holme"

Enligt allemansrätten får man nyttja mark som ägs av någon. Men det finns vissa begränsningar som man bör tänka på ifall det blir en tvist med markägaren. Under sommaren är det många båtfarare ute i farten.

YLE - 22 jul 17 kl. 08:22

Får man ta i land på någon annans holme?

Enligt allemansrätten får man nyttja mark som ägs av någon. Men det finns vissa begränsningar som man bör tänka på ifall det blir en tvist med markägaren. Under sommaren är det många båtfarare ute i farten.

YLE - 25 jul 17 kl. 05:57

"Använd sunt förnuft när du tar i land på en privat holme"

Enligt allemansrätten får båtgäster ta i land på privatholmar oberoende om det finns bebyggelse eller inte. Men enligt Bodil Rehn, kundrådgivare vid Skärgårdshavets nationalpark, skadar det inte att fråga lov av dem som bor på holmen. Det är tillåtet att beträda privatägd mark utan markägarens tillstånd, med undantag för militärområden och naturskyddsområden som kan ha begränsningar.

Nyan - 11 okt 19 kl. 10:31

Tyck till i sista Åland Gallup

Vem ska du rösta på? Den sista gallupen före valet är nu öppen.
Genom Åland Gallup har Nya Åland tagit tempen på opinionen sedan maj 2018.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

FHM försiktigt positivt till EU-gemensamma snabbtester

EU-kommissionen har föreslagit att EU-länderna ska snabbtesta i stor skala för att hitta personer med pågående covid-19 infektion som inte visar symtom. Folkhälsomyndigheten är försiktigt positiv till förslaget..

SR - 3 timmar sedan

Hårdare restriktioner i Frankrike

Frankrikes president Manuell Macron har ikväll framträtt för nationen, där han bland annat lämnade besked om nya restriktioner på grund av den ökande smittspridningen av coronaviruset..

SR - 4 timmar sedan

Trelleborgs kommun trotsar lagen för att skydda äldre

I Skåne har kommuner valt att stänga verksamheter som bibliotek och simhallar, efter att skärpta allmänna råd införts i regionen. Osby kommun fattade beslut om att återigen införa besöksförbud på äldreboenden, men fick sedan backa då det inte finns laglig grund för det och avråder nu starkt från besök istället..

SR - 5 timmar sedan

Barcelonas turism blöder

Spaniens ekonomi backar mer än jämförbara länder på grund av pandemin. I Barcelona som är ett stort turistmål året om, minskade turismen med 75 procent fram till september i år jämfört med året innan..

SR - 5 timmar sedan

Svenska löner kommer inte påverkas av europeiska minimilöner

EU-kommissionen lade idag fram sitt omstridda förslag om europeiska minimilöner. Men den svenska kollektivavtalsmodellen kommer, enligt EU:s arbetsmarknadskommissionär, Nicolas Schmit inte att påverkas..

SR - 5 timmar sedan

Merkel: Vi ser en exponentiell smittökning

På en presskonferens alldeles nyss meddelade Tysklands förbundskansler, Angela Merkel att landet kommer införa strängare restriktioner. Detta eftersom tempot på smittspridningen är mycket hög just nu..

SR - 6 timmar sedan

Oro att Tyskland förlorat greppet om smittspridningen

I Tyskland konfererar just nu förbundskansler Angela Merkel, via videolänk med de 16 tyska delstaternas regeringschefer för att besluta om nya corona-restriktioner. Enligt uppgift ska man bland annat stänga restauranger och nöjesinrättningar, och begränsa antalet personer som tyskarna får ha kontakt med.

SR - 7 timmar sedan

Fler regioner kan följa Uppsala och Skåne

På flera håll i landet diskuteras nu om det bör införas skärpta allmänna råd på grund av ökad smittspridning..

SR - 7 timmar sedan

Stora polisprotester efter dödsskjutning i Philadelphia

Det har varit stora, och ibland våldsamma, protester i Philadelphia efter att en svart 27-årig man sköts ihjäl där av polis i måndags. Enligt mannens familj led han av psykisk ohälsa..

SR - 8 timmar sedan

Turkiet inleder förundersökning mot Charlie Hebdo

I Turkiet har åklagare inlett en förundersökning mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo sedan de publicerat flera karikatyrbilder på Turkiets president Erdoğan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.